Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Nekoliko pitanja u vezi MS Accessa
STRANA 1 OD 1
Starcevac Nekoliko pitanja u vezi MS Accessa 16.05.2009. 14:01 T17403

status: user
broj poruka: 318
Pravim poveću bazu podataka.

Treba mi pomoć oko sledećeg:

1. Kada ubacujem podatke u prvu tabelu kako da obojim samo selektovane redove (pozadinu i boju teksa)??? Pokušao sam da selektujem to što hoću da obojim, onda idem da promenim boju slovima i on ih promeni na celoj tabeli, a za promenu pozadine ne mogu uošte da nađem opciju.

2. Da li mogu da napravim vezu između dve tabele ako mi se u obe tabele, za kolone koje sam postavio da će mi biti primarni ključ, pojavi po jedna ista stavka??? Npr. i u jednoj i u drugoj krem bananica, dal ću moći da ih spojim???

3. Dal ima negde da se nađu `simboli` koje trebam da ukucam u kriterijum u upitu da bih dobio željene rezultate??? npr. kada se koriste [], {}, like, >

4. U jednoj koloni ima u vrednosti +, kada stavim u upitu, u kriterijumu +, on prijavljuje grešku. Zašto???

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Mali i Mlohavi Pristup (MS Access) 16.05.2009. 21:36 #114372

status: user
broj poruka: 6650
1. Izvezi u Excel, pa to odradi. Iako vidiš ispred sebe tabelu, za nju važe druge zakonitosti nego u Excelu. Ili, pokušaj sa uslovnim formatiranjem - da sam Access odradi formatiranje teksta i pozadine u skladu sa zadatim uslovima - mada to radi i Excell (govorim o 2007).
2. Da, upravo tako i radi povezivanje tabela, na osnovu zajedničkog elementa...
3. U knjigama uputstvima o Accessu.
4. Odgovor se nalazi u prethodnom pitanju: koristio si matematički operand a on sam za sebe, ne predstavlja podatak pa i ne može da se pretražuje. U stvari, radi se o ograničenju Accessa, ali, mora nešto i u sledećim verzijama da se popravi...

Unapred i unazad, molim. Ali, prijateljski savet ti je da skineš neku ili nekoliko pdf knjigica o Accessu. Nažalost, ne mogu ti preporučiti ni jednu knjigu na srpskom jeziku, jer, opšte je poznato da su prevodi svinjarija. Jedino, ako ti ne ide engleski.... onda, šta ćeš.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs