Koji je najbolji alat za optimizaciju windowsa: defragmenticija i brisanje nepotrebnih kljuceva u registryju, popravljanje gresaka u strukturi, fajlovima, brisanje temp fajlova, optimizacija resursa i diskova i tome sl. Treba mi predlog za sveobuhvatno resenje ali da je najsigurnije. Hvala.
mada ja koristim ccleaner samo za uninstall, ne bih ti preporucio ni jedan program za ciscenje registry-ja, jer ni jedan ne zna uvek bas tacno sta treba a sta ne sme da se brise iz registry-ja, koji je jako vazan, tako da nema efekta, a steta se gomila do pada sistema...
Tuneup Utilities Koristim ga odavno, ima sve sto si nabrojao, a i dodatnih opcija...
:: Koji je najbolji alat za optimizaciju windowsa: defragmenticija i brisanje nepotrebnih kljuceva u registryju, popravljanje gresaka u strukturi, fajlovima, brisanje temp fajlova, optimizacija resursa i diskova i tome sl. Treba mi predlog za sveobuhvatno resenje ali da je najsigurnije. Hvala ::
CCleaner i Registry Mechanic.To su ti dva najbolja programa za sredjivanje brljotina po windowsu.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Koji je najbolji alat za optimizaciju windowsa: defragmenticija i brisanje nepotrebnih kljuceva u registryju, popravljanje gresaka u strukturi, fajlovima, brisanje temp fajlova, optimizacija resursa i diskova i tome sl. Treba mi predlog za sveobuhvatno resenje ali da je najsigurnije. Hvala ::
koristim ga par godina i ubedljivo je najbolji program za odrzavanje racunara.Ima sve sve sto si nabrojao i viska,nikakvih problema nisam imao sa njim od kada ga koristim.
TuneUp Utilities je, verovatno, najbolji od all around programa. jv16 Power Tools je odličan, ali za malo iskusnije. Ja sam ga koristio još od doba dok je bio belplatan i u povoju. Jedna napomena, odnosno upozorenje. Nikad nemojte nijednom Registry Cleaner-u, uključujući ove pomenute, da dozvolite da sam očisti sve što je pronašao. Dobro pogledajte spisak i vidite da li je neki fajl, za koji prijavljuje da je Obsolete Registry entry, ili nešto slično, i dalje u kompjuteru. Najbolje je restartovati sistem, pre nego što se upotrebi bilo koji Reg Cleaner. Ovo zbog toga što Windows sam briše neke privremene upise čim prestane da radi. Može da vam se desi da Registry Cleaner prijavi neku grešku, koja se odnosi na program ili neki od sistemskih fajlova, koji su povezana sa programom koji ih je napravio. Sve se to izbriše posle restarta.
Uostalom probajte sami. Posle nekoliko sati rada pokrenite TuneUp Registry Cleaner ili jv16 Power Tools. Nemojte ništa brisati, samo zapišite broj `eventualnih` loših upisa. Videćete da se, posle restarta, taj broj drastično smanjio.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Bravo Rašo! Kao i programi za zaštitu, tako i programi za `optimizaciju, ubrzavanje, sređivanje i čišćenje` windows-a, igraju i na našu psihu. Lično sam pročitao na hiljade prikaza i objašnjenja takvih `majstora` što u našim što u stranim novinama ili web stranicama. Svi se svode na par stvari, ali, simptomatično je da su ljudi koji ih opisiju, redovno u nekom stanju ekstaze, euforije, kao da su od jednojezgarnog procesora najednom dobili četverojezgarni i slično. Par stvari koje velika većina programa rade su: brisanje i prčkanje po registru, u najvećem broju, privremenih ključeva i zapisa koje bi windows ionako sam obrisao (što je Raša i objasnio), brisanje temp fajlova, koje i sam win briše ako ga zamolite, defragmentaciju registra (sviranje qtz-u još od vremena pentium I kod kojih je imalo uticaja), defragmentaciju hdd-a (primetan negativan uticaj tek u ekstremnim zahtevima i u situacijama kada se hdd napuni preko otprilike, 75%)... Ono za šta su korisni, ako ne obrišu šta ne treba, to je nepravilna instalacija tj. deinstalaciona rutina ili, neuki korisnik koji (u psiho-stanju koje sam pomenuo, dobija maniju `čišćenja, brisanja i spremanja` windowsa tamo gde ne treba) pa umesto deinstalacije, briše sumanuto po Program files-u. Korisni su i kod raznih trial-ware programa, da im se resetuje `pamćenje` da su bili instalirani i da je vreme prošlo i slično. Nisam ja protiv njih, postoje situacije kada su neophodni, i, kada nekom `sređujem` računar, nakon svega obavezno pustim i neki od takvih cleanera da ukloni brljotine od prethodnog podužeg perioda. Protiv sam zavisnosti koje takvi programi stvaraju. naime, često se dešava da čovek ima potrebu da ih pokreće svaki dan, i da oni svaki dan nešto `nalaze`.... i što više nalaze, to je manija čistunca sve veća, a u stvari, kao i kod neoptimizovanog antivirusa, više vremena potroši sam program koji se bori za zdravlje PC-a nego što bi bilo koji problem potrošio na usporenje ili rešenje. I, kao i svaki program, ni jedan od njih nije savršen pa preterana upotreba kad-tad takvu grešku `nabode` i, čistaunac osvane sa syebanim windozom. Što ga nagoni da ponovo instalira windozu, ali i još sumanutije `čisti` i kopa, da mu se `opet nešto ne provuče`. Dok mu, i ako mu, ne svane. Nijedno preterivanje, nikad nije valjalo. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Jos jedan glas za TuneUp i CCleaner... Rasho, Pisko, apsolutno ste u pravu, a kako i jedan i drugi znaju da rastave sistem kada padnu u ruke `cistunaca`... JOJ!!! Sta da vam kazem, sistem sveze instaliran, lepo napakoani drajveri, programi, masina internet nije ni videla ali je njemu neko rekao da je to dobro, da masina brze radi i da ce manje da secka u igricama i da ce da mu servira i dorucak ujutru...
I eto ga sutradan kod mene `Pa nece da mu se digne` da prostite :o)
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Pa nema tu puno mudrosti.Neverujem ja ni jednom programu za ciscenje, kao i svim ostalim programima.Imam ja sve programe i pomalo ih koristim ali glavno kod mene je KAD INSTALIRAM WINDOWS I PROGRAME KOJI MI TREBAJU JA PRAVIM BACKUP SA ACRONISOM .KAD INSTALIRAM PROGRAME JA GA PRVO SVE PODESIM I PROVERIM.NEKORISTIM UNIVERZALNE PROGRAME. SVAKI PROGRAM RADI SAMO JADNU STVAR. CIM NESTO NERADI DOBRO NE GUBIM VREME NAPRIMER DA MI NOD SKENIRA RACUNAR 36 SATI. JA IMAM PUNO BACKUPA I SAMO SE U NJIH POUZDAM.JA NAPRIMER NEDIZEM NA OVAJ RACUNAR WINDOWS OD 2004 GODINE. A DOSAD SAM DVA PUTA VRATIO OD PRVOG BACKUPA.
svaka cast narode, jos nesto pametno na ovoj berzi. zanimljiv je taj psiholoski element kod korisnika kompjutera. a sad odoh na desktop da uradim jedan refresh!
Moj prethodni komp je jako zakivao pod antivirusima, pa ja resim ajde da bude komp bez antivirusa, jednom sam pokrenuo Adaware ali to mozda 10 dana bez antivirusa, Adaware je prijavio 10k gresaka , posle mesec dana sam se plasio da skeniram jer bi tada verovatno pao sistem, od tada sam se odlucio da ipak stavim u nov komp antivirus, ali uprkos antivirusima na Visti mi je u prvih mesec dana crko defender, znaci samo sini neki antivirus i odradi defragment jednom u tri meseca, mozes i sistemski program da koristis, a skini i smart defrag besplatan je, a odlican.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.