Pre neki dan sam na poslu dobio gomilu *.dwx fajlova i njihovo koriscenje je pravo mucenje. Mislim koristim CAD vec 20 godina i ne mogu da verujem da su papci napravili program koji kriptuje dwg fajlove tako da mozes samo da ih gledas i places.
Ne mogu ni da ih koristim kao X-Ref niti bilo sta da uradim, cak ni prosta selekcije nije moguca, jedino sto je dozvoljeno je stampanje.
S tim da stampanje u fajl izazove krah samog keda, verovatno zbog opcije u novijim verzijama plt to dwg.
Ima li neko resenje za osvezenje posto ovo prerasta u frustraciju.
stampaj u pdf, pa preko illustratora pretvori u dwg
02.04.2009. 14:25
status: user broj poruka: 1013
Probaj da ga odstampas sa adobePDF printerom, naravno u PDF (on se pojavi kad instaliras adobe proffesional). Potom taj PDF fajl otvori u Adobe illustratoru, sacuvaj kao DWG, i otvori normalno u CAD-u. Linije ce biti normalne, ali ce sve biti u jednom lejeru. Ako nece da ga stampa u PDF znaci da je zakljucana i vektorska stampa. Onda moras preko stapa i kanapa da ga stampas u neki raster, pa da konvertujes raster u vektor i tu nastaje haos. JOLE
Re: stampaj u pdf, pa preko illustratora pretvori u dwg
02.04.2009. 16:18
status: user broj poruka: 7769
Buduci da su mi ti crtezi trebali samo da izvadim 0.02% podataka kako bi moje resenje uklopio u postojece stanje resio sam da se ne zajebavam previse pljusnuo sam ga u JPG (solidne rezolucije) i podmetnuo pod moje vektore i kraj, bo im ja kevu ciketansku.
Jednostavno ako zele da sprece nekoga da doradjuje i dopunjuje `DUP` ostave mogucnost koriscenja njihovog projekta kao podloge za dalji rad, recimo kao X-REF a ne ovako da ne mozes nista drugo sem stampe. Koja je svrha takvog predatog projekta ako niko zivi ne moze da ga koristi na adekvatan nacin.
@JOSILENKO Jesi li ikad probao pdf to dwg? Ako jesi bas me interesuje kakvar je kranji rezultat.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Probaj da ga odstampas sa adobePDF printerom, naravno u PDF (on se pojavi kad instaliras adobe proffesional). Potom taj PDF fajl otvori u Adobe illustratoru, sacuvaj kao DWG, i otvori normalno u CAD-u. Linije ce biti normalne, ali ce sve biti u jednom lejeru. Ako nece da ga stampa u PDF znaci da je zakljucana i vektorska stampa. Onda moras preko stapa i kanapa da ga stampas u neki raster, pa da konvertujes raster u vektor i tu nastaje haos :: JOL :: ::
Re: Re: stampaj u pdf, pa preko illustratora pretvori u dwg
02.04.2009. 18:47
status: user broj poruka: 1013
pdf to dwg program? Mislim da ga imam negde ali ga nisam koristio Bolje je da ga uvezes u illustrator i tu snimis kao DWG.
JOLE
:: Buduci da su mi ti crtezi trebali samo da izvadim 0.02% podataka kako bi moje resenje uklopio u postojece stanje resio sam da se ne zajebavam previse pljusnuo sam ga u JPG (solidne rezolucije) i podmetnuo pod moje vektore i kraj, bo im ja kevu ciketansku :: :: Jednostavno ako zele da sprece nekoga da doradjuje i dopunjuje `DUP` ostave mogucnost koriscenja njihovog projekta kao podloge za dalji rad, recimo kao X-REF a ne ovako da ne mozes nista drugo sem stampe. Koja je svrha takvog predatog projekta ako niko zivi ne moze da ga koristi na adekvatan nacin :: :: @JOSILENK :: Jesi li ikad probao pdf to dwg :: Ako jesi bas me interesuje kakvar je kranji rezultat :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Probaj da ga odstampas sa adobePDF printerom, naravno u PDF (on se pojavi kad instaliras adobe proffesional). Potom taj PDF fajl otvori u Adobe illustratoru, sacuvaj kao DWG, i otvori normalno u CAD-u. Linije ce biti normalne, ali ce sve biti u jednom lejeru. Ako nece da ga stampa u PDF znaci da je zakljucana i vektorska stampa. Onda moras preko stapa i kanapa da ga stampas u neki raster, pa da konvertujes raster u vektor i tu nastaje haos :: :: JOL :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.