Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Neki program za spasavanje CD
STRANA 1 OD 1
Dragot Neki program za spasavanje CD 15.03.2009. 14:07 T16166

status: user
broj poruka: 1149
Znaci dobio sam od kuma Gta IV i ajd da narezem da imam kad sam doso do 3 cd Nero9 mi pocne rezati do nekih 5% i izbaci disk i pise da nevalja...
Cd iskreno da kazem da je izgreban.

Dal ima neki program sa kojim bi mogao da povratimn ovaj cd u zivot???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.03.2009. 14:30 #103116

broj poruka: 12057

Probaj sa CDRoller-om. Ako ti on ne pomogne, odustani.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Saske ... 15.03.2009. 14:34 #103117

broj poruka: 1117
prvo uzmi i dobro operi donju stranu diska vodom i sapunom...to mi je pomagalo par puta...ako to ne pomogne, imaš neke paste i zajebancije koje kao popunujavaju ogrebotine na diskovima, ali to se ne isplati kupovati...jednostavije ti je to skineši ponovo...

Overclocking is the way of life!!!

ttate Re: 15.03.2009. 14:42 #103120

broj poruka: 366

IsoBuster, probaj sa njim,meni je pomogao vise puta!

gilopile ... 15.03.2009. 14:51 #103123

broj poruka: 9459

Nazalos Nero ti taj cd nikad nece narezati,jer u samom progeamu ne posoji opcija da nesto kopira,a da nemoze da procita taj podatak.
Zato postoji gomila programa za njegovo prebacivanje u racunar,gde ces u opcijjama podesiti da li zelis da necitka mesta da preskocis,ili da ih popunis nulama.
U oba slucaja podaci nece biti vraceni,a samim tim mozes imati broblema prilikom instalacije.Sve zavisi koji fajlovi su osteceni,mozda ces u igri ostati bez volana
Da napomenem da u zavisnosti od broja ostecenih cilindara na samom cd-u,kopiranje traje uzasno dugo,mozda i ceo dan.
Tako da poslusaj Sasketa i nabavi taj 3. disk negde.
Dragot re 15.03.2009. 15:19 #103131

broj poruka: 1149
Ljudi uspeo sam sa BadCopy Pro programom.
Verovali ili ne ...

Saske ... 15.03.2009. 15:27 #103135

broj poruka: 1117
bad copy može da izvuče podatke sa sjebanog diska, ali je problem u tome što najčešće ne uspe sve da pročita i onda ono što nije uspeo da pročita (uglavnom su to blokovi od 2kB čini mi se ) popuni nulama...on ti na kraju da taj fajl koji je bio na disku, ali uglavnom bude sjeban...to nije preteran problem ako si čupao na primer neki film, ali kad čupaš neke programe ili igrice sa diska ili arhive, svaki bajt je bitan...

Overclocking is the way of life!!!

gilopile ... 15.03.2009. 15:51 #103141

broj poruka: 9459

Gledaj ovako:Nijedan softver tog tipa nije carobnjak,vec vrlo jednostavan program koji necitka mesta na cd-u preskoci ili ispunjava nulama,sto sam vec rekao.U biti taj cd sto si prebacio nije 100% ispravan,i u samoj pokrenutoj aplikaciji pri programskom potrazivanju `naleti`na fajl koji je nuliran dolazi do kraha,i samim tim program,aplikacija nece pravilno raditi...blokada,gasenje aplikacije itd.U biti se mugu spasiti text dokumenti...i sto kaze Saske film i sl.A nikako kompleksni programi itd.

nomemory re. 15.03.2009. 17:04 #103158

broj poruka: 251
Puno diskova sam uspio da spasim mekom krpom i kornjačinom polir pastom(pomaže i zubna pasta), dok svi programi nečitke clustere ostavljaju kao prazne.

operator re 15.03.2009. 20:57 #103213

broj poruka: 4266
Zubna pasta sa fluorom. Spasila mi je preko 200 diskova. I to igrica, a za spasavanje podataka koristi IsoBuster 2.3 nikako noviji. On ne zamenjuje ostecene sektore na disku sa 0000000 ili sa 1111111, vec iscitava dok moze. Obicno koristi Pioneer 108D ili Benq za spasavanje podataka sa DVD-a. Svi ostali su losiji od njih za izvlacenje podataka.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs