Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
office 2007
STRANA 1 OD 1
Sofija123 office 2007 04.03.2009. 18:03 T15915

status: user
broj poruka: 2

Treba mi pomoc, ne mogu nikako na googlu da nadjem tutorial na srpskom za office 2007, konkretno mi treba Excel i Access...
Ako neko zna gde da nadjem pleeeeease :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Jah.. 04.03.2009. 18:17 #100716

broj poruka: 6650
Moraćeš da naućiš engleski, a ja ti to i preporučujem.
Knjige koje se kod nas mogu legalno kupiti, u velikoj većini slučajeva, izuzetno su kretenski prevedeni originali sa engleskog. Također, u najvećem broju, nemušt i srpskom jeziku neprirodan prevod i sklop rečenica iz kojih je - bukvalnim prevođenjem koje usput, odstupa u izrazima od onoga što je već odomaćeno.... stručno odstranjen smisao - dovodi do toga da se tu teško išta može naučiti. Mislim, ono što je već samo po sebi jasno, jedva se provali, a ono suptilnije - ostaje van domašaja. Meni je lakše iz engleskih originala.
Za excel, ne znam koja je najbolja, davno sam imao potrebe da to koristim, od tada samo učim postepeno sopstvenim iskustvom, ali, za access 2007, zgodna (i veeeelika kao i ostale) je Unofficial guide to MS Access 2007, nije potreban cd uz nju, koristi se primerima koji već idu uz Access 2007. A imaš i Access bibliju, najskuplju knjigu kod nas, ali ti treba cd uz nju, jer se non-stop poziva na to. I ta je veeelika.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MvZ Re: office 2007 04.03.2009. 19:07 #100730

broj poruka: 180
Probaj na
http://www.praktikum.rs/index.asp
nije ni tutorial niti kniga, ali imas na jednom mestu dosta objasnjenja za Office i sva su na srpskom.

Sofija123 tnx 04.03.2009. 20:40 #100760

broj poruka: 2
Hvala na kolikoj tolikoj pomoci, sve mi znaci, mada te knjige ne bi bas kupovala vise bih neku free verziju jer se sve to lako uci samo ako ima negde pristojno objasnjeno...
Pozzzzzz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs