Ovako, imam nekih 10-tak albuma u flac formatu. I svaki album je zapravo CDImage tj. jedan zapis koji traje 60-80min. Sad bih zeleo da lepo iseckam to na pesme posebno. Nasao sam par programa ali ako neko ima za preporuku neki neka vice, da ne lutam i instaliram gomilu programa pa da probam ponaosob ako mi neki ne odgovara ..
Bitno je samo da podrzava flac i da ne izgubim nista na kvalitetu I ukoliko je trial i ne freeware da me ne zeza da max sece fajlove od 5-10min ili sta god ..
Ja za isjecanje dijelova pjesama i sve takve radnje koristim vrlo jednostavan NERO WAVE EDITOR... Nemam flac fajlova da probam, ali vjerujem da ih cita sasvim normalno... I da, kvalitet se ne gubi ako se ne smanjuje bitrate ispod neke normale (128kbps valjda)...
______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
CoolEditPro - nista mi nije jasno, uzasno je komplikovano. GoldWave - isto se ne snalazim. soundforge - plasim se skidanja 70mb da bi se opet razocarao .. NERO WAVE EDITOR - 173mb ..
Ima li nesto jednostavnije ? ne treba mi program kao za studio samo hocu da rastavim album na pesme .. P.S Sto se tice kvaliteta, pa to mi je bitno jer je flac koji imam ~1000kbps.
Skinuo sam CD Wave Editor, podrzava uglavnom sve popularne formate i dosta je jednostavno da se sve odradi. Posto je kod mene u pitanju album i ima ~3-5sec pauze izmedju pesama to se tacno i vidi na grafikonu i samo se oznaci pocetak i kraj tu. Sve je podeljeno na pesme, kvalitet je isti
je koristiti Easy CD-DA Extractor. Uz svaki od tih Flac imidža sigurno imaš i .cue file, koji ima isto ime kao i imidž. Otvoriš Easy CD-DA, ideš na Audio Connversion, pronađeš odgovarajući imidž i samo prevučeš .cue file u donji prozor. Dole u levom uglu mu zadaš da hoćeš isti format, dakle Flac, i on ti lepo sve pesme ekstraktuje pojedinačno. Jedino što posle moraš da ih preimenuješ, ali to je mnogo manji posao nego seckati imidž u bilo kom sound editoru.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Da kod svakog je tu i CDImage.wav tj. .cue .. Eh da sam odma znao, no ok. Za sada sam samo 3 onako odradio, sad cu sve preostale i ubuduce ovako . Hvala Raso olakso si mi dosta.
Nema na čemu. Easy CD-DA Extractor je super program. Možeš da ripuješ, konvertuješ i da režeš diskove. Podržava gomilu formata. Pročešljaj malo njegov Help fajl, da ti bude lakše da se snađeš.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Da kod svakog je tu i CDImage.wav tj. .cue . :: Eh da sam odma znao, no ok. Za sada sam samo 3 onako odradio, sad cu sve preostale i ubuduce ovako :: Hvala Raso olakso si mi dosta.
Da, upravo sada i gledam sta sve moze sa njime, odlican je. Odradio sam sve sto sam imao za sada, veoma brzo i lako. Kada se pustaju pesme tu su tag-ovi tj. prepoznaje plejer ime, album idt. Samo ovako nisu oznaceni, ali, nema veze kada budem imao vremena posebno cu svaki fajl i ovako imenovati kako treba. Stvarno veliko hvala za program
jeste malo komplikovan dok ne udjes u fazon, ali kad se uhodas... ma moze sve sto se tice audio obrade, pogledaj mu samo cenu ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.