Pojedini programi su poceli da odbijaju poslusnost u zadnjih nekoliko dana. Izgubili mi se INSTALIRANI kodeci,WMP i MPC nece da pustaju fajlove,prestao je da mi radi You tube downloader 3000 koji koristim vec godinama,nece da skida nista sa youtube,Prestao je da radi Xilisoft video konverter,koji koristim godinama,nece da konvertuje FLV fajl u mp4 za mob,Gears of War igra nece da mi se pokrene a instalirana je sa ISTOG diska sa kog je vec bila instalirana na istom kompu,napise da nece da pokrene igru sa `modified executable` ... Win je skoro nov(oko 3 nedelje),i pored svih mogucih mera zastite koje imam na kompu,tesko da je moguce da se neki virus provukao,a nikakve `sumnjive` sajtove nisam posecivao. Da li neko zna odakle da krenem da trazim uzrok svih ovih problema?
Ako stvarno toliko stvari pravi problema,da se ne bi mucio previse najbolje ti je da lepo bekapujes sve vazne stvari i odradis jedan reinstall windowsa.
Pa uradjeno pre 3 nedelje...mada dodao sam 3 gb ram-a nedavno. jel moze ram da radi ovakve stvari...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Ako stvarno toliko stvari pravi problema,da se ne bi mucio previse najbolje ti je da lepo bekapujes sve vazne stvari i odradis jedan reinstall windowsa. :: ::
i ja sam dodao rama ali nemam nikakvih problema.. da nije neki gosn.VIRUS poceo da vrslja po tvom kompu
rad je od coveka napravio majmuna
:: Pa uradjeno pre 3 nedelje...mada dodao sam 3 gb ram-a nedavno. jel moze ram da radi ovakve stvari.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Ako stvarno toliko stvari pravi problema,da se ne bi mucio previse najbolje ti je da lepo bekapujes sve vazne stvari i odradis jedan reinstall windowsa. :: :: :: ::
Skar,kad bi znao koliko antivirus,antimalware,antispyware,antirootkit i sl. programa imam u kompu na Visti,mislim da bi zesce zinuo...To bi iskljucio kao opciju,jer da NI JEDAN od te gomile programa ne nadje nesto...cisto sumnjam...
:: i ja sam dodao rama ali nemam nikakvih problema. :: da nije neki gosn.VIRUS poceo da vrslja po tvom komp :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: Pa uradjeno pre 3 nedelje...mada dodao sam 3 gb ram-a nedavno. jel moze ram da radi ovakve stvari.. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: Ako stvarno toliko stvari pravi problema,da se ne bi mucio previse najbolje ti je da lepo bekapujes sve vazne stvari i odradis jedan reinstall windowsa. :: :: :: :: :: ::
Liči na sam windows.update? Da nije na automatici? Od nekih rupa u windowsu neće te spasti ni svi nabrojani programi. Da li si proverio hard, kako se ponaša i šta pokazuju checkdisk i slični programi? Da li si instalirao nešto skorije... od drajvera, nadogradnje? Malo pomoći ovako... bugovito ponašanje a da nisi primetio ništa posebno pre toga, teško se leči. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Pojedini programi su poceli da odbijaju poslusnost u zadnjih nekoliko dana. Izgubili mi se INSTALIRANI kodeci,WMP i MPC nece da pustaju fajlove,prestao je da mi radi You tube downloader 3000 koji koristim vec godinama,nece da skida nista sa youtube,Prestao je da radi Xilisoft video konverter,koji koristim godinama,nece da konvertuje FLV fajl u mp4 za mob,Gears of War igra nece da mi se pokrene a instalirana je sa ISTOG diska sa kog je vec bila instalirana na istom kompu,napise da nece da pokrene igru sa `modified executable` ... Win je skoro nov(oko 3 nedelje),i pored svih mogucih mera zastite koje imam na kompu,tesko da je moguce da se neki virus provukao,a nikakve `sumnjive` sajtove nisam posecivao. Da li neko zna odakle da krenem da trazim uzrok svih ovih problema :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Windows update je iskljucen,komp je skoro nov,i svi delovi su provereni svim mogucim programima...Kazem ubacio sam RAM memoriju,i instalirao REAL player,sa ZVANICNOG sajta,ali u isto vreme sam ubacio ram i instalirao REAL,i otprilike u to vreme pocinju moje muke... Komp radi sasvim normalno,nema usporavanja i sl. samo programi nece da me slusaju...
:: Liči na sam windows.update? Da nije na automatici? Od nekih rupa u windowsu neće te spasti ni svi nabrojani programi. Da li si proverio hard, kako se ponaša i šta pokazuju checkdisk i slični programi? Da li si instalirao nešto skorije... od drajvera, nadogradnje? Malo pomoći ovako... bugovito ponašanje a da nisi primetio ništa posebno pre toga, teško se leči :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: Pojedini programi su poceli da odbijaju poslusnost u zadnjih nekoliko dana. Izgubili mi se INSTALIRANI kodeci,WMP i MPC nece da pustaju fajlove,prestao je da mi radi You tube downloader 3000 koji koristim vec godinama,nece da skida nista sa youtube,Prestao je da radi Xilisoft video konverter,koji koristim godinama,nece da konvertuje FLV fajl u mp4 za mob,Gears of War igra nece da mi se pokrene a instalirana je sa ISTOG diska sa kog je vec bila instalirana na istom kompu,napise da nece da pokrene igru sa `modified executable` ... Win je skoro nov(oko 3 nedelje),i pored svih mogucih mera zastite koje imam na kompu,tesko da je moguce da se neki virus provukao,a nikakve `sumnjive` sajtove nisam posecivao. Da li neko zna odakle da krenem da trazim uzrok svih ovih problema :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
E da znas...Ali kad bi ti znao kako to kod mene u zivotu funkcionise...Lepo sam napisao pre neki dan,kad bi hteo da napisem knjigu o mom zivotu,bila bi bestseler,a materijala bi imao za jedno 6 knjiga
:: Doco, bas te hoce neki maleri u poslednje vreme. :: :: ___________________________________ :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: ::
Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: E da znas...Ali kad bi ti znao kako to kod mene u zivotu funkcionise...Lepo sam napisao pre neki dan,kad bi hteo da napisem knjigu o mom zivotu,bila bi bestseler,a materijala bi imao za jedno 6 knjiga :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Doco, bas te hoce neki maleri u poslednje vreme. :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: :: :: ::
Zavisi koliko imas instaliranih kodeka i plejera na kompu, te sta koji radi. Real i QuickTime player hoce svasta da pobrljaju na kompu.
Prilikom instalacije Real player-a upitao te hoces li da automatski on sve preuzme da reprodukuje ili ces pojedinacno sam da odaberes ? Sta si odabrao ? TU je najcesca greska !!!
Imao sam slican problem, pa sam deinstalirao Real, potom i sve druge plejere i kodeke, ocistio registry bazu, pa ponovo instalirao sve osim Real i Quick Time. Uspelo je, ali posle nekoliko pokusaja. Ne znam tacno sta je bila `zlatna caka` za uspeh, radio sam samo brisanje i pisanje (deinstal/install) uz ciscenje izmedju.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Rucno sam odabrao sta zelim da mi REAL otvara a sta ne? Inace to sta ce otvarati u kom playeru sve se resi podesavanjem `file associationas` opcije u Total Komanderu...ne mora reinstal...provereno...Quick Time nemam,a od kodeka samo K Lite kodec pack,basic verziju...
:: Zavisi koliko imas instaliranih kodeka i plejera na kompu, te sta koji radi. Real i QuickTime player hoce svasta da pobrljaju na kompu :: :: Prilikom instalacije Real player-a upitao te hoces li da automatski on sve preuzme da reprodukuje ili ces pojedinacno sam da odaberes ? Sta si odabrao ? TU je najcesca greska !! :: :: Imao sam slican problem, pa sam deinstalirao Real, potom i sve druge plejere i kodeke, ocistio registry bazu, pa ponovo instalirao sve osim Real i Quick Time. Uspelo je, ali posle nekoliko pokusaja. Ne znam tacno sta je bila `zlatna caka` za uspeh, radio sam samo brisanje i pisanje (deinstal/install) uz ciscenje izmedju :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Mislim da si sam dao odgovor, ali nećeš da ga vidiš!
01.03.2009. 01:07
status: user broj poruka: 1492
Real Player je već godinama poznat kao gušilac registry-ja i stalno je na listi najgoreg softvera. Koj će ti on q...? Ako već nećeš da ga deinstaliraš, ubi mu opciju da se podiže sa sistemom. Vidi u servisima šta je sve ubacio da startuje sa sistemom. Bez obzira šta si mu ti zadao pri instalaciji, on mučki preuzima asocijacije velikog broja audio i video fajlova. Vidi kako ti radi sistem, kad potpuno isključiš sve funkcije Real Player-a.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Re: Mislim da si sam dao odgovor, ali nećeš da ga vidiš!
01.03.2009. 01:17
status: user broj poruka: 3053
Real koristim jer je odlican za skidanje sa youtube,nema copy&paste za*ebancija,samo klik na dugme download i skidanje pocinje.Nisam znao da je Real gusilac registry-ja,mada sad kontam zasto mi je firewall stalno prijavljivao da real hoce da pristupi gomili plejera,registry kljuceva,i sl...Verovatno da bi im ukrao asocijacije...ali mu nisam to nikad dozvolio,uvek sam ga blokirao...Iskljucene su upravo sve funkcije REAL-a pri dizanji sistema,pa cemo da vidimo kako ce da radi...
:: Real Player je već godinama poznat kao gušilac registry-ja i stalno je na listi najgoreg softvera. Koj će ti on q... :: Ako već nećeš da ga deinstaliraš, ubi mu opciju da se podiže sa sistemom. Vidi u servisima šta je sve ubacio da startuje sa sistemom :: Bez obzira šta si mu ti zadao pri instalaciji, on mučki preuzima asocijacije velikog broja audio i video fajlova :: Vidi kako ti radi sistem, kad potpuno isključiš sve funkcije Real :: Player-a :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Pre bih `instalirao` Chernobyl i CIH na komp nego Real. Samo RealAlternative. Za skidanje sa youtube-a se koristi DownloadHelper extenzija za FF. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Skoro sve sam to znao, godinama, i onda, ne znam više kako sam se upecao, čini mi se da realalternative nešto nije hteo da pusti, pokleknem (a bio je tu i neki `novi` review od očigledno, idiota, da se kao, real popravio...) kad sam ortaku u Sidney iščeprkao himnu Sv. Savi, jedino u real formatu... SVE sam izbegao, znam da on bez obzira na izabrane postavke, iste sam menja i pokušava da zajaše na komp.... sve sam to izbegao, ALI, ali.... logikom ovog dole: next-next..... upecam se da pristanem da real pronjuška moju audio-video kolekciju na hdd-u (kakav magarac) da bi otkrio kako mi je STVARNO na hdd-u razyebao sve prethodno mukotrpno i uredno složene pesme, izvođače, foldere i podfoldere, slike albuma, tekstove pesama, gomili promenio ID tagove i nazive..... baš kada nisam imao acronis sliku te particije (a i inače je ogromna, pa to i ne radim..). Ma, katastrofalan, špijunski softver, al` da pušta sve, pušta... lako se upecati. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.