Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Da li neko moze da mi kaze nesto vise o Badaboom 1.1.1 (GPU transcoder)
STRANA 1 OD 1
LonleyMax Da li neko moze da mi kaze nesto vise o Badaboom 1.1.1 (GPU transcoder) 15.02.2009. 16:38 T15464

status: user
broj poruka: 1475
hteo bih da instaliram, ali bas nisam najbolje skontao sta i kako...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 15.02.2009. 17:07 #96843

broj poruka: 1117
Badaboom je enkoder koji koristi nVidia graficke cipove iz generacije 8,9 i 200 za enkodiranje video materijala u h.264 format...u teoriji dobra zamisao, u praksi prilicno sranje...posto su GPU masivno paralelni procesori, ti GPU ekoderi su obecavali neka epska ubrzanja na polju enkodiranja, ali u praksi to je ubrzanje u proseku 2-3 puta max uz ne tako dobar kvalitet slike kakav se dobija sa standardnim CPU bound enkoderima...u principu, quad procesori mogu da postignu priblizne performanse ovog enkodera na nekoj GTX280 grafickoj ako bi se manlo smanjio kvalitet slike...mnogo sam ocekivao od ovih resenja, ali na kraju je ispalo samo veliko razocaranje...takodje i ATI-jev enkoder je ispao jos vece sranje...
imas review-ove na https://www.anandtech.com pa prelistaj malo...

Overclocking is the way of life!!!

LonleyMax Re: ... 15.02.2009. 17:15 #96845

broj poruka: 1475
fala!!

:: Badaboom je enkoder koji koristi nVidia graficke cipove iz generacije 8,9 i 200 za enkodiranje video materijala u h.264 format...u teoriji dobra zamisao, u praksi prilicno sranje...posto su GPU masivno paralelni procesori, ti GPU ekoderi su obecavali neka epska ubrzanja na polju enkodiranja, ali u praksi to je ubrzanje u proseku 2-3 puta max uz ne tako dobar kvalitet slike kakav se dobija sa standardnim CPU bound enkoderima...u principu, quad procesori mogu da postignu priblizne performanse ovog enkodera na nekoj GTX280 grafickoj ako bi se manlo smanjio kvalitet slike...mnogo sam ocekivao od ovih resenja, ali na kraju je ispalo samo veliko razocaranje...takodje i ATI-jev enkoder je ispao jos vece sranje..
:: imas review-ove na https://www.anandtech.com pa prelistaj malo..
::
:: Overclocking is the way of life!!!
obradmi Postize se ta brzina enkodiranja sa brzim cpu 15.02.2009. 20:59 #96888

broj poruka: 7723
Nista spektakularno ,razlika u odnosu na Ati avivo je sto se badaboom placa ,a avivo je besplatan i mislim da badaboom nema divx ,a avivo ima.Enkodiranje u h264 za ipod je brze kod Aviva ,ali je kod Badaboom bolji kvalitet u h264.Kod Aviva recimo ima ogranicenje kad enkodiras u divx ,ne mozes da menjas rezoluciju ona je uvek 640 x 480 ,jedino moze da se menja birthrate.
SkyFire Re: Postize se ta brzina enkodiranja sa brzim cpu 15.02.2009. 21:55 #96898

broj poruka: 18472
Nadam se da mislis na bitrate!!!

I Want to believe - The truth is out there

:: Nista spektakularno ,razlika u odnosu na Ati avivo je sto se badaboom placa ,a avivo je besplatan i mislim da badaboom nema divx ,a avivo ima.Enkodiranje u h264 za ipod je brze kod Aviva ,ali je kod Badaboom bolji kvalitet u h264.Kod Aviva recimo ima ogranicenje kad enkodiras u divx ,ne mozes da menjas rezoluciju ona je uvek 640 x 480 ,jedino moze da se menja birthrate.
obradmi Hvala na ispravci !!! 15.02.2009. 22:00 #96900

broj poruka: 7723
ne znam sta mi bi da napisem birth umesto bit.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs