Jos jednom vezano za instalaciju. Skinuta verzija x64. Sobzirom da je fajl veci od 2gb. to je UDF format. Kad se nareze, i pusti instalacija(boot dvd) krene i kaze da je slika(fajl) nepoznata, a i sam windows xp3 ne prepoznaje fajl. Savet, ili definitivno odustajem posle x dana. Probano i sa verzijom x32 isto. Pozdrav
Sve radis pogresno. Kada udjes u nero burning rom ugasis onaj prozor sto ti nudi razne opcije za rezanje i ides na open file. Nadjes win 7 iso i otvoris i onda ti se otvori novi prozorcis koji ti odmah nudi burn (naravno predhodno proveri kojom brzinom ce da reze).
ISO i image fajlovi se rezu ovom procedurom. Rezati ISO fajl kao obican fajl rezultuje ovim sto te zeza.
Mala digresija, ali ne mogu da odolim... ja sam probao i x32 i x64. Razlika u brzini je nikakva, a razlika u kompatibilnosti je prilicna. Na x32 sam uspeo da instaliram SVE XP drivere i programe (pomocu compatibility opcije koja odlicno obavlja svoj posao), dok sa x64 dosta stvari nije radilo. Toliko sto se tice izbora x64 zbog performansi. Moj CPU je E8500, i imam 4 Gb RAMa.
Rezultat Nero kaze: Foreign Image File....... itd. Sve probano. Otvarao sam ovu temu pre 7-10 dana.
:: Sve radis pogresno. Kada udjes u nero burning rom ugasis onaj prozor sto ti nudi razne opcije za rezanje i ides na open file. Nadjes win 7 iso i otvoris i onda ti se otvori novi prozorcis koji ti odmah nudi burn (naravno predhodno proveri kojom brzinom ce da reze) :: :: ISO i image fajlovi se rezu ovom procedurom. Rezati ISO fajl kao obican fajl rezultuje ovim sto te zeza :: :: ___________________________________ :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: ::
Na W7 x32 mozes instalirati i neke XP i Vista 32 drajvere a na W7 x64 samo Vista 64 drajvere,sto je vec prilicno puta pisano!Ja neznam koje programe koristis ali meni dosad sve radi i to odlicno na x64 bez ikakvih problema!A s obzirom sto imas 4gb memorije i ti bi trebao da koristis x64 verziju,posto x32 ne moze svu memoriju da koristi...
a od kada to XP sp3 ne prepoznaje UDF, molicu lepo?
07.02.2009. 19:57
status: user broj poruka: 10999
I zasto bi ISO morao da snima Alcoholom kad nema zastita tipa `laserlock`, ``securom` itd? Pod pretpostavkom da je u pitanju `plain mode`, to bi sve bez problema trebalo da se nareze na DVD , direktno, da se butuje i instalise.
Re: a od kada to XP sp3 ne prepoznaje UDF, molicu lepo?
07.02.2009. 20:16
status: user broj poruka: 1133
A od kad to da poznaje? Skini nešto sa Torrenta u UDF formatu pa da vidim koji windows će ga prepoznati.A ALCOHOL Pa zato kad otvori ISO odma vidi dali je butabilan pa ako je butabilan što nebi snimio sa alkoholom( nek mu nero pokaze dali je butabilan).
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` Avidi ovo Adobe Acrobat 9 Pro Extended.isz hoćeli windows i ovu extenziju da vidi?
Re: Re: a od kada to XP sp3 ne prepoznaje UDF, molicu lepo?
07.02.2009. 20:29
status: user broj poruka: 242
SVe probao, ali ne uspeva. U pitanju je ovaj fajl: 7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD i sigurno nisam jedini koji ga je skinuo 9 januara. On ima ekstenziju Iso, ali kad ga narezem to je UDF. Pa nemoguce da nema resenje
:: :: A od kad to da poznaje? Skini nešto sa Torrenta u UDF formatu pa da vidim koji windows :: će ga prepoznati.A ALCOHOL Pa zato kad otvori ISO odma vidi dali je butabilan pa ako je butabilan što nebi snimio sa alkoholom( nek mu nero pokaze dali je butabilan). :: ::
Skinuo sam i taj: 7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULFRE_EN_DVD to je X32 i isto se ponasa. Oba imaju extenziju.iso. Kad se narezu vindovs ne vidi koji je format fajla, a boot cd krene, i kada dodje do install, kaze da je fajl nepoznat
:: :: kod mene ovako pis :: :: 7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULFRE_EN_DVD.iso
UltraIso ga otvara normalno. I jos kaze da je to Bootable UDF
:: Ako nemas skini sa torenta pa da vidimo onda rezulta :: :: :: :: A evo i 64 bitn :: 7000.0.081212-1400_client_en-us_AllVersions-GB1CULXFRE_EN_DVD-DSC.is ::
Re:Izvinjavam se da nisam mozda nesto propustio...
07.02.2009. 21:06
status: user broj poruka: 1133
Prvo je bilo na Torrente.Al jasam skinu i tamo i ovamo sve duplo.Sto da ne kad je zabadava i tamo i ovamo. Kod mene je sve isto i sto sam skino tamo i ovamo.sve radi. Al je neko skino sa torrenta u UDF fajlu.a NERO NEZNA STA JE UDF.
Nero odlicno zna za UDF format jer se on koristi za sve vrste snimanja kada je na disku jedan fajl veci od 2GB, to je sigurno, U Neru nemoj ti da kreiras Bootable disk ili bilo koji drugi nego lepo samo ucitaj ISO i odmah dobijas opsiju za rezanje, ako to nece onda probaj da ISO fajl mountujes u virtualni drajv pa idi na Copy Disk, ako Nero Virtual Drive nece da ga ucita onda definitivno moras naci odgovarajuci program koji prepoznaje pomenuti ISO u UDF formatu sa opcijom da isti moze da reze, Magic ISO, Power ISO, Ultra ISO ali bez ikakvog konvertovanja. Koju verziju Nera koristis?
:: ` NERO NEZNA STA JE UDF. :: :: Nero odlicno zna za UDF format jer se on koristi za sve vrste snimanja kada je na disku jedan fajl veci od 2GB, to je sigurno, U Neru nemoj ti da kreiras Bootable disk ili bilo koji drugi nego lepo samo ucitaj ISO i odmah dobijas opsiju za rezanje, ako to nece onda probaj da ISO fajl mountujes u virtualni drajv pa idi na Copy Disk, ako Nero Virtual Drive nece da ga ucita onda definitivno moras naci odgovarajuci program koji prepoznaje pomenuti ISO u UDF formatu sa opcijom da isti moze da reze, Magic ISO, Power ISO, Ultra ISO ali bez ikakvog konvertovanja. Koju verziju Nera koristis? :: :: :: ::
Mozda me nisi razumeo. Bicu malo precizniji. Poenta je da otvoris konkretni ISO fajl u Nero burning rom. U Nero Express ne mozes da pravilno narezes Iso fajl.
Znaci upalis Nero Burning Rom i ugasis mali prozor koji ti ponudi. U gornjem levom uglu Nero Burning Rom idi na File - -> Open i nadji zeljeni ISO falj i otvori ga. Pojavice se novi mali prozor Burn compilation DVD Image sa opcijom burn. Prvo proveri kojom brzinom ces da rezes i kreni da rezes.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.