Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Word document problem
STRANA 1 OD 1
skycould Word document problem 05.02.2009. 12:13 T15203

status: user
broj poruka: 248
Treba da oporavim jedan doc. ali ne znam sta mu je radjeno. Kada pokusam da ga otvorim iz Word 2003 izbaci mi samo gomilu kvadratica, a kad pokusam iz word 2007 stranica je prazna. Navodno ima teksta cak je i font neki i pise cak broj reci ali ja to ne vidim. Ne znam kako da sad sredim to.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 05.02.2009. 13:11 #94733

broj poruka: 12057

Da li ti imaš taj font ? Cir/yu fontovi umeju da naprave takav brlog.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

skycould .. 05.02.2009. 13:20 #94734

znam za to kad nemas taj font pa pogotovo kad je neki drugi encodin osim western ali on meni nije izbacio nikakvo upozorenje i cak sta vise font je Courier New. E sad to mi je bas vazno jer je za zam. gen. dir.

ICEsd re 05.02.2009. 13:31 #94735

broj poruka: 2158

Sad mi samo pada na pamet da probas da selektujes ceo text pa da mu promenis font.

Edit: probaj sa ovim :
http://www.repairmyword.com/

Edit 2 : U kom text procesoru je kucan text jel si siguran da je to radjeno u wordu za win. mozda je openoffice ili tako nesto.
dufa Odgovor 05.02.2009. 14:38 #94752

broj poruka: 11

Pronadji na netu i instaliraj Microsoft Office Compatibility Pack for 2007 File Formats, pa probaj da procitas sadrzaj ako ti ne prodje: pokusaj sa nekim od softvera za oporavak ostecenih .doc i .docx fajlova...

dusan.dufa@gmail.com
skycould ... 05.02.2009. 14:45 #94754

ne treba mi compatibility pack jer sam probao iz 2 razlicite verzije Word-a. Probao sam i OpenOffice i nudi mi izbor koji je Encode i koji font. Najgore od svega je to sto ima izbor gomile kombinacija i mislim da ce mi trebati puno vremena da probam sve. U principu fajl nije ostecen nego je samo snimljen i radjen na neki levi nacin, mada me cudi kako Word nije sam provalio koji je nacin u pitanju. Pokusavao sam i sa Japanese, Hebrew, Cyrilic i slicno i stalno isto samo sto se kvadratici promene u #. :) Pokusavacu i dalje, mada je to jedini dokument sa takvim problemom, svi ostali su ok. Hvala na predlozima.

FatZadd .... 05.02.2009. 14:59 #94756

broj poruka: 140

Pogledaj u kom ti je formatu taj fajl(najcesce je jpg. ali ko zna...),jer ja sam se danas smarao sa jednim MDI fajlom(kockice,kvadratici)....Ako nije jpg.,lepo googl,kucaj koji je format i naci ces vec sta ti treba!!!

skycould ... 05.02.2009. 15:05 #94757

navodno je obican klasican .doc

Pisko Word 05.02.2009. 18:06 #94788

broj poruka: 6650
Tvoj fajl je oštećen. Možda i nepovratno. Interesantno je kako niko od nas ne zna kako se oporavljaju najrašireniji windows office fajlovi.... Pošto imaš 2007, pokreni word, i zatvori slobodno prazan dokumenat koji se tom prilikom pokrenuo. Idi na funkciju `Open`, prozor koji se otvori (my documents po default-u) ima na dnu padajuće izbornike na koje ovde izgleda niko ne obraća pažnju. Onaj koji je tebi bitan je u padajućem meniju koji se dobija klikom na taster Open ili Otvori ako je podešen na Serbian LiP, na dnu imaš opciju da pokuša oporavak fajla uz otvaranje, a i ostale opcije su zanimljive ponekad. I, to je to, ako tako ne uspe, puk`o si sa tim fajlom.
Kao stari hacker, mogu ti reći da postoji ipak, verovatnoća da sve nije otišlo odakle je i pošlo... naime, imaš li pristupa računaru na kome je fajl nastao ili, na kome je došlo do pucanja a da je ipak pre toga bio ispravan fajl? Znači, ne taj tvoj računar na kome si pokušao i u startu ne otvara dokumenat?
Ako imaš pristupa, veeelika je verovatnoća da je mala, podla funkcija za špijuniranje office dokumenata, ostavila bar neku kopiju tog ali i mnogih drugih fajlova za koje autor misli da su dobro sakrivena i sačuvana... kao bezimeni tmp fajl u za to predviđenom, zakopanom, folderu windowsa. Ili ih sve otvaraj jedan po jedan, ili na osnovu datuma nastanka fajla ili datuma pucanja fajla, pronađi one koji `dolaze u obzir`.. i good luck.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

skycould .. 06.02.2009. 11:45 #94939

fora je u tome sto smo mi menjali njoj notebook i prebacivali sa starog na novi. A stari je prefomatiran i dodeljen drugom korisniku. :) Sta sad, otisao doc pa otisao. Inace probao sam i repair iz word-a 2k7 i pokusavao da ga prebacim u html pa da pomocu web browsera nekako provalim koji je encode. Ta fora sa nekim tmp fajlovima uspeva ali retko. Imaju razni alati na net-u za pretragu za fragmentima dokumenata i njihov oporavak ali meni sad nista ne vredi. Nadam se samo da joj nije vazan taj doc. :) Hvala svima na pomoci.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs