Kao sto naslov kaze,trebala bi mi preporuka za neki program koji bi mogao da odradi zapakivanje fajlova,ali u sto manju arhivu. Znaci imacu da zapakujem gomilu video fajlova(avi,wmw...) od po 40-50mb,u STO MANJI rar fajl(5-10mb). Nadam se da ovo moze da se odradi,ali za svaki fajl posebno bi trebalo da odlucim koliko ce mb imati zapakovan. Win Rar zapakuje fajl ali ne na zeljenu velicinu,zapakovani fajl bude jedva malo manji od raspakovanog(ili ja ne znam za neku opciju u winrar-u koja moze da odradi ono sto zelim.
Baš sam juče pakovao nešto u WinRAR-u na delove od 10 MB. U split volume sekciji otkucaš 10MB i napravi savršeno podeljene fajlove na 9.53 MB (10,000,000 bytes). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pa iskreno da ti kazem ne znam da li je to tek tako moguce... Probaj ovo: http://kgbarchiver.net/?page=home Pricao mi je drug da bolesno dobro paqje... PoZ
P.S. Imam L4D neq verziju-5.2 GB je otpakovano a spakovano je nesto vise od gigabajta. To je neki .bat fajl, nadam se da ce ti pomoci! PoZ ========== BLEJA:)))
:: Kao sto naslov kaze,trebala bi mi preporuka za neki program koji bi mogao da odradi zapakivanje fajlova,ali u sto manju arhivu. Znaci imacu da zapakujem gomilu video fajlova(avi,wmw...) od po 40-50mb,u STO MANJI rar fajl(5-10mb). Nadam se da ovo moze da se odradi,ali za svaki fajl posebno bi trebalo da odlucim koliko ce mb imati zapakovan. Win Rar zapakuje fajl ali ne na zeljenu velicinu,zapakovani fajl bude jedva malo manji od raspakovanog(ili ja ne znam za neku opciju u winrar-u koja moze da odradi ono sto zelim. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
To je zato sto drzis kompresiju na default ili ti Fast..Treba da stavis best compression..Ja file od 8 GB spakujem u rar od 2.37 GB
I Want to believe - The truth is out there
:: Kao sto naslov kaze,trebala bi mi preporuka za neki program koji bi mogao da odradi zapakivanje fajlova,ali u sto manju arhivu. Znaci imacu da zapakujem gomilu video fajlova(avi,wmw...) od po 40-50mb,u STO MANJI rar fajl(5-10mb). Nadam se da ovo moze da se odradi,ali za svaki fajl posebno bi trebalo da odlucim koliko ce mb imati zapakovan. Win Rar zapakuje fajl ali ne na zeljenu velicinu,zapakovani fajl bude jedva malo manji od raspakovanog(ili ja ne znam za neku opciju u winrar-u koja moze da odradi ono sto zelim. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Stavim i na best ali nema promene,zapakuje ga na isto kao i na normal... @MaliBaneBG-link koji si dao ne radi @zzarko-Winuha sam probao ali isto kao sa winrar-om... Jel postoji sansa ta taj fajl koji hocu da zapakujem nesto zeza? To je wmw fajl...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: To je zato sto drzis kompresiju na default ili ti Fast..Treba da stavis best compression..Ja file od 8 GB spakujem u rar od 2.37 G :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Kao sto naslov kaze,trebala bi mi preporuka za neki program koji bi mogao da odradi zapakivanje fajlova,ali u sto manju arhivu. Znaci imacu da zapakujem gomilu video fajlova(avi,wmw...) od po 40-50mb,u STO MANJI rar fajl(5-10mb). Nadam se da ovo moze da se odradi,ali za svaki fajl posebno bi trebalo da odlucim koliko ce mb imati zapakovan. Win Rar zapakuje fajl ali ne na zeljenu velicinu,zapakovani fajl bude jedva malo manji od raspakovanog(ili ja ne znam za neku opciju u winrar-u koja moze da odradi ono sto zelim. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Stavim i na best ali nema promene,zapakuje ga na isto kao i na normal.. :: @MaliBaneBG-link koji si dao ne rad :: @zzarko-Winuha sam probao ali isto kao sa winrar-om... Jel postoji sansa ta taj fajl koji hocu da zapakujem nesto zeza? To je wmw fajl.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: To je zato sto drzis kompresiju na default ili ti Fast..Treba da stavis best compression..Ja file od 8 GB spakujem u rar od 2.37 G :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kao sto naslov kaze,trebala bi mi preporuka za neki program koji bi mogao da odradi zapakivanje fajlova,ali u sto manju arhivu. Znaci imacu da zapakujem gomilu video fajlova(avi,wmw...) od po 40-50mb,u STO MANJI rar fajl(5-10mb). Nadam se da ovo moze da se odradi,ali za svaki fajl posebno bi trebalo da odlucim koliko ce mb imati zapakovan. Win Rar zapakuje fajl ali ne na zeljenu velicinu,zapakovani fajl bude jedva malo manji od raspakovanog(ili ja ne znam za neku opciju u winrar-u koja moze da odradi ono sto zelim. :: :: :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Doco, ti video fajlovi su već sami po sebi komprimovan format, tako da će teško bilo koji arhiver da ih bitno smanji. Ja sam, kao i ostali, poskidao gomilu filmova i muzike u različitim formatima i ništa nije bilo bitno smanjeno. Oni koji postavljaju to na Net bi već pronašli nešto bolje da ima, jer bi im to skratilo vreme za upload.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
LoL Qcaj kgb archiver u Google...pa da vidimo sta kaze...Meni je to prvi link kada uqcam kgb archiver u https://www.google.com... I radi mi sajt...
========== BLEJA:)))
:: Adress not found... :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Probaj onda samo na: http://kgbarchiver.net :: :: Meni link sljaka normalno.. :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :
Rasho,toga sam se i plasio... Ja ove fajlove i hocu da zapakujem bas iz tog razloga,da bi skratio vreme za upload....
:: Doco, ti video fajlovi su već sami po sebi komprimovan format, tako da će teško bilo koji arhiver da ih bitno smanji. Ja sam, kao i ostali, poskidao gomilu filmova i muzike u različitim formatima i ništa nije bilo bitno smanjeno :: Oni koji postavljaju to na Net bi već pronašli nešto bolje da ima, jer bi im to skratilo vreme za upload :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Kucao u google,nasao sajt,kliknuo na sajt i opet adress not found...ne mogu da verujem,sve ostalo radi,otvara....
:: Lo :: Qcaj kgb archiver u Google...pa da vidimo sta kaze...Meni je to prvi link kada uqcam kgb archiver u https://www.google.com.. :: I radi mi sajt.. :: :: ========= :: BLEJA:)) :: :: :: Adress not found... :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: Probaj onda samo na: http://kgbarchiver.net :: :: :: Meni link sljaka normalno.. :: :: :: :: :: :: ========= :: :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: :: :
Ne moze da bude isto!Evo koristio sam dva razlicita kompressora..Ne mislim na Mercedes Compressor heheheh.. Ima osnovni file u ISO formatu..pored njega ALLZipp i WinRar!Razlika postoji,sve zavisi i od file koji se kompresuje,kog je formata!
:: Stavim i na best ali nema promene,zapakuje ga na isto kao i na normal.. :: @MaliBaneBG-link koji si dao ne rad :: @zzarko-Winuha sam probao ali isto kao sa winrar-om... Jel postoji sansa ta taj fajl koji hocu da zapakujem nesto zeza? To je wmw fajl.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: To je zato sto drzis kompresiju na default ili ti Fast..Treba da stavis best compression..Ja file od 8 GB spakujem u rar od 2.37 G :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kao sto naslov kaze,trebala bi mi preporuka za neki program koji bi mogao da odradi zapakivanje fajlova,ali u sto manju arhivu. Znaci imacu da zapakujem gomilu video fajlova(avi,wmw...) od po 40-50mb,u STO MANJI rar fajl(5-10mb). Nadam se da ovo moze da se odradi,ali za svaki fajl posebno bi trebalo da odlucim koliko ce mb imati zapakovan. Win Rar zapakuje fajl ali ne na zeljenu velicinu,zapakovani fajl bude jedva malo manji od raspakovanog(ili ja ne znam za neku opciju u winrar-u koja moze da odradi ono sto zelim. :: :: :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Evo proverio sam i ja,ZAVISI OD FAJLA!!! Ne umem da objasnim kako i zasto,ali neke fajlove moze da kompresuje na best,a neke ne moze... A kad smo kod kompresora(Mercedesa) jesi imao prilike da provozas to cudo... Ja sam ga vozio...sto to ide........
:: Ne moze da bude isto!Evo koristio sam dva razlicita kompressora..Ne mislim na Mercedes Compressor heheheh. :: Ima osnovni file u ISO formatu..pored njega ALLZipp i WinRar!Razlika postoji,sve zavisi i od file koji se kompresuje,kog je formata :: :: http://img301.imageshack.us/my.php?image=kompresijaxd4.pn :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :
Vozio sam mnogo brze aute..Poslednje sto sam vozio je BMW 7 poslednja revizija..250 ko od sale ,ne osetis..Samo da ti kazem nema nista bez japanaca kad su brzine upitanju..Evolution,Impreza a da ne pominjem novi Nissan Skyline GTR R35 koji je sad odneo sve pobede..Da nebi spamovali to cemo u nekoj drugoj temi...
I Want to believe - The truth is out there
:: Evo proverio sam i ja,ZAVISI OD FAJLA!!! Ne umem da objasnim kako i zasto,ali neke fajlove moze da kompresuje na best,a neke ne moze... A kad smo kod kompresora(Mercedesa) jesi imao prilike da provozas to cudo... Ja sam ga vozio...sto to ide....... :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Ne moze da bude isto!Evo koristio sam dva razlicita kompressora..Ne mislim na Mercedes Compressor heheheh. :: :: Ima osnovni file u ISO formatu..pored njega ALLZipp i WinRar!Razlika postoji,sve zavisi i od file koji se kompresuje,kog je formata :: :: :: :: http://img301.imageshack.us/my.php?image=kompresijaxd4.pn :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :
video fajlove nije moguce zapakovati nikakvim arhiverom jer su oni sami po sebi vec zapakovani...svi ti kodeci xvid, divx, x264 itd su samo algoritmi za kompresiju....posto se bilo koja kompresija fajlova zasniva na pronalazenju slicnih nizova nula i jedinica u fajlu i zatim njihovim kodiranjem sa sto manjim brojem nula i jedinica u zavisnosti od ucestalosti njihovog pojavljivanja, kada se odradi kompresija po jednom algoritmu, onda dobijas fajl koji ima veoma malo slicnih nizova u sebi i zbog toga ce bilo koji drugi algoritam koji isvrsis posle pocetne kompresije dati slabe ili nikakve rezultate.... poenta ovoga je da se video materijali ne mogu zipovati, rarovati ili bilo sta slicno osim ako nisu RAW ili ti sirovi, ne kompresovani... inace, cisto informativno...najbolje se kompresuje tekstualni fajl...stepen kompresije je oko 90%....pa onda exe fajl koji se kompresuje do 60-70%...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.