Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
live cd
STRANA 1 OD 1
boztoga live cd 01.02.2009. 16:43 T15102

status: user
broj poruka: 516

pokusavam da napravim Windows XP live CD! skinuo sam PE builder i sve lepo odradio i napravio ISO file. Sad hocu to da narezem na CD (pomagajte sjebo sam 5 diskova do sad).

Da li samo treba da narezem to kao bilo koji data cd, ili treba da ga narezujem kao bootabilan disk (sa boot.ima fajlom) ili nesto trece?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dcosin re: 01.02.2009. 17:06 #93894

broj poruka: 61
Ja mogu samo da ti kazem da kada pravis cd sa koga hoces da dizes bilo koji sistem moras da ga pravis kao boot cd. Ne znam zaista kako sve to funkcionise sa PE builderom. Za dosta mojih diskova pravio sam sam .ima fajlove ali su moji diskovi uglavnom bili dos, nikad nisam pravio xp. Korisna alatka za rad sa njima je npr Ultra ISO.
Mozda bi mogao da sve to isprobavas na nekom RW disku, cisto da ne bacas diskove bez veze.

boztoga re 01.02.2009. 17:21 #93900

ok je... sve sam zavrsio. Narezuje se kao bootabilan disk, znaci boot.ima file, i sva podesavanja ostala ista kao i da se narezujeWindows setup disk...

hvala na pomoc :)
boztoga muka mi je vishe :) 01.02.2009. 17:32 #93904

sad kad sam napravio live cd i podigao sistem sa njega, nemogu da vidim hdd... prvo sto nemam skoro nikakv interfejs (pretpostavljam da je to zbog boota sa cd), pa moram preko task menadzera da ulazim u aplikacije, ili bilo sta. I tako ja otvorim new task u menadzeru i kada kliknem u padajucem meniju na My Comp on mi pokazuje prazan prozor!?!

Jel imam neki drugi nacim da pristupim podatcima sa kompa?
boztoga re 01.02.2009. 17:39 #93907

Jel moze mozda neko da mi napise ukratko kako funkcionise Network Boot, mozda mogu tako da probam...

Problem je sto na laptopu imam samo 2 USB izlaza i nista vise!!! ne racunam mic i audio out i card reader...

imam mrezni kabl koji na jednom kraju ima USB, ako se to moze nazvati mrezni kabl... ne znam zato i pitam :)
Anonymous skini 01.02.2009. 17:51 #93909

broj poruka: 340
lepo hiren`s boot CD verziju 9.7, imas na njemu liveCD koji savrseno radi! probaj pa javi sta si uradio.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs