Imam jedan PDF dokument koji sam skinuo sa interneta.
Pre otvaranja ima šifru, koju kada ukucam normalno otvori dokument i sve je u redu.
Međutim,pod hitno treba taj dokument da ištampam, ali ne može iz tog dokumenta da se štampa. Opcija print je bleda.
To mi se prvi put dešava da ne mogu da ištampam dokument. Inače, koristim Adobe Acrobat Reader 8. Pre sam koristio i Profesional, ali sam imao probnu verziju, pa kada je prošla morao sam da je obrišem.
Ako neko zna u čemu je problem neka mi odgovori.
Unapred hvala. Kad čovek ode u goste, svašta mora da jede.!!!
Ali kada hoću da otvorim taj PDF fajl, pojavi se sledeća poruka:
GPL Ghostscript 8.63 (2008-08-01) Copyright (C) 2008 Artifex Software, Inc. All rights reserved. This software comes with NO WARRANTY: see the file PUBLIC for details. Scanning PDF file **** This file requires a password for access. **** The file was produced by:
Sad nemam pojma u čemu je fazon. Ne da mi da otvorim fajl. Prijavljuje grešku.
Koristi program abby fine reader ili abby pdf-nešto, da bi ga jednostavno optičkim prepoznavanjem teksta prebacio u... word. I onda štampaj do mile volje. Koliko znam, dovoljno je da je moguće da se otvori pdf dokumenat, opcija štampe nije potrebna i ne bi trebalo da semta abby-ju. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
GSView mi sve fajlove otvara kako treba, a ovaj što ima šifru prijavljuje grešku.
Znači, ne da mi da upišem šifru pa da ga normalno otvorim.
Nego samo izbaci poruku da postoji greška i ništa više ne mogu da uradim.
Pisko, Abby fine reader imam instaliran i koristim ga kada nešto skeniram. Tačnije, on se sam pojavljuje i radi posao. Ne znam kako ja mogu `ručno` da ga koristim za neki fajl ili dokument koji imam u kompu.
A, je l` ti stampac radi kako treba ? Jesi li probao da odstampas neki drugi .pdf ? Da li su ti fabricki drajveri i, koji je stampac ?
Jer, na primer meni, Adobe Reader ume da pravi problem, ako nije registrovan, samo pri pretvaranju fajlova u Adobe PDF. Sa stampanjem NIJEDNOM nisam do sada imao problema, koristim Adobe 7 Professional, vise od godinu dana.
Kada ukucam šifru i otvorim fajl, u security settings piše: This documents has an open password or a modify password. You cannot edit, print or copy this documents.
Ajde ljudi, valjda ima načina da ga provalimo. Ko će da bulji toliko ispred kompa. Treba mi to da odštampam.
Nije svaki PDF dokument za stampu, naime onaj ko ga kreira dodaje u njega i razne opcije zastite intelektualne svojine.
Tj moze da izagere desetak stvari da moze stampati samo jedan put, da ga mozes samo gledati, da mozes... i tako dalje...
Ti si uz pomoc navedenog programa verovatno uspeo da razbijes ono sto je osoba koja je kreirala navedeni fajl izabrala kao modus zastite.
Ja sam se prvi put susreo sa takvom vrstom zastite davne 2002, firma u kojoj sam radio je narucila elektronsku verziju FIDIC-a (i platila ga tada 200us$) bio sam u zbunu posto je blentava sekretarica otvorila dokument i odstampala 10-tak stranica uz dobijenu sifru za stampu a sto je acrobar shvatio kao stampu celog dokumenta. Da bi ga ponovo stampali ali celog morali su da plate jos 200us$ za novu sifru.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.