Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Reconnector
STRANA 1 OD 1
doca80 Reconnector 15.01.2009. 17:12 T14551

status: user
broj poruka: 3053
Ljudi,da li neko ima skriptu za rekonektovanje Lelekomovog belog rutera(mislim da HG 510,nisam siguran). Ja poskidao gomilu sa neta za drugara,ali mu ni jedna ne radi. Ajd` ako je neko dobre volje nek je baci na docanar@yahoo.com

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheGame Reconector 15.01.2009. 17:17 #89588

broj poruka: 719

Da ne otvaram novu temu ako neko nekim cudom nadje moj ruter D-Link DSL-360R neka baci na mail ili ovde,bio bih mu veoma zahvalan...Trazio sam svukuda ali nigdje nema....

doca80 Re: Reconector 15.01.2009. 17:20 #89590

I ja sam danas trazio za tebe taj reconnector,ubi se od guglanja,i NISTA!!! Nasao sam ZILION D-link rekonektora a za tvoj NEMA!!! Jedino da ga neko ko zna napravi...

::
:: Da ne otvaram novu temu ako neko nekim cudom nadje moj ruter D-Link DSL-360R neka baci na mail ili ovde,bio bih mu veoma zahvalan...Trazio sam svukuda ali nigdje nema...
Saske ... 15.01.2009. 17:22 #89592

broj poruka: 1117
ma pojma vi nemate :P
evo
http://www.cryptload.info/clr/

tu u padajucoj listi ima bas pise HG 510 Tlekom Srbija...
a ti Game, ruteri uglavnom imaju slicne firmvere pa vidi odatle neki od tih D-Linkovih iz liste ce ti verovatno raditi...

Overclocking is the way of life!!!

doca80 Re: ... 15.01.2009. 17:28 #89595

nemam pojma kako to da izvedem! stalno prijavljuje neku gresku. aj` pojasni malo sta treba raditi...

:: ma pojma vi nemate :
:: ev
:: http://www.cryptload.info/clr
:: tu u padajucoj listi ima bas pise HG 510 Tlekom Srbija..
:: a ti Game, ruteri uglavnom imaju slicne firmvere pa vidi odatle neki od tih D-Linkovih iz liste ce ti verovatno raditi..
:: Overclocking is the way of life!!!
Saske ... 15.01.2009. 17:36 #89600

broj poruka: 1117
selektujes iz one liste tvoj ruter i stisne ono dugme pored za download...falj sacuvas u folderu CryptLoad/router
nakon toga otvoris Crypt -> Settings -> Router...za Router settings chekiras Router i iz padajuce liste izaberes tvoj HG 510 Telekom Srbija...za Reconnect method izaberes CryptLoad...i to je to...

Overclocking is the way of life!!!

sstef Re: 15.01.2009. 20:00 #89631

broj poruka: 120
Koliko se secam na sajtu imash podrshku gde mozesh da napravish skriptu za resetovanje svog rutera.Sve shto treba da pratish je uputstvo koje stoji tamo.Evo ti link pa pogledaj

http://cryptload.info/clr/

Nadam se da ce da pomogne.Ako zatreba josh pomoci javi se
doca80 Re: Re: 15.01.2009. 20:53 #89641

@Saske-sve je tako i uradjeno,ali ne radi reconnect!!!
@Sstef-ne snalazim se sa tim pravljenjem skripte,stalno dobijam neku gresku,ne znam sta da radim. Ako neko zna kako,ili vec ima gotovu skriptu za taj HG 510 nek posalje na mail,je nemam zivaca za ovo...

:: Koliko se secam na sajtu imash podrshku gde mozesh da napravish skriptu za resetovanje svog rutera.Sve shto treba da pratish je uputstvo koje stoji tamo.Evo ti link pa pogleda
:: http://cryptload.info/clr
:: Nadam se da ce da pomogne.Ako zatreba josh pomoci javi se
sstef Re: 15.01.2009. 22:09 #89666

Koji browser koristish?Jer koristish HTTP Live Header da snimish rad rutera?
doca80 Re: Re: 15.01.2009. 22:30 #89672

Koristim Mozilu,ali mi uopste nije jasan postupak pravljenja te skripte,snimanja rada rutera... Ja jako lose kapiram ta pismena uputstva,nema nista bez prakticnog rada...

:: Koji browser koristish?Jer koristish HTTP Live Header da snimish rad rutera
sstef Re: 15.01.2009. 22:46 #89673

Pa prvo treba da savladash teoriju da bi mogao da idesh da radish praktichno neshto:-)

1. Install Live HTTP Headers extension for your Firefox browser.
2. Run Firefox, go to Tools -> Live HTTP Headers. Make sure capture checkbox is checked.
3. Go to Firefox window, login to your router, manually disconnect and then reconnect to the internet.
4. Go back to the Live HTTP headers, click Save all button and save it as router.txt
5. Click close to close Live HTTP headers.

Ovo ti je kratko uputstvo kako da snimish rad rutera,posle taj fajl na sajtu cryptload koji sma ti vec dao u baci fajl router.txt(ili kako god ga vec ti krstish).Nastavi dalje da pratosh uputstva pa bi trebalo da bude sve ok.@Saske ti je napisao shta da treba da uradish sa fajlom koji tako dobijesh,gde da ga ubacish i kako da podesish da radi.

Sada se baci na posao da radish:-)

doca80 Re: Re: 15.01.2009. 23:10 #89676

Oket,malo je jasnije,mada bi najjasnije bilo da sam sedeo pored nekog i gledao sta radi... Posto reconnector trazim za drugara ovo sve cu pokusati da odradim sutra kod njega na kompu,jer ja kod mene imam Smart AX MT 882,a to nije isto. Hvala na objasnjenju.pozzzzzzz

:: Pa prvo treba da savladash teoriju da bi mogao da idesh da radish praktichno neshto:-
:: 1. Install Live HTTP Headers extension for your Firefox browser
:: 2. Run Firefox, go to Tools -> Live HTTP Headers. Make sure capture checkbox is checked
:: 3. Go to Firefox window, login to your router, manually disconnect and then reconnect to the internet
:: 4. Go back to the Live HTTP headers, click Save all button and save it as router.tx
:: 5. Click close to close Live HTTP headers
:: Ovo ti je kratko uputstvo kako da snimish rad rutera,posle taj fajl na sajtu cryptload koji sma ti vec dao u baci fajl router.txt(ili kako god ga vec ti krstish).Nastavi dalje da pratosh uputstva pa bi trebalo da bude sve ok.@Saske ti je napisao shta da treba da uradish sa fajlom koji tako dobijesh,gde da ga ubacish i kako da podesish da radi
:: Sada se baci na posao da radish:-
limunche huawei hg 510 15.01.2009. 23:17 #89680

broj poruka: 426
imam doticni ruter i veoma je jednostavno! ako hoces gotov .clr sto ti je i najlaksa varijanta ides na njihov sajt i skines za huawei hg510, ima jedno 5-6 komada i meni je najbolje radio onaj sto pise `huawei hg510 telekom- mamu mu jebem`. da bi radio moras ukucati u CryptLoad-u u podesavanjima username i password i to bi ako nisi nista cackao trebalo da bude user:telekom pass:telekom.(rekonekt traje 30ak sekundi). Time si zavrsio! Meni je ovako rekonektovao vise od pola godine i radi koliko toliko dobro, problem je sto se ruter nekad zakuca i onda moras da ga ugasis pa upalis da bi radio (to nije problem, ali ako ostavis da skida nesto preko noci ili dok nisi kod kuce onda jeste!)
postoje jos 2 varijante za koje ja znam, da napravis svoju skriptu preko Crypt Load CLR generatora ili kako se vec zove, nije ni bitno ali ako je ruter zakljucan (tako sam ga bar ja dobio od telekoma) onda ne mozes to da uradis! trece resenje je isto neka skripta u vidu .exe fajla koja radi odlicno, rekonektuje ga za 10 sekundi. ali fazon je sto je taj neko ko je pravio tu exe skriptu stavio user:admin pass: admin. da bi ti to sredio moras da otkljucas taj huawei i promenis mu pass i user...na sl nacin!

start>run>cmd (znaci otvoris DOS i ako ti je vec negde npr u my documents treba da se vratis u C: pretpostavljam da znas ali da napisem za svaki sl vracas se sa `cd..` bez navodnika (bar ja znam za taj nacin)
e sad kad si u C: kucas sledece bez navodnika normalno...
`telnet 192.168.1.1`
username je kao sto smo rekli `telekom`
password takodje `telekom` meni se desilo da se ne pomera nista dok kucam pass pa me to zbunjivalo, izgleda da tako treba...nem pojma
kad si ukucao pass otvorio ti je ruter i onda kucas `passwd admin admin`
kucas `save` da bi sacuvao
i onda `reboot` da ga restartuje, tu malo cekas da on opet upali sve lampice, ne duze od 30ak sec.
Na taj nacin bi trebalo da si otkljucao Huawei HG510, i sad mozes sam da napravis svoju skriptu ili jos bolje da koristis onaj .exe!
U Crypt Load-u u router settings cekiras start file i izaberes IP changer (on ce traziti .bat ali ti stavi da otvara all files i izaberi IP changer)

IP changer mozes skinuti ovde:
http://rapidshare.com/files/153675603/Huawei_HG510_ip_changer.exe

a sada posto ti je otkljucan router mozes i da napravis clr, do sada nisi mogao jer kad u browseru ukucas 192.168.1.1 (dok su user i pass bili telekom) nisi moga odatle da odradis rekonekt tako da ovaj Liv HTTP snima a sada mozes. Nadam se da sam pomogao! Meni ovo savrseno radi jedino sto sam tek veceras to provalio :)

javi sta si napravio
pozz

limunche Re: Re: Re: 15.01.2009. 23:18 #89681

i za MT 882 mislim da sam video negde nesto pa javi ako ti treba, sutra cu da potrazim!

:: Oket,malo je jasnije,mada bi najjasnije bilo da sam sedeo pored nekog i gledao sta radi... Posto reconnector trazim za drugara ovo sve cu pokusati da odradim sutra kod njega na kompu,jer ja kod mene imam Smart AX MT 882,a to nije isto. Hvala na objasnjenju.pozzzzzz
:: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: Pa prvo treba da savladash teoriju da bi mogao da idesh da radish praktichno neshto:-
:: ::
:: :: 1. Install Live HTTP Headers extension for your Firefox browser
:: :: 2. Run Firefox, go to Tools -> Live HTTP Headers. Make sure capture checkbox is checked
:: :: 3. Go to Firefox window, login to your router, manually disconnect and then reconnect to the internet
:: :: 4. Go back to the Live HTTP headers, click Save all button and save it as router.tx
:: :: 5. Click close to close Live HTTP headers
:: :: Ovo ti je kratko uputstvo kako da snimish rad rutera,posle taj fajl na sajtu cryptload koji sma ti vec dao u baci fajl router.txt(ili kako god ga vec ti krstish).Nastavi dalje da pratosh uputstva pa bi trebalo da bude sve ok.@Saske ti je napisao shta da treba da uradish sa fajlom koji tako dobijesh,gde da ga ubacish i kako da podesish da radi
:: :: Sada se baci na posao da radish:-
doca80 Re: huawei hg 510 15.01.2009. 23:49 #89688

Uhhh,e ovo se zove detaljno objasnjenje. Od tih gotovih fajlova sam poskidao gomilu i ni jedan ne radi kod drugara. Probacu prvo jednostavnije resenje,pa onda ovo manje jednostavno. Hvala puno na strpljenju da napises sve ovo. A za mt882 imam skriptu,i meni radi ekstra.pozzzzzzz

:: imam doticni ruter i veoma je jednostavno! ako hoces gotov .clr sto ti je i najlaksa varijanta ides na njihov sajt i skines za huawei hg510, ima jedno 5-6 komada i meni je najbolje radio onaj sto pise `huawei hg510 telekom- mamu mu jebem`. da bi radio moras ukucati u CryptLoad-u u podesavanjima username i password i to bi ako nisi nista cackao trebalo da bude user:telekom pass:telekom.(rekonekt traje 30ak sekundi). Time si zavrsio! Meni je ovako rekonektovao vise od pola godine i radi koliko toliko dobro, problem je sto se ruter nekad zakuca i onda moras da ga ugasis pa upalis da bi radio (to nije problem, ali ako ostavis da skida nesto preko noci ili dok nisi kod kuce onda jeste!
:: postoje jos 2 varijante za koje ja znam, da napravis svoju skriptu preko Crypt Load CLR generatora ili kako se vec zove, nije ni bitno ali ako je ruter zakljucan (tako sam ga bar ja dobio od telekoma) onda ne mozes to da uradis! trece resenje je isto neka skripta u vidu .exe fajla koja radi odlicno, rekonektuje ga za 10 sekundi. ali fazon je sto je taj neko ko je pravio tu exe skriptu stavio user:admin pass: admin. da bi ti to sredio moras da otkljucas taj huawei i promenis mu pass i user...na sl nacin
:: start>run>cmd (znaci otvoris DOS i ako ti je vec negde npr u my documents treba da se vratis u C: pretpostavljam da znas ali da napisem za svaki sl vracas se sa `cd..` bez navodnika (bar ja znam za taj nacin
:: e sad kad si u C: kucas sledece bez navodnika normalno..
:: `telnet 192.168.1.1
:: username je kao sto smo rekli `telekom
:: password takodje `telekom` meni se desilo da se ne pomera nista dok kucam pass pa me to zbunjivalo, izgleda da tako treba...nem pojm
:: kad si ukucao pass otvorio ti je ruter i onda kucas `passwd admin admin
:: kucas `save` da bi sacuva
:: i onda `reboot` da ga restartuje, tu malo cekas da on opet upali sve lampice, ne duze od 30ak sec
:: Na taj nacin bi trebalo da si otkljucao Huawei HG510, i sad mozes sam da napravis svoju skriptu ili jos bolje da koristis onaj .exe
:: U Crypt Load-u u router settings cekiras start file i izaberes IP changer (on ce traziti .bat ali ti stavi da otvara all files i izaberi IP changer
:: IP changer mozes skinuti ovde
:: http://rapidshare.com/files/153675603/Huawei_HG510_ip_changer.ex
:: a sada posto ti je otkljucan router mozes i da napravis clr, do sada nisi mogao jer kad u browseru ukucas 192.168.1.1 (dok su user i pass bili telekom) nisi moga odatle da odradis rekonekt tako da ovaj Liv HTTP snima a sada mozes. Nadam se da sam pomogao! Meni ovo savrseno radi jedino sto sam tek veceras to provalio :
:: javi sta si napravi
:: poz
Kovle .... 16.01.2009. 01:45 #89713

broj poruka: 976
Doco jel mozes da mi napises podesavanja ovde ili da mi bacis na mail za onaj telekomov roze pederski modem za cryptload. Ili ako ne mozes ti onda limunche. Aj ljudi molim vas ili neko drugi bilo bi lepo ako neko moze da mi napise ovako kao limunche ili nesto slicno step by step. Ne mora do guznih creva ali onako da moze da se razume. Hvala unapred

limunche Re: .... 16.01.2009. 09:16 #89739

ja ti se u to preterano ne razumem, za ovaj huawei se jebavam vec duze vreme i tek sad sam nasao ovo. kako se zove taj tvoj modem?

:: Doco jel mozes da mi napises podesavanja ovde ili da mi bacis na mail za onaj telekomov roze pederski modem za cryptload. Ili ako ne mozes ti onda limunche. Aj ljudi molim vas ili neko drugi bilo bi lepo ako neko moze da mi napise ovako kao limunche ili nesto slicno step by step. Ne mora do guznih creva ali onako da moze da se razume. Hvala unapre
limunche @ TheGame 16.01.2009. 09:19 #89740

zasto ne pokusas da napravis svoj clr prema vec opisanom postupku od sstef?

doca80 Re: .... 16.01.2009. 09:26 #89741

mogu i da ti posaljem gotovu skriptu za rekonektovanje za rozi mt 882 uz kratko uputstvo,ali trebao bi mi tvoj mail...ostavi mail...

:: Doco jel mozes da mi napises podesavanja ovde ili da mi bacis na mail za onaj telekomov roze pederski modem za cryptload. Ili ako ne mozes ti onda limunche. Aj ljudi molim vas ili neko drugi bilo bi lepo ako neko moze da mi napise ovako kao limunche ili nesto slicno step by step. Ne mora do guznih creva ali onako da moze da se razume. Hvala unapre
Kovle Re: Re: .... 16.01.2009. 12:37 #89754

broj poruka: 976

E hvala ti puno evo ti moj mail maddkov@nadlanu.com
The game to je Huawei SmartAX MT882. Pa ne razumem se ja bas u internet to mi nije jaca strana.

:: mogu i da ti posaljem gotovu skriptu za rekonektovanje za rozi mt 882 uz kratko uputstvo,ali trebao bi mi tvoj mail...ostavi mail..
:: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: Doco jel mozes da mi napises podesavanja ovde ili da mi bacis na mail za onaj telekomov roze pederski modem za cryptload. Ili ako ne mozes ti onda limunche. Aj ljudi molim vas ili neko drugi bilo bi lepo ako neko moze da mi napise ovako kao limunche ili nesto slicno step by step. Ne mora do guznih creva ali onako da moze da se razume. Hvala unapre
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs