Ljudi koliko vama memorije i CPu-a jede firefox 3 kad otvorite 10tak tabova ? Mene ubi ,znaci jako cesto je na oko 40-50% CPU load i 300-400 RAM-a ?! Pa ovoliko mnoge igre ne opterete? Imam dobi stari P4 na 3,12Ghz i 1GB DDR1
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Evo sad imam otvorenih 10tak tabova i CPu je na 87%, RAM 620 mb! Ovo je novi rekord! Napominjem da je sveza WIn XP sp3 instalacija i Kaspersky 2009 na duznosti. Ide mi ovo na kurac vise, al ne ide mi se spori IE!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Guta jedno 3-4 puta manje resursa. Evo, otvorio sam 4 tab-a, Nokia, 9Down, Guru3d i PC Berzu, i zauzece CPU-a je 15%, a RAM-a oko 490MB. Rade jos Riva tuner i Avast.
Pa nemam nista posebno od extrnzija,samo za skype, i to sam sad iskljucio Probacu bas taj Chrome Pa imas care dosta jaci komp od mene, ja misli da ovo Flash sranja zderu resurse zlo koliko! Pa nemam rodjace Celerona! Ovaj komp radi ko sat vec 5 godina, a novi ce biti X58+Core i7+GTx260+4GB DDR3+2TB RAID 0 kad padne cena Core i7 cpu-a
Imas li ekstenziju AdBlock Plus? Ako ucitas Berzu sa sve reklamama onda nije ni cudo sto ti baguje CPU (baguje i u IE i Operi), a boga mi i memorija ode u 3 pm kad se ucitaju sve rekklame u flashu.
Za ostale sajtove gde baguju reklame, a ne posecujes ih cesto savrsena alatka je Flash Killer (desni klik negde na stranici i Flash Killer i cao reklame i svee ostalo u flash-u).
Sad sam instalirao ovaj Flash Killer i ok radi al ne sloni sve flash reklame sa pc berze, i smor je da svaki put klikcem da ih skloni Ima li neki ext koji ne dozvoljava flashevima da se uopste pojavljuju! Jebem im mater i reklamama!
:: Sad sam instalirao ovaj Flash Killer i ok radi al ne sloni sve flash reklame sa pc berze, i smor je da svaki put klikcem da ih sklon :: Ima li neki ext koji ne dozvoljava flashevima da se uopste pojavljuju :: Jebem im mater i reklamama :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Evo upravo sam instalirao farefox 3.0.5. Ako mislis da firefox jede mnogo resursa probaj onda da otvoris sajt http://www.mobilnisvet.com/mobilni-malioglasi u IE7 pa sam vidi razliku. Ovaj sajt je primer, veruj mi ima ih jos dosta gde ti IE7 zabode (proc 100%), a FF se tu extra snalazi
Ma Google Chrome je majka...Brz,funkcionalan i super izgleda...ima pokoji nedostatak kao i svaki drugi...ali nadam se da ce u novijim verzijama to biti rijeseno...
Evo ovako, instalirati AdBlock Plus ekstenziju, zatim desnim klikom na neku reklamu koja je u GIF formatu ili klikom na `Block` jezicak koji se pojavi u samom uglu reklame u SWF (Flash) formatu pozoves prozor u kojem samo treba da odaberes opciju `Custom` i tu uneses http://www.pcberza.rs/images/reklame/ i kliknes na Add filter i cao sve reklame bilo da su u GIF ili SWF formatu.
meni je firefox pre 2 nedelje na sljaci puko skroz.... nije mi dao da odem ni na jedan sajt iz kog razloga ne znam.... nesto je gadno zabagovao....na kraju resih problem ali u medjuvremenu sam presao na CHROME i znatno je brzi itd.... malo se treba navici na okruzenje ali sve u svemu super sljaka i polako ali sigurno prelazim na njega mada i dalje koristim oba :) OnLy GoD cAn JuDgHe Me!!!!
E bas sam ja hteo da pitam da li je jos neko primetio probleme sa firefoxom ? Nesto je pukao i to ne samo na mom nego i na kompu na poslu nekad radi ok i onda odjednom nece nista da otvara a prebacim link u int. explorer 7 i on otvori extra....
Na poslu ista prica....
A sto se tice sajtova sa flashevima meni na firefoxu npr. cpu bude na oko 10 % a na IE7 na 100% !!!! sa 6-7 otvorenih stranica na npr. it svetu.... Imam 5000+.
:: meni je firefox pre 2 nedelje na sljaci puko skroz.... nije mi dao da odem ni na jedan sajt iz kog razloga ne znam.... nesto je gadno zabagovao....na kraju resih problem ali u medjuvremenu sam presao na CHROME i znatno je brzi itd.... malo se treba navici na okruzenje ali sve u svemu super sljaka i polako ali sigurno prelazim na njega mada i dalje koristim oba :) :: OnLy GoD cAn JuDgHe Me!!! :: ::
ja sam imao problem neki sa nekim dll fajlom.... ali nije bio u pitanju virus.... dal ga je iskopirao sa nekog sajta na kom sam bio... otkud znam.. uglavnom kad sam ga obrisao.... i kad sam obrisao sve bookmarkse i sve zivo sto firefox kupi... resio sam problem.... ali pre toga sam sve importovao u CHROME.... i posle ponovo instalirao firefox i radi sve kao i pre .) ali CHROME mi se polako uvlachi pod kozu :)
Ja sam probao firefox i posle 2 nedelje mi je zakucao tako da mi se uopste nije svideo.nije hteo da otvara pojedine sajtove. od skoro koristim Safari i svima bih ga preporučio.neverovatno je brz.brži od svih browsera koje sam probao a probao sam sve.osim toga ima predivan Mac izgled a i veoma je lak za podesavanje.probajte nista ne kosta a siguran sam da ce se većini svideti
Opera, jel`te, također šljaka fino, pogotovo ako se ubaci mali dodatak koji blokira flash (umesto flash-a ubaci aktivno dugme kojim ga je moguće učitati)... radi se samo o malom java skriptu i stilu stranice (podrazumevane) u operi, i baš je ok, nije neka ekstenzija i smor kao kod ff-a. Inače, ja mislim, (verujem, jel`) da je ff namerno ukokan i to od strane adobe-a jer se polakomio da postane važan igrač. Od kako je ff postao zastupljeniji, adobe je izdao dve verzije - kod kojih ni q nije vidljivo od poboljšanja, sve je isto u izgledu, a, samo ima problema sa učitavanjem i proždire memoriju. Mislim, kakava glupaja da hd film ne pri reprodukciji ne proždere memoriju, a nešto net-optimizovano - urniše. Dodatak za operu zove se flash blocker (kako inovativno!)... i ko` ne veruje, neka proba šta je trenutno učitavanje picineberze... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.