Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Program sa podsecanje zaboravnih.
STRANA 1 OD 1
vodja Program sa podsecanje zaboravnih. 31.01.2006. 16:30 T1372

status: user
broj poruka: 6
Narode!
Preporucite mi neki program za nas starije, zaboravne, ljude. Treba da ima mogucnost, da na zadati dan, iskoci neki prozorcic sa upozorenjem, a ne bi bilo lose da se pri tome i cuje neki zvuk. Vi koji znate neke komplikovane i velike programe nemozete mi pomoci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Jednostavno a dobro 31.01.2006. 21:42 #4143

broj poruka: 6650
Odmah da ti kažem, meni je to tako jednostavno i toliko sam se navikao da me prosto čudi kad neko kome instaliram program, pomalo belo gleda... ima dosta tih programa, ali, već nekoliko godina držim se samo jednog: WinDates (kod mene je verzija 5.1 a možda je do sada izašlo ihi-hi verzija... koje me ne zanimaju previše). Ako znaš engleski, izuzetno je jednostavan, u suprotnom, i nije baš. Dozvoljava zakazivanje zadataka, davanje proizvoljnih naziva grupe zadataka, njihovo razlikovanje po boji, zadavanje jednokratnih, višekratnih i sl zadataka-obaveza, za upozorenje koristi svoje zvuke, ali, dozvoljava da puštaš i svoje, tj. snimiš mikrofonom npr. "Sutra je godišnjica braka" i ta se poruka pojavljuje neminovno u zakazano vreme, bez obzira šta radiš na računaru - iskače u prvi plan, ponavlja upozorenje dok ne poludiš... mora da se reaguje. Osim puštanja zvuka, mogu se pokrenuti i programi... e-mail, gašenje računara i sl. Bitno je da ima opciju Backup, kojiom se u potpunosti može restaurirati podešavanje i upisani zadaci ako nešto pukne (windows) ili se to izveze na drugi računar (npr. sa posla na kućni ili obratno).
Drugi program je još gluplji, ClockX, on također dozvoljava "alarme" u zakazano vreme gašenje računara i ostavljanje poruke zašto i zbog čega skiči... lakše se uči ali je i skučeniji u mogućnostima. Ima gomila ovakvih programa, ali ja sam stao sa istraživanjem kad sam našao ono što mi treba...
vodja Hvala 01.02.2006. 13:32 #4147

broj poruka: 6

Probah oba - zadovoljan sam i ja prestajem da trazim dalje.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs