Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Adobe 8 Professional
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Adobe 8 Professional 11.12.2008. 18:41 T13706

status: user
broj poruka: 3742
Pozdrav. Koristim ovaj program jer često dobijam pdf(recimo sken nekog starog dokumenta) sa kog treba da preradim neki tekst. Adobe ima opciju prepoznavanja karaktera i skrati mi posao nekoliko puta. E sad, ponekad dobijem neki dokumet koji je pisan ћирилицом i Adobe je u tom slučaju potpuno beskoristan ili je možda koristan al ja ne znam gde se nalazi podešavanje za ćirilične i druge specifične karaktere. Ukoliko neko zna kako to može da se sredi bio bih mu jako zahvalan. Da li možda postoji neki plug in za to? Hvala unared.
a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsaD re 11.12.2008. 20:51 #83268

broj poruka: 412
Probaj ovako: FILE-EXPORT-WORD DOKUMENT. Obradi cirilicni text u word-u, i onda ga ponovo konvertuj u PDF.
Ja imam Adobe 9, i meni tako uspeva da odradim.
Nadam se da sam pomogao. Pozdrav

pajsgudgud Stigoh konačno 12.12.2008. 00:28 #83319

broj poruka: 3742
Nisam siguran da sam te razumeo(a možda sam te i skapirao). Ja kada uradim copy/paste on mi ćirilicu prebaci na ono što kapira da je latinica. Ukoliko se ne budem snašao nije problem da te cimnem na mail.
a sta ti ja znam...

arsaD ... 12.12.2008. 23:17 #83553

broj poruka: 412
Mislio sam da taj cirilicni PDF fajl koji te muci, njega exportujes u Word, obradis, pa ga ponovi konvertujes u PDF.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs