Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
povratak podataka, ali nije klasicno pitanje
STRANA 1 OD 1
Spike povratak podataka, ali nije klasicno pitanje 09.11.2008. 15:34 T13085

status: user
broj poruka: 223
naime 1000000 puta je postavljano pitanje na ovu temu, zato sam se ja okrenuo prethodnim, ali bez uspeha. Naime uze sam sa jednog HDD-a da premestam podatke na drugi (u istoj masini, koristeci Total commander). Naime stavio sam opciju `move`. E sada kolicina podataka je 3.5 gb u 10 fajlova. Na ovom prvoh hardu je slobodno 1 gb, dok je na drugom 15gb, zato sam i uzeo da prebacim. Poceo je prebacivanje i dosao do jednog dela kada je rekao `no free disk space`. Onda sam ja pogledao i on stvarno nije prebacio na ovaj drugi hard nego je premestao na isti i tako popunio memoriju. Ali sta se desava kada koristim `search` tih fajlova nema ni na jednom ni na drugom hardu, a memorija je popunjena. Napominjem da namerno posle toga nisam nista radio sa drugim diskom, pokusao sam sa GET DATA BACK i R-studiom, ali nista ne moze da pronadje...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Ništa i nema 09.11.2008. 17:02 #78767

broj poruka: 1492
Slično mi se dešavalo sa eksternim sata HDD-om. Problem je u Windows-ovom očitavanju diska. Restartuj kompjuter. Pošto se ovde ne izlazi backslash, zbog kodnog rasporeda, pokušaću opisno.
Pokreni Commnad Promp i ukucaj chkdsk razmak pa slovo hdd-a (d:, e:): razmak pa backslashf (f za fix).
Uradi to za oba hdd-a. Trebalo bi da bude OK.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

tortojed usput, proveri da li je 09.11.2008. 23:56 #78826

broj poruka: 10999

moguce osloboditi izvesni skladisni prostor pomocu clean disk-a. Probaj da iskljucis (privremeno) System restore - moze se desiti da na taj nacin oslobodis nekoliko GB kapaciteta na `glavnom` HDD-u.
Ali, sve ovo SAMO ako si siguran da nista nije obrisano (tj. da se radi o tome da te fajlove Windows `ne vidi` a da oni JESU tu, na disku).

-Koristan savet za buduci rad: nemoj koristiti `move` ili `rename/remove` u ovom slucaju. Koristi `copy to` pa posle, kada si siguran da je sve presnimljeno na odredisni disk, obrisi fajlove na izvorisnom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs