Moja konfiguracija je:Asus P5k Pro,cpu-2180,grafa 4850,2 gb ddr2667,nec dvd Rw - sata 2,oznaka u sistem devices-u ove optike je:optiarc Dvd Rw ad-7203s.Verzija nera je 7.5.9.a ultra edition.Piratska verz.Od antivirusne zastite je:1.Avast 4.8 Profesional 2.Zone Alarm 6.xxx 3.Trojan remover 6.7.2,Operativni Sistem je Windows Xp Service Pack 2 Problem se manifestuje prlikom rezanja dvd diskova,svejedno kojeg sadrzaja,pri brzini od 6x,na klasicnom mediju(maxell,verbatim,sky) od 4.7gb,rezanje se otegne i do 25 minuta,pri tome ne radim nikakve druge operacije,a i ako radim to su sve manje zahtevne stvari,winamp,i sl. Pre neki dan odem kod ortaka,ima isti problem ,na relativno slicnoj masini,amd x2 5000+ ,sa 2 gb rama,sa drugom verzijom Nera 6.xxx.Ima li resenja ovom cudnom problemu?
Ja pak imam drugi problem kupio sam tri DL diksa da narezem tri igre koje su vece od 4.7Gb, ali moj LiteON LH-20A1S nece da ih prepozna samo se vrti u nedogled da ga pustim vrteo bi se ko vasarski ringispil.
A sto se tice pomenutog pitanja u postu da je kojim slucajem PATA rezac mogili bi da kazemo kako je u pitanju silazak iz UDMA moda u PIO mod, buduci da je u pitanju SATA uredjaj ta varijanta otpada.
Da nije probelm sa HDD-om koji mozda ne dozvoljava veci protok od pomeutog koji je stvarno smesan.
U kompu su mi trenutno tri hard diska:200gb maxtor sata1,250 gd Hitachi sata2 i 400gb wd sata2! Sad sam instalirao Easy Cd Creator 10,i isti problem,reze disk prosecnom brzinom 2.5 x,a zadao sam mu brzinu 6x! Ludilo. Rezac je bukvalno nov,nije na njemu narezano vise od 30-40 dvd-a!Pretpostavljam da bi sve radilo ok kad bih preinstalirao Windows,ali me mrzi da obaram sistem zbog ovog problema.Trpecu jos malo.
Ja sam imao slican problem... Rezanje je prvo bilo 20 min, pa sve vise i vise povecavalo kako je koji dan prolazio... posle mesec dana doslo je do 40 min.... Cak i prilikom rezanja nisam mogao da slusam muziku.... Nisam mogao ni pri kopiranju diska na hard disk.... Jednostavno je seckala... Odneo dvd rom u servis, rekao koji je problem i posto je bio pod garancijom, dobio sam drugi, i tog problema vise nije bilo, sa bilo kojom verzijom nera.... Koristio sam od 5 do 8... i na svim su se smanjile.... Mozda je tebi bug sa nerom, a mozda ti je vrisno dvd rom... Pozz
@nomemory Eh prijatelju pa ti nas smatras za one sa pijace...
Ali kad tako nesto pitas dodatno pojasnjenje mog problema, znaci uredjaj ne prepoznaje nenarezane DL diskove a do pre par nedelja ih je uredno rezao (doduse samo destak posto su ipak nerazumno skuplji od DVD-R diskova). Te i druge narezane prepozna i pokrene instalaciju sa istih ali kad ubacis nov DL u nameri da ponovo nesto narezes krene da vrti do besvesti.
@maxpayne Da ti mozda rezac nije pun prasine, probaj da promenis kabel za stuju ili SATA kabel !!!
Da, probajte drugi softver, CDburnerXP Pro ili tako nekako bem ga u naziv, da li i on brlja, besplatan je i, upaduje se skoro kao i nero. Proverite da li je win promenio ASPI drajvere i zaklao se, pa prebacite na NERO-ove.... Deinstalirajte govnavi NERO, koji ima najverovatnije rootkit funkciju da proveri piratsku verziju i onemogući je, i, ako uspete bez reinstall-a, očistite registar i deinstalirajte nero, pa jovo-nanovo, ako ste zapeli za nero..... dok vas ponovo ne provali. Naravno, treba koristiti i ahead-ove alatke za čišćenje registra... (a, oni znaju tačno kome iste trebaju... ccc). Za MalogAbnera, pre to liči na neprepoznavanje medija i prljavu optiku, mada, i isti gore pomenuti problem, može biti uzrok. Ipak, to što je LIteOn rezao pre dve nedelje: da li su stvarno i isti diskovi? Iz iste serije? Proveri na nekon drugom drajvu i iščitaj im podatke o proizvođaču i nazivu, pa uporedi sa tim što ti nisu pravili probleme. AKo su stvarno isti: - zajebava optika/mehanika rezača, ako su različiti - nemaš update firmware-a za tvoj rezač, ili, baguje te nero. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Instalirao sam danas na drugu particiju,Windows Vistu Ultimate(piratsku) i Nero(ista verzija 7.5.9.a)radi normalno,znaci reze dvd disk na 6 brzina za oko 10 minuta.Znaci ipak je neki softverski problem,izgleda da je Pisko bio u pravu!
Situacija je vise nego cista... Na ekranu samo desktop nista od programa, pre pokretanja Nero-a ubacim DL u rezac i on se vrti u nedogled. A za korencic se i ja pitam pa cu da instaliram neko cudo koje uklanja eventualno postojanje istih. Inace vec sam na par sajtova nasao da LiteON ne trpi Verbatim DVD+R DL MKM 003.
Sta ti je zivot iznenadi te kad najmanje ocekujes.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.