Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Pravljenje mape (karte) za flayer...
STRANA 1 OD 1
Starcevac Pravljenje mape (karte) za flayer... 17.10.2008. 15:40 T12662

status: user
broj poruka: 318
Juče sam pitao za štampanje u Wordu i to sam odradio. E sad, imam još jedan mali problem koji treba da rešim da bi mi flajer ispao kako treba.

S jedne strane mi se nalazi reklama, a sa druge strane bih hteo da napravim mapu (kartu) sa obližnjom okolinom i da obeležim gde se lokal nalazi.

Mislio sam da to odradim uz pomoć Contrast PlanPlusa, ali mislim da iz njega ne može da se kopira. Pa sam nakon toga (ukoliko može iz njega da se kopira) da uz pomoć Microsoft Visio-a naznačim gde je lokal i šta mi još treba....

Pošto mislim da ovo ne može da se uradi, koji mi vi način predlažete da mogu da skinem deo grada koji mi je potreba i dodam šta mi još hvali i uz pomoć čega.

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic re: 17.10.2008. 16:37 #75694

broj poruka: 609

mozes uz pomoc visia...snimi ga kao jpeg ili bitmap i stampaj brate kolko oces...pozz

Starcevac Re: 17.10.2008. 16:45 #75695

Znam da tako može, ALI meni treba pozadina (podloga) mape tog dela grada na kojem bih ja uz pomoć Visia docrtao objekat i šta mislim da još hvali.

Nisam mislio da sam crtam celu mapu. Pokušao sam i ne ide mi.....

Znači odakle da prekopiram taj deo mape koji mi treba i onda ću ja laganicu u visiu da docrtam šta mi treba....

PlanPlus je dobar, ali ne znam da li može da se prekopira deo mape iz njega.

Dzoni665 Predlog 17.10.2008. 17:20 #75700

broj poruka: 704
Mozda ne moze, mozda je totalno glupo reci ovo, al ajd....
Je si li pokusao preko PRINT SCREEN-a da uradis to, pa PASTE u taj program ili u paint pa snimis u JPEG file?
Jel mozes tako da uradis?

pozz
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nece, nece pa stane :)

Dzoni665 I onda 17.10.2008. 17:21 #75701

Otvoris u ACDSee i uradis resize i crop sta ti treba tacno....
pozz
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

drzacomp a mos` i tako bato... 17.10.2008. 17:35 #75705

broj poruka: 359
kao sto dzoni rece. malo komplikovanija opcija ti je da koristis neki od pdf printera pa da isprintas ono sto vidis na ekranu u pdf i dalje editujes...
trebalo je sve to da zavrsis u corel-u, dovoljno ti je sto si osudjen na MS OS, samo ti jos trebaju njihovi programi :)
Starcevac Re: 17.10.2008. 17:57 #75707

Ovaj prvi deo sa Print Screen-om nisam shvatio, a drugi deo sa ACDSee je jasno ko dan.

Nego, nešto sam razmišljao. Ne znam kako bi ispalo, ali da uzmem direktno iz PlanPlusa ištampam taj deo koji je meni potreban, zatim ga skeniram, sačuvam kao sliku i onda radim dalje kao što sam i mislio...Samo ne znam kakav bi bio kvalitet pošto će se skinirati i štampati.

U svakom slučaju, ako nema drugi način, onda je ovaj moj još i najbolji.

Šta vi mislite?
Dzoni665 Pazi 17.10.2008. 18:04 #75709

Drugme na tastaturi... PRINT SCREEN stisnes, i onda otvoris PAINT
uradis paste tamo... i snimis sliku u JPEG
zatim resize, crop, sta ti vec treba.... i eto slicice...
jel jasnije?
pozz

Starcevac TTTTOOOOOOO!!!!!!! 17.10.2008. 18:22 #75712

USPEO SAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kakav si kralj. Ja za ovo pojma nisam imao.

Brate, ovo je još bolje nego što sam mislio.

Sada ću moći strava da uradim ovo što sam zamislio.

Svaka ti čast

Dzoni665 17.10.2008. 19:44 #75724

Nema na cemu.... Drago mi je sto sam pomogao...
Pozz... Srecno

Zmajko ... 17.10.2008. 19:51 #75726

broj poruka: 1228
Samo pazi da ne uletis u probleme sa povredom autorskih prava jer koliko ja znam nije dozvoljeno koristiti mape sa PlanPlusa u komercijalne svrhe... Tako da, ako planiras da sa tim flajerom odradis nesto ozbiljnije (stampa na tvrdom papiru koji ces da delis po firmama recimo) obrati paznju na ovaj MALI detalj.
Ljudi olako uzimaju ove stvari zdravo za gotovo, a veruj mi nije za zezanje. Da se radi o nekoj stranoj firmi pa `ajde ali kada su u pitanju domace firme onda treba biti dodatno oprezan... Kaze su veoma velike iako se radi o banalnim stvarima, a zakon je tu jasno definisan.

Savet: Print Screen mapu pa onda sam precrtaj preko kartu u shopu ili ilustraoru ili gde ti je vec lakse. Teze je ali tako ces biti zadovoljan i siguran.

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs