Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
preporuka
STRANA 1 OD 1
Kovle preporuka 10.10.2008. 00:41 T12481

status: user
broj poruka: 976
Ortak mi je trazio da mu skinem neki program za oblikovanje i pravljenje vrtova, basta!@#$%^
Sta mi preporucujete da skinem. Odgovari 3ds max za tu namenu i jos neki plug in. Negde sam cuo i da je neki nemacki program ALLPLAN dobar, ali ne mogu da nadjem neki dobar torrent. Moze li neko da mi baci neke torrente za programe koje mislite da su dobri na pp. Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 10.10.2008. 02:01 #74460

broj poruka: 12796
To sto trazis spada u arhitekturu, a za to je samo jedan program: AutoCAD...
Ali nemoj da ocekujes da ces znati odmah da radis u njemu. Svaki program za projektovanje zahteva odredjeno vreme da se nauci...

3Dmax se moze koristiti za projektovanje, ali je mnogo lakse napraviti nacrte u CAD-u i onda doraditi 3D model u Max-u...

kojetoje re... 10.10.2008. 09:00 #74488

broj poruka: 108

Na svu sreću Daum nije u pravu, verovatno je malo pristrasan,
postoji mnogo programa za arhitekturu...mnogi od njih koriste
BIM tehnnologiju i mnogo su prakticnij za rad, za razliku od AutoCAD,
koji je nista drugo nego digitalni rapidograf...
Najpolularniji, a to verovatno znači i najbolj,i su ArchiCAD i REVIT...
za njih je torrent poprilično lako naći
tortojed ama coveku je verovatno potrebno 10.10.2008. 11:49 #74504

broj poruka: 10999
nesto jednostavnije. Ja sam vidjao neke programe kojima je u 3D modu (soft emulacija) moguce `uredjivati` stanove, dvorista, vrtove... Nije to prava vektorska grafika nego nesto kao pojednostavljeni 3D Bryce, gde se pojedini objekti (delovi namestaja, drvenarija, cvetne leje, zardinjere itd.) dodaju prostoru i pomeraju misem te se na taj nacin dobija priblizan oblik odredjene stambene jedinice ili eksterijera. To se verovatno zove `My garden` ili `Garden designer`, `Garden Project`, `House Builder`, tako nekako.
S druge strane, ako mu ipak treba ACAD ili Arhi, neka svrati do podzemnog prolaza kod hotela `Moskva`. Ako je iz BG, brze ce mu biti nego torrentovanje.

JOSILENKO tortojed je apsolutno u pravu 10.10.2008. 13:42 #74525

broj poruka: 1013
tortojed je apsolutno u pravu. kakav autocad, archicad, 3d max, pa jos i revit... jok ajde uzmi catia u kome se avioni projektuju. Imas da osedis dok naucis u njima da radis Video sam jedan program jos pre 7-8 godina za to. Ne znam kako se zove, ali verovatno je Garden design... imas razne vrste biljaka, lepo ih posadis, kliknes na ikonicu i on ti pokaze kako ce izgledati kroz 2 godine itd...
JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic eve ti link 10.10.2008. 14:51 #74536

broj poruka: 609

http://www.bbc.co.uk/gardening/design/virtualgarden_index.shtml

nesto kao virtual garden...nesam probao ...pozz

Kovle ... 10.10.2008. 22:36 #74633

broj poruka: 976
Da li jos neko ima neki predlog.Necu ja na tome da radim nego moj prijatelj.on mi je rekao da
mu skinem programe:Allplan, LandCAD,VectorWorks,Complete Landscape Designer,Master Landscaping Pro ver.10.Tacnije kao da vidim koji je najbolji od tih ali ja ni za jedan ne mogu da nadjem dobre torrente. Skinuo sam 3ds max, ali ne znam da li postoje dodaci, plug-inovi, igde da ih trazim jel ja ne radim sa tim programom i skinuo sam Archicad

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs