Imam sledeci problem: Imam ATi HD3650 (Vista 32) i Screensaver Cities Of Earth 3D. Problem je sledeci: Slika dela Zemlje koji je u mraku ne prikazuje se kako treba sto kvari najbolju ulogu ovog screensavera. Ovako treba da izgleda: http://www.screenomania.com/images/cities_screenshot_1_big.jpg
Da li neko zna o cemu se radi? Koristim ATi Catalyst drajvere ver. 8.9. Inace, dok sam imao GeForce 7300GT videlo se kako treba. Probao sam i kod keve na kompu koji ima Ati Radeon 9550 i isti problem se javlja sa novijim drajverima. Ako se dobro secam, sa starim je radilo kako treba. Posto sam student geografije, dobro bi mi doslo da radi kako treba! :)) Hvala!
Kako god da okreneš(m), ulaziš u raspravu nVidia/ATI-AMD.... to što se tebi dešava, problem je qrvinske igre ova dva velika proizvođača. Naravno, postoji standard, ali, postoje i malo `standardnije` grafičke kartice/drajveri. Duži niz godina, nVidija je ulagala u razvojne timove koji prave igrice (nVidia is mean`t to be....).... da bi njene grafulje bile `standardnije` od konkurentskih.... čak i kada je konkurent imao na papiru superiorinije rešenje. Znači, poneka mala caka i zvrčka, da se iskoristi prednost nVidia procesora a umanji ili exploatiše prednost-mana konkurenta. A, onda je i ATI pošao istim stopama (kakav je samo udarac i koliko je samo para dala nVidia da to ispravi - pojava FarCry-a...), počeo je da `investira` - potplaćuje timove, da bi on bio `standardniji`... E, sve to ne bi bilo tako strašno, da se zbog tih zvrčki i odstupanja, mada, i od same tehnologije koja napreduje, nije desilo da i vlastita rešenja iz prethodnih generacija više ne rade kako treba sa novim drajverima. A, cilj je da samo najnovije generacije kartica (one koje se prodaju i donose max. profit) rade bez problema... a za ostalo - kako bude... Mi to na forumu objašnjavamo da je najbolji drajver za grafulju onaj koji je napravljen kad i grafulja ili, neko vreme posle (što već iskustvo drugih dokaže), a, najnoviji drajveri za stare grafulje, jednostavno nemaju smisla u većini slučajeva. Da, ATI kod nove verzije objašnjava za koju igru-aplikaciju je PODESIO drajvere... ali, ne piše za koje druge ih je istovremeno pokvario ili oemogućio. Dakle, rešenje je u vraćanju ili pronalaženju drajvera koji odgovaraju, ili, u čekanju da DAMMIT to ispravi u nekoj budućoj verziji drajvera.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ako Sky ovo procita, a da nisi mozda pokusao reinstalaciju sistema, ili ponovno skidanje screen-a, pokusaj da novi skines sa neta i trebalo bi da radi, uopste ne vidim problem zasto bi nesto cimalo na toj grafulji, i da testiraj graficku mozda je do nje!!!
Pozdrav!
:: Kako god da okreneš(m), ulaziš u raspravu nVidia/ATI-AMD.... to što se tebi dešava, problem je qrvinske igre ova dva velika proizvođača. Naravno, postoji standard, ali, postoje i malo `standardnije` grafičke kartice/drajveri. Duži niz godina, nVidija je ulagala u razvojne timove koji prave igrice (nVidia is mean`t to be....).... da bi njene grafulje bile `standardnije` od konkurentskih.... čak i kada je konkurent imao na papiru superiorinije rešenje. Znači, poneka mala caka i zvrčka, da se iskoristi prednost nVidia procesora a umanji ili exploatiše prednost-mana konkurenta. A, onda je i ATI pošao istim stopama (kakav je samo udarac i koliko je samo para dala nVidia da to ispravi - pojava FarCry-a...), počeo je da `investira` - potplaćuje timove, da bi on bio `standardniji`... E, sve to ne bi bilo tako strašno, da se zbog tih zvrčki i odstupanja, mada, i od same tehnologije koja napreduje, nije desilo da i vlastita rešenja iz prethodnih generacija više ne rade kako treba sa novim drajverima. A, cilj je da samo najnovije generacije kartica (one koje se prodaju i donose max. profit) rade bez problema... a za ostalo - kako bude... Mi to na forumu objašnjavamo da je najbolji drajver za grafulju onaj koji je napravljen kad i grafulja ili, neko vreme posle (što već iskustvo drugih dokaže), a, najnoviji drajveri za stare grafulje, jednostavno nemaju smisla u većini slučajeva. Da, ATI kod nove verzije objašnjava za koju igru-aplikaciju je PODESIO drajvere... ali, ne piše za koje druge ih je istovremeno pokvario ili oemogućio. Dakle, rešenje je u vraćanju ili pronalaženju drajvera koji odgovaraju, ili, u čekanju da DAMMIT to ispravi u nekoj budućoj verziji drajvera... :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Pogledaj mozda ti graficka pravi problem, ako nije do nje onda promeni screen saver, trazi neki drugi bolji, lepsi,itd.
Pozdrav!
:: Pokusao sam i reinstall ali nije do toga. Kod keve na xp-u sa drugom ati karticom se isto dogadja. Btw, to je poslednja verzija screensavera. :: :: PS: Nemojte, molim vas, da zapocnete prepirku sto se tice nVidia-e i ATi-a : :: :: Windows Vista ZAKON! :: ::
Kako da proverim graficku? Doduse, kazem ti da je i sa drugim Ati-jem ista prica. Inace, sto se tice samog Windows-a i svega ostalog, slika i boje su extra (bez ikakvih problema). Windows Vista ZAKON!
to ti je cisto drajverski problem...updejtovanje drajvera nema svrha kod starijih kartica jer se drajveri updejtuju i menjaju uglavnom da bi se poboljsale performanse i kompatibilnost novih kartica sa programima...instaliraj neku od starijih verzija katalista, ko sto ti je Pisko rekao kartice uglavnom najbolje rade sa drajverima koji su dosli uz nju ili sa nesto novijim drajverima, iz vremena kada je data kartica i dalje bila aktuelna i kada su se drajveri updejtovali i menjali bas zbog te kartice i drugih iz njene generacije...
Ono što je Piško rekao to je zakon. Koristi 8.1 drajvere bez Catalyst Control Centra(CCC) nego samo drajver (dd) i to će rešiti problem. Inače problem je kako ATI interpretira tvoj screensaver. Problem sa Open GL-om. To će ti najbolje Nebeska vatra tj. Skyfire da ti objasni onako stručno. Inače problem je sa predstavljanjem osvetljenja. Npr. 8800 GT kod mene najbolje radi sa Forceware 169.01 Vista 32 beta. Bilo koji drugi da sm probao dobijao sam u nekim igrama neke nenormalne pojave. Za 9800 GT koristim Forceware 177.83 WHQL Vista 32 wPhysX i jedino sa njima i radi kako treba, osim u starijim naslovima od 2005 godine. Ima problema i sa FarCry na 1600*1200, a sa 178.13 tih problema nema, ali ima u nekim drugim igricama, pa čak i resetovanja mašine sa BSOD. Nema generalnog pravila. Skini hrpu drajvera i probaj jedan po jedan.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.