Da li neko zna detaljan postupak kako bih slideove iz power pointa koji su veci po gabaritim (krupni) smestio na jednu stranu naprimer 4 njih na list pa potom tako stampao sa even i odd dvostrano, kapirate? Da li moze adobe acrobat pro pa print u pdf pa potom iz njega? Znaci treba mi modifikovanje prezentacije za stampu kako bih racionalno iskoristio resurse
može adobe ili kvark ikspres baš kao što si opisao. Mada mislim da je ovaj postupak čuvanja u pdf pa izbacivanja iz njega nepotreban. Sačuvaš ga odmah kao slide za pp(ili šta si već planirao). Pdf se koristi u pripremi(za štampu) jer često fajlovi koji nisu u tom formatu prilikom slanja mejlom ili kopiranja budu drugačiji od originala. a sta ti ja znam...
U Samom powerpoint-u, kad pritisnes Ctrl+P, otvoriti se prozor za stampanje.
- Potom na dnu ekrana koji ti se otvorio pise `Print what` i tu umesto Slides izaberes Handouts - Automacki ti se sa leve strane otvaju nove mogucnosti i tu mozes da biras koliko slide-ova po stranici zelis da stampas - Jedino sto ne postoji je to da ti stampa parne i neparne strane. - Sve to mozes da odstampas u PDF, pa kad otvoris PDF dokument da stampas, onda izaberes Even ili Odd strane.
Uopste nisam razmisljao u ovom smeru. Ekstra, to bi uradilo posao. Print To Pdf sa po 4 na strane a u Acrobatu idem par nepar. Ja sam znao za handout i sa po 4 ali sam tek danas pomislio na Adobe ali ne i na ovu jednostavnu a efektnu caku. Hvala puno!
:: :: :: :: U Samom powerpoint-u, kad pritisnes Ctrl+P, otvoriti se prozor za stampanje :: :: - Potom na dnu ekrana koji ti se otvorio pise `Print what` i tu umesto Slides izaberes Handout :: - Automacki ti se sa leve strane otvaju nove mogucnosti i tu mozes da biras koliko slide-ova po stranici zelis da stampa :: - Jedino sto ne postoji je to da ti stampa parne i neparne strane :: - Sve to mozes da odstampas u PDF, pa kad otvoris PDF dokument da stampas, onda izaberes Even ili Odd strane :: :: Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.