Kupio sam komp, e sad me nervira ovaj kuler za 4850 (ko da imam kalorifer a ne ventilator unutra), potreban mi je program koji moze da mi smanji brzinu ventilatora, tako i buku!!!
program za smanjenje obrtaja ventilatora,pa onda ces stvarno imati kalorifer u kucistu... Ili ti to hoces da ubijes dve muve jednim udarcem posto idu hladniji dani pa da smanjis obrtaje kulera,otvoris stranicu kucista,i grejes sobu grafickom karticom
Taj ATI se i onako previse greje tako da ti ne preporucujem da smanjujes broj obrtaja sto je izvodljivo sa postavkom u biosu!U krajnjem slucaju mogu ti baciti setovan bios za tvoj ATI sve lepo spakovano ali ja ipak nebi to radio...Po meni je bolje da kupis drugi Cooler i da promenis taj stock i zavrsio si posao!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Ati tray Tools 1.5.8 Beta provereno radi sa 3xxx i 4xxx serijom, Over-under clock i over-under voltage kao i kriva Temp-broj obrtaja. Preporučujem da napraviš nekoliko profila npr. 2D gde češ spustiti clock GPUa na pola kao i voltažu, i 3D gde ćeš klokovati max uz povećanu voltažu. Za profil fena ja koristim sledeće:
@Gile Cisto informativno...Koji je prizvodjac te graficke koju si uzeo? Ugradio sam par 4850 kartica i primetio sam da su znatno tise od 8800GT ili 9800GTX...
ja sam skoro ugradio taj model graficke kartice nisam imao taj problem cak su ljudi bili zadovoljni https://www.provideonadzor.com
:: @Gil :: Cisto informativno...Koji je prizvodjac te graficke koju si uzeo :: Ugradio sam par 4850 kartica i primetio sam da su znatno tise od 8800GT ili 9800GTX.. :: :: :: DaSickSyste ::
Vec je popaso ban, i opet forsira pod drugi username.
Admini!!!! Gde ste ?
:: ja sam skoro ugradio taj model graficke kartice nisam imao taj problem cak su ljudi bili zadovoljni :: https://www.provideonadzor.co :: :: :: :: :: @Gil :: :: Cisto informativno...Koji je prizvodjac te graficke koju si uzeo :: :: Ugradio sam par 4850 kartica i primetio sam da su znatno tise od 8800GT ili 9800GTX.. :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: ::
Posto je covek idiot, mislim da bi trebakli da izreklamiramo idiote tako da im niko ne ode u firmu. Valjaju analogiju i jos se reklamira sa tim. Moroni. Znaci raspaliti siroku pljuvacinu...
Catalyst control center. Uz kontrolu obrtaja, 4850 ima odlicne, niske temperature, a za buku - ne znam koliki je tvoj prag tolerancije. Kartica obavjestava o svojem prisustvu negdje oko 40-45%, ali nista sto bi bilo iritirajuce.
Recnik ti je poprilicno retardiran. Kao da si na drogama dok kucas...
:: ja sam skoro ugradio taj model graficke kartice nisam imao taj problem cak su ljudi bili zadovoljni :: https://www.provideonadzor.co :: :: :: :: :: @Gil :: :: Cisto informativno...Koji je prizvodjac te graficke koju si uzeo :: :: Ugradio sam par 4850 kartica i primetio sam da su znatno tise od 8800GT ili 9800GTX.. :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: ::
@DaSickSyst PowerColor, graficka je keva AsasingCreed na Very High ni traga od lag-a, a stari Crysis 1280X1024 (monitor mi je 17`) sve na high skoro nista ne kuje (moze i pola detalja na Very High) samo dobre reci za ATI (imaju problem sa ventilatorom, ali ako nabavite dobre sluske recimo neke od 50 evra kao ja nista se ne cuje) necu da smanjujem nego komp mi je na stolu a ne na podu zato mi se cini da je malo glasnije, sutra ga prebacujem na pod i bice mnogo tise, ali kad ventilator prebaci u ler. Hvala!
:: @DaSickSyst PowerColor, graficka je keva AsasingCreed na Very High ni traga od lag-a, a stari Crysis 1280X1024 (monitor mi je 17`) sve na high skoro nista ne kuje (moze i pola detalja na Very High) samo dobre reci za ATI (imaju problem sa ventilatorom, ali ako nabavite dobre sluske recimo neke od 50 evra kao ja nista se ne cuje) necu da smanjujem nego komp mi je na stolu a ne na podu zato mi se cini da je malo glasnije, sutra ga prebacujem na pod i bice mnogo tise, ali kad ventilator prebaci u ler. Hvala
Pitam zato sto sam ugradio jednu Gainward i dve Gigabyte i obe su bile prilicno tihe,makar za jednu karticu iz hi end klase... Ali posle pola sata igre COD4 nisam mogao da pipnem lezaj GPUa koliko se zagrejao...Toplota je cena koja se placa za tisinu u sobi. :) Nadam se da ce te dobro sluziti nova kartica/konfiguracija. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647172. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.