Krenuo sam da instaliram service pack 3, u biosu imam sledece
SATA 1 maxtor size 160 gb
LBA MODE-disable DMA MODE-disable S.M.A.R.T-disable sve sam to pogasio ubacih cd F10 load settings cap restart kad ono NISTA...(fazon je sto sam ovo radio 100x uvek je islo bez problema,ne znam koji mu je djavo sada?)...izbacio mi je press any key to boot from cd...stisnuo sam dugme krenuo je SETUP IS INSPECTING YOUR DRIVERS....i to je to ne J**e zivu silu dalje...da zlo bude vece ubacio sam NOV cd service pack 2,reko ajde mozda je nesto nije u redu s onim prvim cd-om,situacija je ista!!!
a pala mi je napamet jedna stvar!imam 2x citaca sony&pionner ovaj sony vidi u biosu a pionner ne,sa sonya nece da cita uopste,krece odmah sa podizanjem sistema i ako je HD na disabled,dok sa pionnerom kaze...press any key to boot from cd i to je to,dalje nista...
mozda sam sve ovo nekako bezveze srocio ali to je sve sto otprilike znam...svaka pomoc ni je dobrodosla!!!
Probaj sa samo jednim čitačem na IDE grani i to onim u koji imaš više poverenja. Probaj sa tim jednim da bootuješ. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Pa nemam pojma i jedan i drugi su mi ok!!!Izvini ja se bas najbolje ne razumem ali te kontam otprilike,pionner ide direktno na plocu sa onim velikim dzekom,dok sony ide sa onim malim kao hard i ploca taj nacin povezivanja,sta ti je IDE??
Da bi ti dizao sistem sa pionira, moras mu to zadati u biosu (kao CD Drive priority). Za pionira ne znamo da li je sata ili pata...
tebi problem ne lezi u hard disku, vec u optickim uredjaima.
ako ti je soni isprava, uzmi i otkaci pionira sa grane i proradice sve... garant.
dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s
:: :: Krenuo sam da instaliram service pack 3, u biosu imam sledec :: :: SATA :: maxto :: size 160 g :: :: LBA MODE-disabl :: DMA MODE-disabl :: S.M.A.R.T-disabl :: sve sam to pogasio ubacih cd F10 load settings cap restar
-Nisi objasnio zasto si disejblovao LBA, UDMA i S.M.A.R.T. u BIOS-u. -Kakve to veze ima sa instalacijom SP3 (na vec postojecu instalaciju Windows-a). -Ako se radi o novoj instalaciji XP-a (sa SP3 u njemu) onda takodje nema razloga za iskljucenjem one tri stavke u BIOS-u. -IDE u ovom slucaju podrazumeva PATA controler (onaj koji koristi `siroki` kabl za vezu sa CD plejerom i/ili hard diskom. -Ako imas stariju maticnu plocu sa SATA i PATA kontrolerima (dva SATA i dva PATA) i svi su angazovani onda moras da izvrsis podesavanja u CMOS-u (BIOS setup) one stavke koja regulise istovremenu upotrebu oba standarda (`enhanced PATA` ili `enhanced SATA` ili `combined` i tome slicno).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.