Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
scaner software
STRANA 1 OD 1
IceCream scaner software 07.09.2008. 19:38 T11862

status: user
broj poruka: 791
treba mi neki pouzdani program a da nije zahtevan jer je skener nakacen na masinu od 1.2 Ghz (zbog Lpt porta)
probao sam par njih ali svi tripuju u fazonu slika nije dobro sastavljena,dimenzije ne valjaju itd
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mladenk ... 07.09.2008. 20:12 #69722

broj poruka: 89

kazu ljudi da je najbolji vuescan.
btw. skeniranje mozes da radis i iz acdsee ili sta vec koristis za gledanje slika...
operator AAA 07.09.2008. 21:15 #69734

broj poruka: 4266
Prvo, koji koristis skener?
Da li ti je procesor AMD ili Intel i da li je slucajno sempron ili Celeron.
Da li imas originalne drajvere za skener? Koje si programe koristio i da li je potpuno ispravan skener i sta zelis da radis? Javi, pa da visdimo sta ti treba.
IceCream re 08.09.2008. 07:38 #69780

skener je ispravan, mustek 600, jeste da je star i sporiji ali radi korektno ,ja sam skenirao iz photoshop-a ili iz corel-a ovisno o slucaju i sve je to bilo ok dok nisam osvezio masinu novom plocom koja nema LPT tj uzeo sam prvo GA-p35-dsl bas zbog toga sto ova ima LPT ali ploca nije radila stabilno ( skener je na njoj radio) i zamenjena je za GA-p35-dsr koja nema ovaj port tako da sada na ovoj `ex` masini spasavam situaciju
skinuo sam Free capture i preko njega sam skenirao ali slike su mi u vecini slucajeva nekorektno sastavljene, nekada odbija da skenira onda malo dobro itd
ovaj gore pomenuti Vuescan nevidi skener
znaci trazim privremeno resenje dok ne zamenim skener
te `ex` masina je neka `namenska` masina sa intelom 1.2 Ghz i memorijom od 256MB, touch screen ....sluzi za internet a da na nju instaliram programe poput photoshop-a nema logike
Vaskev re 08.09.2008. 08:11 #69782

broj poruka: 1673
Svaki Paint program ima u sebi opciju Acquire Image pa u produzetku izaberes Source pa Scanner. To skeniranje ide preko Twain drajvera koji svaki stariji skener instalira prilikom instalacije. Kvalitet skeniranja ne zavisi od programa vec od samog Twain drajvera i njegovog podesavanja. Inace ja sam imao nekada davno 12000P model istog proizvodjaca (isto se kacio na LPT) koji nikada nije imao krstene drajvere za XP koji rade kako treba, za model 600 nisam informisan. Ipak skener je bio spor ali je skenirao veoma kvalitetno. Sada imam Canon Lide 60 i sem brzine (koja je mnooogoo veca nego sa pomenutim) i velicine (mnogo je tanji i napaja se sa USB-a) nije uopste kvalitetniji ako ne i losiji sto se kvaliteta skeniranja tice. Ako planiras da uzimas drugi skener a neki ekstra kvalitet ti nije presudan onda ti preporucujem LIDE ako je kvalitet bitan onda HP.

operator aaa 08.09.2008. 08:33 #69785

broj poruka: 4266
Ako mozes da stavis jos 256 MB memorije poslacu ti Adobe Photoshop CS3 Lite ili ga skini. Radice, ali mnogo sporo. Ako si 100% siguran da je ispravan naruci LPT to USB konvertor i resi problem, ako ti je bitno. A ako ti neodgovara, uzmi HP 2400 c ~45-55 eura i bices zadovoljan. Kao sto rece Vaskev imao sam Canon Lide 60 i zamenio sam ga za gore pomenuti HP i mnogo sam zadovoljan. Jedino sto je spor.
IceCream re 08.09.2008. 08:50 #69787

konvertor znam da ima ali je nerazumno resenje jer kosta preko 1000 din
- jos uvek trazim neki programcic

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647172.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs