Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Maxwell render problem
STRANA 1 OD 1
saa Maxwell render problem 24.08.2008. 19:30 T11591

status: user
broj poruka: 124
Plugin za program Maya..odgovarajuca verzija ,bar tako pishe...i u instalaciji
Problem je kad odaberem u maju maxell da bude render ,e onda mi izbaci poruku da ne moze naci exe fajl od rendera ,a instaliran je na pravom mestu

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Jesi sasvim siguran 24.08.2008. 19:43 #67547

broj poruka: 12057

da je ta verzija render-a compatibilna sa tvojom verzijom Maya-e. Maya je jako zajebana što se toga tiče čak i greška u buildu neće da sarađuje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

saa ... 24.08.2008. 19:51 #67548

Probao sam nekoliko verzija ,reinstalirao ...i nece.Jedino ako ovi iz maxwella nemaju pojma pa pogresili u opisu

DaSickSyst re 25.08.2008. 04:09 #67586

broj poruka: 2909
Da pitam najgluplje pitanje od svih...Da li si prethodno instalirao kompletan Maxwell Render i koju verziju?
Ako ne uspes da resis problem sa Mayom mozes da uvezes vec gotov 3D model u Maxwell Studio i u njemu da dodelis materijale i pustis na render.Maxwell prepoznaje Maya fajlove.A ako ima problema sa njim eksportuj ih kao OBJ ili MXS.
Nisi napisao koji OS koristis.Sinoc i preksinoc sam odlepio kod kolege u firmi koji je instalirao Vista 64 Home i pokusava da renderuje u Maxwellu...Imamo cetiri Q6600 sa po 4GB rama i nikako nismo uspeli da ih umrezimo da renderuju zajedno,a ovo je radilo bez ikakvih problema na XPu.

Savet:
Pre par godina kada sam poceo da radim sa Maxwellom mogao si na prste da nabrojis ljude u Srbiji koji su uopste culi za njega i nisam imao koga da pitam za savet.Tako da kad god sam se ukopao negde slao sam pitanja njihovom support timu i mogu ti reci da su vrlo ozbiljni i dobices odgovor na bilo koje pitanje u toku dana ili sutra...Cak sam im par puta slao fajlove koje nisam mogao da uvezem u MaxwellStudio,a oni mi ljudi lepo eksportuju fajl i vrate mi potpuno pripremljen fajl uz izvinjenje za moje muke i zahvalnost sto sam ih obavestio o problemu u njihovom softveru...A cisto da ti kazem da su problemi sa uvozenjem bili da je Pivot bio previse udaljen od objekta,a drugi put jednostavno nisam imao dovoljno rama za tako nesto jer je fajl bio veliki(imao sam 2GB)...
Ako ne uspes da resis problem obavezno ih kontaktiraj.
Ako te ne mrzi javi da li si resio problem.
Pozdrav.

DaSickSystem

saa ... 26.08.2008. 06:24 #67708

bax2003 ,nece da mi radi ni u 3ds max-u ,svi ostali pluginovi rade samo maxwell nece

DaSick...Nemam kompletan maxwell ,najverovatnije cu instalirati studio koji provereno radi , ako ovo ne reshim samo..Imam Vista 64 Ultimate ,prelaskom na taj os reshio sam mnoge probleme koje mi je pravio xp sa may0m mislim da to nije do 0s-a...
Pisao sam nekim adminima tamo na maxwell forumu i pre postavljanja ove teme,jednostavno ljudi nemaju pojma samo prevedu ono sto i ja znam...ovo je neki nov problem ,ako nista drugo eto scaut sam za probleme

Kad kliknem u maxu ili mayi da renda izadje ovo ->

Error: Cannot find mxcl.exe in the Windows Registry. Please reinstall Maxwell.

DaSickSyst Re: ... 26.08.2008. 13:19 #67722

::
:: DaSick...Nemam kompletan maxwell ,najverovatnije cu instalirati studio koji provereno radi , ako ovo ne reshim samo..Imam Vista 64 Ultimate ,prelaskom na taj os reshio sam mnoge probleme koje mi je pravio xp sa may0m mislim da to nije do 0s-a..
:: Pisao sam nekim adminima tamo na maxwell forumu i pre postavljanja ove teme,jednostavno ljudi nemaju pojma samo prevedu ono sto i ja znam...ovo je neki nov problem ,ako nista drugo eto scaut sam za problem
:: Kad kliknem u maxu ili mayi da renda izadje ovo -
:: Error: Cannot find mxcl.exe in the Windows Registry. Please reinstall Maxwell
Pa tako kazi...Nasli smo problem.
Moras da instaliras kompletan Maxwell zato sto je u sklopu Maxwell Studio,Maxwell Render,MXM material editor,Maxwell Menager i Maxwell Server...Instalacija samo plugina ti ne instalira ostatak Maxwella koji ti je neophodan,vec samo vezu Maye sa njim.
Ovo su sve zasebni programi i kad startujes Maxwell iz Maye ili MAXa on pokrece MaxwellRender koji radi samostalno,ali ne moze da se instalira bez njih zato sto koristi svoje materijale...Maxwell Plugin za Mayu delimicno radi kao sortkat koji startuje mxcl.exe fajl,a to je ustvari MaxwellRender koji ti uopste nisi instalirao.Kad pustis render iz Maye,Maxa ili bilo kog drugog programa ti mozes da ugasis tu aplikaciju a da ne prekines render bas zato sto je to zaseban program...

Instaliraj ceo program i radice 100%.

PS.
Mislim da ces morati da instaliras MaxwellRender 1.6 i pluginove za isti zato sto nisam video da su izasli pluginovi za 1.7 niti za 1.7.1...Ili ih ja samo nisam nasao...

DaSickSystem
saa ... 26.08.2008. 22:17 #67785

Ja sam bio ubedjen da on moze da radi zasebno kao v-ray..Izashli su za 1.7 samo sve je to beta tako da je 1.6 proveren..
Modelujes u AutoCad-u pa me zanima jel se moze izmodelovati bas sve ?Nikad nisam radio u njemu ,koliko je je proceduralan
Hvala
DaSickSyst Re: ... 27.08.2008. 01:53 #67809

:: Ja sam bio ubedjen da on moze da radi zasebno kao v-ray..Izashli su za 1.7 samo sve je to beta tako da je 1.6 proveren.
Imam 1.7 i ima par poboljsanja u odnosu na prethodne verzije,najvece poboljsanje je to sto je ubaceno vidljivo sunce,ranije je bilo tu nebo ali sunce nije bilo vidljivo(osim u ako ne koristis HDRI mape).
Dodati su vec pripremljeni ambijenti koje mozes da ucitas direktno sa diska.
Promenjen je skin u odnosu na prethodne verzije.Iskreno najvise mi se svideo skin u 1.1 verziji.
Uprosceno je mapiranje objekata u odnosu na ranije verzije.
Vracena je precica za Group komandu na tastaturu(Ctrl+G) koja je iz nekog razloga bila izbacena u verziji 1.6...imale su je sve prethodne i sad je ponovo ima na 1.7 i hvala im za to.
Navodno su ubrzali render diplacement tekstura mada je to skoro neprimetno i jos uvek ih izbegavam koliko god mogu.
OpenGL je bolje optimizovan kod textured decal moda.
Material Editor je promenjen,deluje mi bolje nego na prethodnim verzijama...Itd.
Ako te bas interesuje ovo su promene u odnosu na ranije verzije:
http://maxwellrender.com/pdf/what%27s_new_in1.7_guide.pdf
:: Modelujes u AutoCad-u pa me zanima jel se moze izmodelovati bas sve ?Nikad nisam radio u njemu ,koliko je je proceduralan
Mozes izmodelovati apsolutno sve sto zamislis i to na vise razlicitih nacina,normalno ako znas kako.Ali posto je ovo CAD program neke stvarii je jednostavnije uraditi u MAXu...Npr. kod enterijera uvek nacrtam u AutoCADu zidove prozore vrata i sve sto investitor zeli da bude jedinstveno,a namestaj ubacujem iz MAXa(obicno samo prevucem blokove iz Archmodela).Dok kod ekstrijera modelujem apsolutno sve u AutoCADu.Takodje je mnogo jednostavnije u MAXu nacrtati vlakna jedna komanda(hair and fur) na pligon i dobio si tepih koji mozes da cesljas...Takodje CAD ima samo najosnovnije opcije za animacije dok je kod MAXa i Maya to mnogo obimnije.
Ali je zato AutoCAD neprikosnoven kod slozenih kostrukcija tipa kavlovskih i prostorno povrsinskih resetki,ljuskastih kontrukcija i svih trodimenzionalnih nepravilnih oblika gde se dobijaju najtacnjije dimenzije svakog elementa sto je neophodno staticarima za tacne proracune.
Drugim recima sve sto treba da bude neprikosnoveno precizno nacrtano crtam u CADu eventualno pustim neku animaciju gde se kamera proseta kroz ili oko objekta,MAX mi je za dopunu crteza ili ako pravim kopleksnije animacije.A za render slika vec nekoliko godina koristim samo Maxwell.

:: Hval
Molim i drugi put.

DaSickSystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs