Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Photoshop - pomoc
STRANA 1 OD 1
Starcevac Photoshop - pomoc 12.07.2008. 18:29 T10918

status: user
broj poruka: 318
Trebam hitno da napravim nekoliko slika koje po meni spadaju u foto montažu (ako nije, ispravite me), a to jedino kako valja mogu da uradim u Photoshop-u (naravno).

Imam photoshop 7.0. Nisam imao vremena da se sa njim malo dublje pozabavim, tako da vrlo malo znam o njemu, samo neke osnovne stvari.
Skinuo sam sa net-a uputstvo o photoshop-u nije loše, ali je preobimno, a ja trenutno nemam vremena. Pa me zanima sledeće:

Zamislimo da imam sledeću situaciju: Imam 3 slike.Prva je plaža, druga čovek (devojka, kako god hoćete) stoji sa SPUSTENIM RUKAMA, a na trećoj mobilni telefon. Pročitao sam i znam kako da čoveka (devojku) prebacim da je na plaži, ali me zanima kako mogu da joj namestim ruku, da kada prebacim onaj mobilni telefon, da bude kao da ga ima u ruci i da razgovara. Znači, kako da izvedem da joj pomerim ruku kako meni odgovora???
Dal je to uopšte moguće????

To me trenutno muči. Ako bude jo š nešto dopisaću, ali ovo mi je hitno, jer ako ne može da smišljam nešto drugo.

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 12.07.2008. 18:41 #62353

broj poruka: 12057

Ono što je problem je što bez detalja ne mogu da ti objasnim koji alat i kako da koristiš. Pošalji sliku ili slike i napraviću ti šta hoćeš i objasniti kako.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Daum ... 12.07.2008. 18:41 #62354

broj poruka: 12796
Ako si mislio da spustenu ruku postavis kao savijenu, nemoguce. Jedino da probas da nadjes neku sliku gde je ruka savijena kako ti treba pa da je prebacis na svoju sliku.

Sve u svemu, Photoshop nije nesto sto se nauci za par dana, jer ima gomila nacina da se jedna stvar odradi...

Equinoxe Re: 2 12.07.2008. 18:44 #62355

I sve zavisi koji ti kvalitet i zašta ti montaža treba. Ako ćeš da prevrćeš ruku ili je rotiraš kao zaseban layer, to će izgledati nerealno. Slike moraš prilagoditi onome šta sa njima planiraš.

Starcevac pa jel ne može 12.07.2008. 18:45 #62356

onako lupam, stisnes to dugme, selektuješ ruku, stisneš drugo dugme, prebaciš ruku....

Ako je komplikovano, onda najbolje da pročitam ono uputstvo što sam skinuo pa će mi se samo kasti.

Nego, ako neko od vas ima dobro objašnjeno uputstvo za photoshop, nek postavi ili neka mi posalje na mail.
Equinoxe Re: ... 12.07.2008. 18:53 #62357

Care, okači sliku negde pa ću moći da ti kažem. To je kao da pitaš nekog kako da instaliram drajvere, a ne kažeš ni za šta ni koji windows imaš.

Ako iz nekog razloga nećeš, onda iskopaj na netu sliku ruke neke osobe proporcionalnih dimenzija, ali u položaju koji odgovara drženju telefona. Iseci ruku, nalepi na sliku gde je osoba koja treba da priča teleofonom, pa u ctrl+t doteraj dimenzije. Sa edit-free transform alatima doteraj ostale stvari (ugao, perspektivu...). Posle sa image-adjustements alatima doteraj boju, kontrast i brightnes.

Eto ukratko.

Starcevac RE 12.07.2008. 19:00 #62358

Bax2003, hvala ti. Ja sam mislio da to nije mnogo komplikovano, i da može u nekoliko rečenica da se napiše šta treba uraditi. A ne pada mi na pamet da mučim tebe ili bilo koga drugo da mi nešto odrađuje, ja to hoću da uradim sam.

Ništa, pokušaću ovo što si napisao, ako ne prelistaću, u svakom slučaju, ovo uputstvo što imam pa ću valjda da sklepam tu jbn sliku i ostale što imam u planu.

Hvala ti još jednom.
Equinoxe Ma nikakav problem mi ne bi bio 12.07.2008. 19:03 #62360

...da iseckam par fotki i da ti okačim PSD sa layer-ima da proučiš. Svakako ćeš biti mnogo zadovoljniji ako sam provališ neke cake.

Daum ... 12.07.2008. 23:15 #62378

...ukratko, moraces da zasuchesh rukave i da uchish...
Ali mogao si da okachish sliku pa da ti uradimo nesto...

Neba Hhahah 13.07.2008. 00:13 #62385

broj poruka: 1197
https://www.kliknimilion.com
Daum Re: Hhahah 13.07.2008. 06:14 #62398

Tvoja (ne)inteligentna poenta je vezana za ovu temu na koji nacin?

:: https://www.kliknimilion.com
lllo Re: Re: Hhahah 13.07.2008. 10:38 #62410

broj poruka: 319
Dezurni hejter ne staje...

Itekako moze biti vezana za temu, a ne za tvoj post, pa ne znam zasto se uzbudjujes. I da nije tako, Neba se bezazleno salio.

pfff...

:: Tvoja (ne)inteligentna poenta je vezana za ovu temu na koji nacin
::
::
:: :: https://www.kliknimilion.com

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs