Skoro sam radio reinstal sisteam na laptopu i formatirao sam disk sa Recovery diskom dobijenim uz laptop i sad sve radi OK. Ali sam obrisao neke fajl koji mi JAKO bitan za posao. Ima li sanse da sa nekim programom nadjem taj fajl ??!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Davno bese vreme kad sam se bavio ovim i tad mi je pomogao program zvan Tiramisu... Sad bi mozda mogao da pomogne VirtualLab Data Recovery http://www.binarybiz.com/vlab/windows.html Ja bih njega probao kad bih imao ovaj problem ali mozda se neko bolje razume pa sacekaj i druge odgovore.
koristio sam` Badcopy v3.80`i nisam bio zadovoljan, bolji je`get data back for FAT_for NTFS`v3.30.001 jer u njemu vidis fajlove kao u commanderu ako ostavis mail mogu sutra da ti posaljem program
* Recover data after accidental deletion * Recover data after an accidental format * Recover data from an inaccessible volume (logical drive) * Recover data after FAT corruption * Recover data after repartition (fdisk) * Recover data from a crashed physical device * Recover data after an MBR corruption * Recover data from a hard disk drive, camera card, USB drive, Zip, floppy disk * Recover data for any error except physical damage
Key Features
* Supports FAT 12/16/32 * Supports NTFS * Supports NTFS compressed and encrypted files * Supports Dynamic Volume including Simple Volume, Spanned Volume, Stripe Volume, Mirror Volume and Raid Volume. * Supports RAW data recovery * Built-in preview function * Built-in resume recovery function * Built-in Recovery Wizard
Ima dosta programa kao sto vidis i dosta njih ce odraditi posao... Jedino sto ce da se desi jeste da ce da ti se vrne dosta drugih podataka pa ces malo teze da izbunaris bas taj. Nisam siguran da je moguce da se zada komanda tipa `nadji mi excel fajl koji se zove blabla`. Trebace to i jos jedan prazan hard veci od onog nad kojim radis recovery.
Nemoj mnogo da se razmisljas koji program posto je sve to u principu isto ali opet nemoj ni bilo koji...
Jos jedan glas za Ontrack.
Pozdrav!
EDIT: Bas bih probao ovaj program... http://www.binarybiz.com/vlab/recover-formatted-hard-drive.html Evo i kako to izgleda sto ce reci - mozes da vidis u interfejsu koji je vrlo jednostavan koje je podatke `ishchupao` i onda samo odaberes taj fajl i cao. Ako budes koristio ovaj program budi vredan pa jav ovde kako se pokazao da bi i mi ostali (mene bas interesuje) da li valja ili ne.
:: Sad ste me zbunili :: Koji ce mi najlakse naci jedam Exel file :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Jel probao neko sa Hirens boot 9.5 ,jednom sam formatizovao disk i upadnem sa Hirens u njemu ima program Unerase ,video je podatke sa formatizovane particije , meni ti podaci nisu bili bitni tako da nisam ni probao.
Prvo probaj navedeni Ontrack, nije sveta krava ali meni i kolegi je pomogao savrseno.
Drugo ja sam bar sest puta probao svetu kravu tj. Hiren Boots i ni jednom nije mogao da se ucita ni jedan program a da nesto ne fali, te nije ucitano ovo, te ono tako da sam to batalio, ne kazem da ne valja ali meni ni jednom nije pomogao (ko zna mozda sam prirodno netalentovan za to).
Trece stvarno je neozbiljno nemati backUP onoga od cega zivis.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.