Ne znam kako bih ovo nazvao i kako bih ga izguglao ali mi treba program koji moze prostorno (X,Y) i vremenski da prati sta je nacrtano u drugom programu. Npr. ako crtam u Coreldrawu pravougaonk ili Nesto u Photoshopu, da mi on moze dati informacije o koordinatama i vremenskom detalju tog elementa koji sam nacrtao.
ali mi nije jasno zašta će ti vreme u kombinaciji sa vektorskom grafikom, ako bi rekao šta planiraš, možda bi ti bolje pomogli. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Za vreme nisam siguran da uposte moze ali ja na pr. ne mogu da zamilsim rad bez programa koji se zove Pixie. Govori koordinate i boju u zavisnosti od mesta na kojem se nalazi kursor.
Uredaj za crtanje g-pen sa olovkom mi treba da dobijem potpis u x-y koordinatama, sto naravno nije problem ali mi treba vremenska komponenta kad je i koji deo bitmape tj. tacke ispisan. Naime, mogao bih to i hardverski resiti ali je to znatno veci posao. Trebao bih pronaci po kojem protokolu g-pen vrsi komunikaciju sa usb-om i da onda hardverski svaku tacku koju nacrta prepoznam kao koordinatu (x-y) i odredeni vremenski trenutak. Medutim,posto sam g-pen uredaj zapisuje bitmape imam prostorne x-y koordinate, ali mi treba jos relativan vremenski trenutak kada sve to unosi (odnosno svaku tacku x-y). Mislim da bi neki program koji `spijunira` windows i to sto se crta u nekom programu u windowsu mogao da prikaze i relativni vremenski trenutak za svaku x-y tacku. Upravo takav program mi treba a ne mogu da zakljucim i kako bih postavio pitanje za guglanje. Svaka pomoc je dobrodosla i unapred svima hvala.
Nema nikakve veze sa cnc niti bilo sta slicno. Naime, rekao sam da ima veze sa potpisima za koje treba da imam vremensku informaciju. Prostornu informaciju dobijam i bitmapom potpisa u Coreldrawu ili Photoshopu. Potrebno je da proverim izvode vremenskog kreiranja bitmape - matematicki i da se to slaze sa vremenskom dimenzijom tj. njenim izvodom - brzinom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.