Pravim prezentaciju za firmu sa svim artiklima koje ima.
Kao najpogodniji program za ovaj posao mi se činio PowerPoint. Radio sam po slajdovima. Svaki slajd je imao naslov, deo za sliku i sa desne strane tekst (karakteristike) artikla (proizvoda). Radio sam po grupi proizvoda. Npr. Rukavice (prvi slajd), pa posle njega kožne rukavice (drugi slajd) i nakon njega slede slajdovi na kojima spadaju rukavice iz grupe kožnih rukavica, itd.
Pošto je ponuda robe vrlo široka i duboka, na kraju sam stigao do brojke od oko 650 slajdova. I tu mi sada treba pomoć. Pošto je u pitanju veliki broj slajdova, rekli su mi da podelim te slajdove po grupama proizvoda. Znači treba da podelim ovako npr. Rukavice, pa u okviru njih Kožne rukavice i u njima rukavice koje su kožne (ima ih oko 10). Ja sam mislio da napravim folder Rukavice, pa u njemu drugi folder Kožne rukavice, i u njemu PowerPoint fajl sa kožnim rukavicama.
Meni to sad malo izgleda glupo, jer kad treba da se gledaju rukavice i ostali proizvodi svaki put treaba da se ulazi u novi folder i da se iznova otvara PowerPoint (samo sa različitim nazivom).
Pa mene zanima da li postoji neki način u PowerPoint-u da ja u jednom fajlu sa svim artiklima podelim slajdove prema grupama artkla i da ne moram da radim ono što sam gore naveo.
Nadam se da ne izgleda komplikovano. Ako baš nešto nije jasno, napišite pa ću pokušati da pojasnim.
...i u PowerPoint-u, pa povežeš, na primer, link `rukavice` sa slajdom broj 350,pa kad klikneš tu ono o`ma skoči na taj slajd, itd...snaći ćeš se sam...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ako selektujem slajdove od npr. 13-20, idem insert, i u njemu mi je Hyperliink siv (ne mogu da ga koristim), a isto se dešava i ako selektujem slajdove preko teksta (outline) opet je Hyperlink siv.
Napišeš nešto na slajdu, npr. RUKAVICE, obeležiš to mišem, pa onda klikneš na hiperlink i onda mu daš PLACE IN THIS DOCUMENT, pa onda odabereš slajd i to ti je to. Dalje ćeš znati i sam...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ukapirao sam, samo će mi trebati vremena dok sve odradim.
Nego, opet imam jedno pitanje.
Ja cu da ubacim jedan novi slajd na pocetku prezentacije na kome cu da napravim hiperlinkove za sve kategorije koje u prezentaciji postoje. E sad imam jedno pitanje.
Npr. imam 3 kategorije: Rukavice, kombinezoni, ranci. Kad on klikne na hiperlink rukavice on će da krene da mu prikazuje odakle sam ja obeležio. E sad, kad mu on izlista sve rukavice on će preći da prikazuje kombinezone. E, jel ja mogu da postavim neko ograničenje dokle će određeni hiperlink da se prostire i da li može nekako da se izvede da kad npr. pogleda artikle iz kategorije rukavice da se vrati na taj slajd gde su mu ponuđene ostale kategorije kako ne bi gledao nešto što ga ne zanima.
U smislu, kao kad otvoriš DVD, izabereš šta ćeš da gledaš i kad se to završi on te vrati na glavni meni.
Sad izvini što te malo gnjavim, al hteo bih da ovo ispadne što bolje, a ne u smislu samo nabacano na jednom mestu, pa snalazi se kako znaš i umeš.
...ali možeš na kraju svakog dela prezentacije da postaviš mali hiperlink u ćošak na kojem će, na primer, pisati POVRATAK NA POČETNU STRANU (i koji radi u pravo to što piše), tako da ćeš i sam znati na kom se slajdu završavaju, recimo, rukavice. A onda iz početka... Samo da znaš da tolika prezentacija, sa toliko strana i slika, zahteva JAKO moćan računar, ako nemaš laptop sa minimum 2GB rama ne očekuj da to radi iole kako treba.
Ja imam komp sa 512mb rama i vrlo malo koči, skoro ništa.
U svakom slučaju ja ću to da režem na disk, tako da će zainteresovani da prezentaciju puštaju sa CD na njihovim kompovima i valjda neće biti nikakvih problema.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.