Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Text Translation
STRANA 1 OD 1
marke Text Translation 13.06.2008. 18:00 T10402

status: user
broj poruka: 384

Ljudi, znali neko neki dobar softver za prevodjenje duzeg teksta sa engleskog na srpski?

Mnogo bi mi pomoglo... Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Nashman Contact tools 13.06.2008. 20:01 #58687

broj poruka: 146

Pogledaj na http://www.contact.co.yu/ za oko 2000 din. dobijas recnik,prevodioca teksta,internet strana itd.Prevod je Tarzanski,ali pohvatas smisao teksta,uradis korekcije i to,na kraju,lici na nesto!Mislim da program ima dve instalacije,pa trosak mozes da podelis sa nekim!
marke .... 13.06.2008. 23:58 #58721

hvala druze, nije mi bas toliko bitno, mislio sam na neki `besplatan` program :)

hvala :)
MaliAbner Re: .... 14.06.2008. 11:31 #58745

broj poruka: 7769
Slabije da ces naci neki koji je za dz...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: hvala druze, nije mi bas toliko bitno, mislio sam na neki `besplatan` program :
:: hvala :)
Professor tesko.. 14.06.2008. 11:39 #58748

broj poruka: 3
Nazalost, masinski prevodioci su jos uvek utopija. Potpuno prevodjenje ce biti moguce tek kada racunar bude u mogucnosti da rasudjuje kao covek, jer se jedan jezik znacenjski nikada ne preslikava istovetno na drugi jezik (to zna svako ko okusa da prevede nesto poput www ili american pie na srpski), sto znaci da, ako zelis nesto kolko-tolko smisleno, plati prevodiocu i zavrsis posao. U suprotnom u najboljem slucaju dobijas, kao sto je nashman rekao, `tarzanski` prevod. Ako ti to vrsi posao, ok. Za ozbiljnije stvari, su tu ljudi koji su skolovani za prevodioce. Ovo ti kazem da bih te postedo nerviranja kad budes nesto propustio da se obradi kroz racunar i dobijes neopevane gluposti kao rezultat. A ti sad vidi...

Pozdrav!
marke ... 14.06.2008. 15:45 #58773

havala vam svima, znam kako izgleda kada prevodi racunar, ne bih rekao tarzanski, da ne vredjam Tarzana :).

@abner.. pazi, nisam ni mislio besplatan, nego `besplatan` :))) razumes me sad sigurno :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs