Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
PROBLEMCINA !!
STRANA 1 OD 1
Ognjeni PROBLEMCINA !! 05.06.2008. 01:27 T10217

status: user
broj poruka: 4521
Aloha....imam jedan zaista cudan problem koji se pojavio iz cista mira.....99 % rar fajlova koje skinem sa neta nisu citljivi pokazuju crc error.....ne moguce da vecina fajlova nece da radi kako treba....sto je jos gore......skidao sam akronis ( a desavalo se i za druge stvari) ..koji ima 2 linka.....extraktujem ga.....pokrenem setup ...i na pola prijavi gresku....pokusam da extraktujem na drugu particiju ISTE LINKOVE i sada prijave crc gresku ??? Formatirao sam hdd ostao je isti problem...jedva sam uspeo da instaliram office 2007 ...prijavi mi neku gresku koju sam video prvi put u zivotu i tek posle 3-ce instalacije sam uspeo i tako sa vecinom programa...ovo se sve desilo posle instalacije spyware doctora...mada naravno to nema blage veze sa tim,uradio sam format isti problemi ....da li je otisao HDD i da li je moguce da hdd pravi ovakve probleme ili je mozda CPU pobrljavio od ove vrucine....bio je kloknut sad sam vratio na default ...i sta mi je ciniti ?

Ajd uzdravlje :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe A uf 05.06.2008. 04:01 #57392

broj poruka: 12057

To mi strašno smrdi na RAM, iste simptome sam imao kad me zezao Black Gragon i ranije stariji NCP. Ne sećam se koliko modula imaš i koje, ali ako ima više modula probaj pojedinačno. Iz očaja probaj da iščupaš pločica RAM-a pa ih prebodi.
Nažalost 90% je memorija.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Zmajko ... 05.06.2008. 04:11 #57395

broj poruka: 1228
Moze da bude dosta toga, a najgore je da je hard pobrljavio. Cak i memorija ume da napravi problem u ovim slucajevima. Problem moze da bude i ukoliko ti zeza konekcija pa ono sto skines sa neta bude izbrljavljeno (koja rec)... Prvo probaj ovo:

- Skines noviju verziju WinRAR i onda probaj da odradis Repair (Alt+R).
- Ako to ne upali onda probaj Alt+E (Extract To) i stikliraj opciju Keep broken files da bi zadrzao ono sto nije sa greskom.
- Probaj WinUHA http://rapidshare.com/files/120168187/WinUHA.rar.html jer ti WinRAR mozda brljavi. Ovaj RAR sam ja uploadovao i proverio pre toga tako da nema CRC Error.
- Ako ovo ne upali i ako ti i ovaj RAR koji sam ja uploadovao prijavi CRC Error onda je dobra ideja da preneses neki RAR fajl sa nekog drugog kompa na tvoj i proveris da li radi (ili nadji neki RAR na svom kompu koji je ranije radio) cisto da eliminises problem sa skidanjem sa neta.

Ako ovo ne pomogne i ako si formatirao hard (instalirao novi sistem) - onda je 99% hard problem. Testiraj ga ali pre toga odradi back-up za svaki slucaj.

Pozdrav!
Equinoxe Re 2: 05.06.2008. 04:22 #57396

- Ako je WinRAR kriv ja sebi otkinem nogu i isprebijam se sa njom (ni jednom nije lupao greška a da je sam bio kriv za to).
-Softver tu nije ništa kriv, naročito arhiveri, jer si probleme imao i van OS-a.
-Može biti i da je hard, al tako iznenadno i učestalo on retko pravi probleme. Kad bi imao još jedan hdd za test to bi bilo sjajno, ako ti treba, pozajmiću ti HDD na testiranje.
-Ja i dalje mislim da je trsno RAM.

Zmajko ... 05.06.2008. 04:24 #57397

Eh, uh... sad videh Baxov post i provalih da sam u toku kucanja i uploadovanja WinUHA-e zaboravio na memoriju tako da mozda gresim za procenat da je hard. Nekako ipak vise sumnjam na hard ali bih obratio paznju i na memoriju (kao i na kabl za hard).

Ako brljavi i instalacija drugih programa (a OS je svez) onda mi deluje logicno da je problem vise do hardvera nego do sistema u kombinaciji sa WinRAR-om ili samim RAR fajlovima.

EDIT: Opet si bio brzi... =)
Equinoxe Re 2: 05.06.2008. 04:28 #57399

Bolje da mu je rikno RAM, realno (to se više ne kupuje na GB nego na lopate), može dosta podataka da izgubi, i da se žestoko izmaltretira.

Zmajko Re: Re 2: 05.06.2008. 04:29 #57400

Hajd` onda drzim palceve da je rikn`o RAM

::
:: Bolje da mu je rikno RAM, realno (to se više ne kupuje na GB nego na lopate), može dosta podataka da izgubi, i da se žestoko izmaltretira.
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re 05.06.2008. 04:34 #57401

Ja bi najviše voleo da je mesečario dok je ovo kucao, i tek da treba da se probudi, a komp mu radi ko zmaj.

Zmajko Re: ... 05.06.2008. 04:45 #57402

Uh tek sad vidim koliko sam pooko. `WinRAR ti mozda brljavi ali ipak saljem RAR fajl` O_o
Evo ti link za WinUHA ali u ZIP formatu za svaki slucaj pa probaj.
http://rapidshare.com/files/120172587/WinUHA.zip.html

Odoh da odkuntam malo, a ti Bakse nemo` vilenjas vise u ove sate ovde nego ili radi ili kuntaj! =)

:: - Probaj WinUHA http://rapidshare.com/files/120168187/WinUHA.rar.html jer ti WinRAR mozda brljavi. Ovaj RAR sam ja uploadovao i proverio pre toga tako da nema CRC Error
Equinoxe Re: 05.06.2008. 04:58 #57403

Ja bi rado kuntao, nego, radio noćnu juče, i sad mi sve naopačke.
A i ovaj Ognjen neće da se javi.....

Pisko Provera 05.06.2008. 07:09 #57404

broj poruka: 6650
Provera harda svim pametnim i van-windows alatima,
Sumnja na memoriju,
Sumnja na napajanje.
Sumnja za viruss i ostalo smeće.
Nema više.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ognjeni .... 05.06.2008. 08:55 #57406

Hvala narode...nadao sam se da ce biti neko bezboljnije resenje ali ....najcudnije od svega je ...pod pretpostavkom da hardwerski nesto niije u redu (ram , hdd ..napajanje) kako mi onda sve igre savrseno funkcionisu ? Da nesto nije u redu sa navedenim komponentama prvo bih imao problema sa igrama ? Kada se vratim kuci , ubacicu hirrens i probati sve alate za terstiranje HDD-a (pre 10 dana radio kompletan scan sa hdd regeneratorom ali opet cu ) kao i memorije.....zaista je cudno kako se to odjednom bukvalno dogodilo ...nisam uradio low level format i i iskreno mrzi me sad opet...pokusacu sad sa ovinm alatima. Pokusavao sam vec i nove verzije winrara kao i opciiju keep broken files ( mada ona nikad nije pomogla, ni ranije )..bem ti kompjutere samo se nerviras sa njima...ima da kupim tetris i Bog da te vidi.Memorija je Corsair xms2 2 x 1 gb 800 mhz , ako je ona ima da ih oderem u radnji....kad se setim koliko sam je platio .........

p.s. Sorry bax...ne znam gde cu u poslednje vreme, ce se javim cim dodjem sebi :)

p.s. .....sta da uzmem ako je memorija ....ocz i corsair su mi uvek favoriti ....

OCZ Technology 2GB (2x1GB) DDR2 800MHz Platinum XTC 40e

Corsair XMS2 Twin2X 2GB (2x1024) DDR2 800MHz 48e

ili neki drugi model od ovih brendova.....samo mi nemojte govoriti geil i ostale...ok su ali ......

MaliAbner Re: Re 2: 05.06.2008. 09:26 #57408

broj poruka: 7769
@Bax zestoko gresis, evo kod mene na poslu kolega skine neki fajl sa neta i pokusa da ga raspakuje kad ono CRC, a kod mene raspakuje normalno.
Prebacim mu je najnoviju verziju WinRAR programa i kod njega nestane CRC greska i normalno raspakuje fajl koji je pre toga 10x bezuspesno pokusavao da raspakuje.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: - Ako je WinRAR kriv ja sebi otkinem nogu i isprebijam se sa njom (ni jednom nije lupao greška a da je sam bio kriv za to)
:: -Softver tu nije ništa kriv, naročito arhiveri, jer si probleme imao i van OS-a.
:: -Može biti i da je hard, al tako iznenadno i učestalo on retko pravi probleme. Kad bi imao još jedan hdd za test to bi bilo sjajno, ako ti treba, pozajmiću ti HDD na testiranje
:: -Ja i dalje mislim da je trsno RAM
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
alexakralj Re 05.06.2008. 09:54 #57412

broj poruka: 424
Ja sam na bartonu 2500+ koji je radio na 2.2 probao da instaliram office 4 5 puta i tek kad sam ga vratio na default instalirao sam ga iz prve,moguce da je kod tebe isti problem
Sto se tice WinRar smo skini najnoviju verziju i radfice ti 100%
Ognjeni ... 05.06.2008. 11:56 #57431

:( ...testirao sam memoriju i ima 8 losih bitova znaci memorija je otisla...sad cu da proverim da li su oba stapica ili samo 1 ..sta uopste mogu da radim sa ovom memorijom sad ?

p.s. otisao jedan stapic memorije + sad sam tek video da mi je istekla nedavno garancija i nece da mi zamene ( iako pise dozivotna garancija na memari ).....sta da radim sa ovim stapicem i sta mi preporucujete za memoriju ....ko bez zuba sam sad...na 1 gb samo :( dok mi ucitao windows sve stvari, jedva radi sad.

.....sada sam pokusao opet da extraktujem one iste fajlove sa ovim jednim `ispravnim ` stapicem memorije i ne rade...isti problemi ???!?!Memoriju sam bio testirao pojedinacno....i ova sto je prosla testove....sta li to znaci , da fajlovi zaista nisu bili skinuti dobro ili nesto drugo nevezano ??

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs