Problem je sledeci imam neka cetiri `ekser` fajla koje ne mogu da otvorim a do pre neki dan je to bilo moguce. E sad interesuje me da li neko moze da mi kaze kojim programom mogu to da vratim u normalu. Probao sam Ontrack i on uradi nesto ali totalno razbuca format tabele... tako da mi to ne radi posao buduci da je fal dosta velik te je formatiranje istog prilican posao.
_________________________________________________________________ polupismenim i tehnicki nepismenim osobama treba zakonom zabraniti kupovinu racunara ili uvesti obavezan kurs, kao za voznju, a za reklamacije treba propisati potvrdu o testu inteligencije
Da sam pitako koji procesor ili koja graficka bilo bi bar 30 postova ali vako...
Ne, ni jedna druga aplikacija ne drzi fajl, prilikom dvoklika na fajl otvori se excel bez aktivnog workbook-a, samo excel i sivilo. Sta god mu radio, sta god probao ne pomaze, ko sto rekoh ontrack prepozna fajl iscupa podatke ali su prilicno razbucani, izgleda da ce to biti jedino sto pomaze.
Iskoristi opciju koju pruža sam Microsoft office, a to je open and repair, (ša da ti kažem, mene je ponekad spasla, ali, što me i sjebala par puta... katastrofa kad sam video šta je ostalo od dokumenta i formatiranja... ali šta je tu je). Otvori Excell, a onda iz njega dijalog Open, nađi u browseru koji se otvorio fajl(ove) o kojima se radi, a zatim kad označiš fajl, umesto da ga prosto otvoriš, iz padajućeg menija `Open` browsera u kome si našao fajl, (Dole je desno u dnu...) odaberi Open and repair, prekrsti se, čukni vo drvo i tako. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Prvo sam probao Nucleus pre (Ontrack-a) i on savrseno otvori fajl a kad mu zadam save on kaze da nisam kvalifikovan buduci da je u pitanju demo i odma me baci na web sajt sa poljima u koja se ukucava broj kriza kartice... hmmm... posto sam iz Srbije i trenutno sa manjkom gotovog novca morace da pricekaju neko vreme dok ne dodjem do istog. Ovaj drugi je klasican viewer i sa njim se moze pogldati fajl koji je ispravan a ne ostecen kao pomenuti. Goooglaooooo sam dva sata i nista sto bi bilo prijemcivo mom dzepu ili mom srpskom mentalitetu... tj sto je za DZ i meni je drago...
Hvala na trudu, od sad nikad vise MS Ekser samo 3DMark jer u tom slucaju ima da dobijem bar 30 saveta u dva toma sta i kako dalje kad negde zapne...
PS: da nije osveta MS-a u pitanju? Meni su fajlovi stručno unakaženi kada sam ih editovao u Open Office-u (radilo se novom formatu docx iz office-a 2007 koji ih podržava, za razliku od samih prethodnih verzija office-a), čisto otvoreni i resnimljeni bez nekih velikih izmena... kad ono međutim. Mislim da se MS osigurao ponovo da mu format bude dovoljno zatvoren i nesiguran za bilo šta osim njega samog.
Izvinjavam se zbog upadica, desava se... Probao sve cetiri (petu mi nije dozvolio) opcije i rezultat isti siva pozadina bez radne sveske.
Hvala svima koji su pokusali pre svega na trudu i nadam se da ovaj forum ipak nece postati 100% giga, mega, ultra, vutra koja ploca, procesor, memara, grafika...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: ... uskačeš mi u reč.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ma nisam se puno ni nadao da će, to kod MS-a radi kao i System restore, uglavnom nikako i za nemoguće i nepotrebne situacije. Zanima me kako si upropastio odjednom nekoliko fajlova... to mi je sumnjivo. Obično se to dešava sa word dokumentima, dok, iskreno, nikada nisam naišao na situaciju da me excell izda (osim ako nije sa flopi diskete, pa je zato uništen kao i sve drugo). Eto, još imaš dve opcije, da nađeš način da `platiš` onaj recovery program i, da probaš i novi Open Office, da li će možda on da ga otvori, ali više kao vradžbina... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pojma nemam, jedino ako deca nisu nesto dirala... Mada im je to strogo zabranjeno imaju svoje direktorijume i ne smeju ni da virnu u moje, sto je postignuto dugim godinama edukacije i stalnim ponavljanjem pravila za internet... Nema klik ovo klik ono...
Vidim ja da ce ontrack biti jedino resenje.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Ma nisam se puno ni nadao da će, to kod MS-a radi kao i System restore, uglavnom nikako i za nemoguće i nepotrebne situacije. Zanima me kako si upropastio odjednom nekoliko fajlova... to mi je sumnjivo. Obično se to dešava sa word dokumentima, dok, iskreno, nikada nisam naišao na situaciju da me excell izda (osim ako nije sa flopi diskete, pa je zato uništen kao i sve drugo). Eto, još imaš dve opcije, da nađeš način da `platiš` onaj recovery program i, da probaš i novi Open Office, da li će možda on da ga otvori, ali više kao vradžbina.. :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.