Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Pomoc oko izbora programa
STRANA 1 OD 1
Kovle Pomoc oko izbora programa 27.05.2008. 01:18 T10030

status: user
broj poruka: 976
Treba mi neki program za projektovanje kuhinja,interijera u kojem postoji mogucnost 3d prikaza ili stampanja.Naime to mi treba za caleta koji se bavi time samo sto mu engleski nije jaca strana.Ne razume se u programe bas mnogo.Cuo sam za Punch! Home Design - Platinum i stavio sam da se skida ali ne postoji verzija na srpskom (ili eventualno hrvatskom).Da li biste mi preporucili jos neki program koji dobar za to po mogucstvu na srpskom (sto znam da je vrlo malo moguce).Unapred zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 27.05.2008. 01:21 #55935

broj poruka: 12796
AutoCAD ili 3DsMax...
Moja devojka ih oba koristi... Projektuje u AutoCAD-u, i renderuje u Max-u jer bolje izgleda.
Ali koliko vidim, tvoj cale je nov u tome, tako da znas unapred, ima mnoooogo da nauci. Ili trazi tutoriale na netu, ili plati kurs.
Nijedan od ta 2 programa ne moze da se nauci za sat vremena...

A mozes da probas i Google SketchUp u kojem mozes napraviti i enterijere ako se potrudis dovoljno, samo to dosta losije izgleda... On je dosta jednostavan i moze da se nauci za 10 minuta...

Na srpskom jeziku? Tesko....

Equinoxe Samo tiču 27.05.2008. 01:58 #55940

broj poruka: 12057

http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=856903&highlight=
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Daum Re: Samo tiču 27.05.2008. 02:09 #55942

ESET mi ne daje da otvorim stranu, a ne bih da ga iskljuchujem... .)

::
:: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=856903&highlight
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Samo tiho 27.05.2008. 03:07 #55943

broj poruka: 12057

Homepage:
http://www.articad.ie/index3.htm

Galleries:
http://www.articad.ie/gallery4.htm

Download:
http://rapidshare.com/files/75599988/AC10Pc.part1.rar
http://rapidshare.com/files/75576132/AC10Pc.part2.rar
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Kovle Re: ... 27.05.2008. 11:16 #55969

:: AutoCAD ili 3DsMax..
:: Moja devojka ih oba koristi... Projektuje u AutoCAD-u, i renderuje u Max-u jer bolje izgleda.
:: Ali koliko vidim, tvoj cale je nov u tome, tako da znas unapred, ima mnoooogo da nauci. Ili trazi tutoriale na netu, ili plati kurs.
:: Nijedan od ta 2 programa ne moze da se nauci za sat vremena..
:: A mozes da probas i Google SketchUp u kojem mozes napraviti i enterijere ako se potrudis dovoljno, samo to dosta losije izgleda... On je dosta jednostavan i moze da se nauci za 10 minuta..
:: Na srpskom jeziku? Tesko...

U pravu si on bas misli da moze da ga savlada za jedan dan instalirao sam mu ja i autocad pa je nesto isprobavao i uspeo je dosta toga da nauci.Kazem mu ja da ide na kurs a on meni ja nemam vremena radim do sest kad da idem na kurs.i onda mene muci da mu nalazim program e na srpskom kaze cuo je da ima neki program na hrvatskom,ali ja to ne mogu da nadjem...Probacu da ga ubedim da ide na kurseve
drzacomp tesko, bogami! 27.05.2008. 13:02 #55973

broj poruka: 359
imao sam nekada archicad verziju na ruskom (ako ti je cale stara skola, onda bi mu to mozda pomoglo) ali mislim da samo treba da mu kazes da vreme za projektovanje enterijera moze da potraje koliko i izvodjenje istog :) Naravno, sve zavisi...
Koliko ja razumem (uz puno postovanje) mislim da tvoj cale mora da odvoji dosta vremena za nesto sto mozda izgleda kao sitnica pa mu je mozda bolje da se mane kompjutera.

p.s. ne postoji program za projektovanje, vec samo onaj u kome ces lakse ili teze nesto nacrtati/modelovati. Od srodnog softvera na srpskom cini mi se da znam samo 3D Tower (valjda se tako zove) ali to nema bas mnogo veze sa onim sto ti treba.
Daum Re: Samo tiho 27.05.2008. 15:25 #55986

Mozemo svi da mu uvaljujemo razne CAD rip-off-ove i slicne programe koji se lako uce, ali kod enterijera postoji samo jedan program bez kompromisa a to je AutoCAD...

Kao sto za dizajn nema alternative za Photoshop...

:: Homepage
:: http://www.articad.ie/index3.ht
:: Galleries
:: http://www.articad.ie/gallery4.ht
:: Download
:: http://rapidshare.com/files/75599988/AC10Pc.part1.ra
:: http://rapidshare.com/files/75576132/AC10Pc.part2.ra
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
tomma pazi ovako 27.05.2008. 16:44 #56001

broj poruka: 172
I ja se time bavim, tj projektovanjem enterijera. Odmah da ti kazem da ti u svakom slucaju predstoji dosta ucenja oko samog programa, da li ti ili cale nema veze. Vezbom do savrsenstva. Moj izbor programa su AutoCAD 2000 i 3DStudio MAX R3. Savrseno se dogovaraju oko formata i fenomenalno saradjuju. Pored nijh imam neki home kitchen koji je malo priglup i ogranicen na neke norme po US standardima sto se tice dimenzija kuhinjskih i uopste elemenata ali za neku idejnu predstavu onoga sto zelis da predstavis nije tako los. E sad povrh svega ja trosim i Photoshop CS2, Illustrator CS2 i CorelDRAW 12 za pripremu i obradu tekstura sa skenera odnosno skeniras teksturu neke iverice ili drugog potrebnog materijala pa to obradjujes. Da ti rezimiram, ako ti je matori, sto pretpostavljam stara skola rucne izrade namestaja citaj picajzla u dimenzijama moj bi ti se izbor sveo na ovo
AutoCAD - za izradu osnova i arhitektonskih sema, to je najbolji program za predstavljanje 2D crteza u bilo kojoj grani industrije citaj TEHNICKO CRTANJE svega i svacega ako znas sta hoces, takodje dobar da se izuzetno precizno pravi specifikacija materijala cak mozes u neke od firmi odneti i crtez odakle ce se prebaciti sema secenja u CNC masinu
3D Studio - prebacivanje iz CAD-a u njega za pogled u 3D prostoru i zavlacenje po coskovima (moze to i CAD ali MAX to radi nekoliko puta brze i bolje uostalom zato je i napravljen) naravno leplenje tekstura zbog izgleda i najbitniji deo MAX-a planiranje osvetljenja i renderovanje ( u ova dva segmenta CAD nemoze ni da mu prismrdi)
i kao gore navedeno Photoshop, Illustrator i CorelDRAW - obrada priprema i sredjivanje tekstura tj. materijala.
Home Kitchen ili kako se vec zove - na brzaka napraviti ideju koja moze da se predstavi kao slika da bi vas dvojica ili potencijalna musterija videli idejni projekat u nekoj finalnoj verziji, znaci cisto onako da musterija zagrize, a ozbiljno planiranje ostavi za CAD.
Neko gore je pomenuo da nisu programi koji se uce za sat dva ali pravo da ti kazem neznam za neki program koji moze da se nauci za toliko vremena. Vec par godina koristim ove programe i moram ti reci da nemas cega da se plasis posto se i meni desava da ponesto novo naucim kroz rad. Kompleksni jesu ali teski nikako. Naravno uz odredjenu kolicinu razunevanja materije u njima i kao najbitnijeg razumevanja prostora. Uostalom tutoral-i u njima dolaze sa potankim objasnjenjima za svaku komandu tako da je potrebno da pitas sam program.
Najlepse u celoj guzvi sto ti za gorenavedenu kombinaciju softvera netreba neka zverka, posto ovo kod mene radi na Bartonu 3200+ sa 1 GB RAM-a i 6600GT kartom, poneki crtezi u CAD-u idu i preko 10 MB.
Jedino ostaje problem koji si sam naveo ENGLESKI jezik, neznam kako da ga resis ali to je jedino sto nemogu da te posavetujem.
Nadam se da sam ti pomogao ili bar resio neke nedoumice, ako treba neki savet pitaj slobodno. UZIVAJ
Kovle Re: pazi ovako 27.05.2008. 18:25 #56009

:: I ja se time bavim, tj projektovanjem enterijera. Odmah da ti kazem da ti u svakom slucaju predstoji dosta ucenja oko samog programa, da li ti ili cale nema veze. Vezbom do savrsenstva. Moj izbor programa su AutoCAD 2000 i 3DStudio MAX R3. Savrseno se dogovaraju oko formata i fenomenalno saradjuju. Pored nijh imam neki home kitchen koji je malo priglup i ogranicen na neke norme po US standardima sto se tice dimenzija kuhinjskih i uopste elemenata ali za neku idejnu predstavu onoga sto zelis da predstavis nije tako los. E sad povrh svega ja trosim i Photoshop CS2, Illustrator CS2 i CorelDRAW 12 za pripremu i obradu tekstura sa skenera odnosno skeniras teksturu neke iverice ili drugog potrebnog materijala pa to obradjujes. Da ti rezimiram, ako ti je matori, sto pretpostavljam stara skola rucne izrade namestaja citaj picajzla u dimenzijama moj bi ti se izbor sveo na ov
:: AutoCAD - za izradu osnova i arhitektonskih sema, to je najbolji program za predstavljanje 2D crteza u bilo kojoj grani industrije citaj TEHNICKO CRTANJE svega i svacega ako znas sta hoces, takodje dobar da se izuzetno precizno pravi specifikacija materijala cak mozes u neke od firmi odneti i crtez odakle ce se prebaciti sema secenja u CNC masin
:: 3D Studio - prebacivanje iz CAD-a u njega za pogled u 3D prostoru i zavlacenje po coskovima (moze to i CAD ali MAX to radi nekoliko puta brze i bolje uostalom zato je i napravljen) naravno leplenje tekstura zbog izgleda i najbitniji deo MAX-a planiranje osvetljenja i renderovanje ( u ova dva segmenta CAD nemoze ni da mu prismrdi
:: i kao gore navedeno Photoshop, Illustrator i CorelDRAW - obrada priprema i sredjivanje tekstura tj. materijala
:: Home Kitchen ili kako se vec zove - na brzaka napraviti ideju koja moze da se predstavi kao slika da bi vas dvojica ili potencijalna musterija videli idejni projekat u nekoj finalnoj verziji, znaci cisto onako da musterija zagrize, a ozbiljno planiranje ostavi za CAD
:: Neko gore je pomenuo da nisu programi koji se uce za sat dva ali pravo da ti kazem neznam za neki program koji moze da se nauci za toliko vremena. Vec par godina koristim ove programe i moram ti reci da nemas cega da se plasis posto se i meni desava da ponesto novo naucim kroz rad. Kompleksni jesu ali teski nikako. Naravno uz odredjenu kolicinu razunevanja materije u njima i kao najbitnijeg razumevanja prostora. Uostalom tutoral-i u njima dolaze sa potankim objasnjenjima za svaku komandu tako da je potrebno da pitas sam program
:: Najlepse u celoj guzvi sto ti za gorenavedenu kombinaciju softvera netreba neka zverka, posto ovo kod mene radi na Bartonu 3200+ sa 1 GB RAM-a i 6600GT kartom, poneki crtezi u CAD-u idu i preko 10 MB
:: Jedino ostaje problem koji si sam naveo ENGLESKI jezik, neznam kako da ga resis ali to je jedino sto nemogu da te posavetujem
:: Nadam se da sam ti pomogao ili bar resio neke nedoumice, ako treba neki savet pitaj slobodno. UZIVAJ

Sve si pogodio cale mi nije bas ono stara skola ali ne zna bas najbolje engleski pa mene smori kad me stalno zove da mu nesto prevedem zato me je pitao da li mogu da mu nadjem neki program na srpskom sto znam da je skoro nemoguce.Zna vema dobro ruski pa cu da da vidim za te programe da li postoji verzija na ruskom,ima li na primer verziju na ruskom AutoCad ili na nemackom.Cale voli sve da picajzli oko ivica dimenzija pa bi mu onda mozda najbolje legao autocad,ako je tako ja cu da mu ga nabavim samo da gledam 2008 ili neki raniji,pa da onda on to sedne lepo da uci.Mnogo si mi pomogao.Hvala na svemu ja cu da rezimiram sa caletom sta mu najvise odgovara pa ako mi nesto ne bude bilo jasno ja cu da te pitam, vazi? A sto se tice masine imam q6600,asus p5ke,2x1gb kingstona,asus8800gt, tako da tu nema problema.Veliki pozdrav.hvala svima
Daum ... 27.05.2008. 21:25 #56042

@Tomma

Google reklamira svoj SketchUp kao program za enterijer, i verovao ili ne, moze da se nauci za 15 minuta. Potrazi neki link za rapidshare, ceo full program je oko 20mb. Ima vec sredjena neka kuhinja kao sample...
Kovle ... 27.05.2008. 22:12 #56048

Evo sad cu hvala

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs