Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Programiranje
Zna li neko da otvori MDF database fajl?
STRANA 1 OD 1
goranvu Zna li neko da otvori MDF database fajl? 13.02.2008. 21:10 T8162

status: user
broj poruka: 195
Skinuo sam ovaj fajl - http://www.wholesaletextbook.com/UBT.MDF, ali posto nemam puno iskustva sa MS SQL serverom, nisam siguran da li negde gresim dok pokusavam da ga otvorim u VS 2003 Server Exploreru ili pomocu ODBC drivera u Control Panelu. Kakogod, ipak pretpostavljam da je zasticen i passwordom. Molio bih nekog iskusnog da pokusa da ga otvori, da znam da li ja gresim ili mi stvarno treba password.

Thanks!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE MDS i MDF 13.02.2008. 21:32 #43877

broj poruka: 5704
su image extenzije programa Alcohol, instaliraj Alcohol 120% i iz programa narezi na medij pa potom isti koristis kao bilo koji drugi, ili preko Alcoholovog virtual drive.

- R a v e n L o r d -

goranvu ... 13.02.2008. 21:47 #43880

Nije u pitanju image fajl, vec database fajl od MS SQL servera. U njemu su database podaci.
Equinoxe Re: 13.02.2008. 21:54 #43883

broj poruka: 12057

To je fajl od cirka 100 MB i najverovatnije je disc image napravljen u Alcohol-u. Otvori ga (mountuj uz pomoć Alcohol-ovog virtual drive-a) ili ga odmah nareži u Alcohol-u. Verovatno su u tom disc image-u neki Datebase fajlovi koji tebi trebaju.

misa to je verovatno ms sql.... 13.02.2008. 22:25 #43888

status: admin
broj poruka: 876

Iako i Alcohol koristi istu extenziju.

Ne znam da li postoji još neki program koji to može da uradi ali podatke možeš videti ako imaš instaliran MS SQL server i ako odradiš restore baze. Praktično, importuješ bazu.
To je inače i jedna od mana MS SQL servera zato što možeš videti svaki podatak ukoliko fizički poseduješ bazu.

Pozdrav...
MACHINE Tako je 13.02.2008. 22:44 #43890

potkralo mi se `database`. Trebalo bi da moze da ga otvori i MS Access iako on koristi mdb extenzije...

- R a v e n L o r d -

goranvu ... 13.02.2008. 23:47 #43893

`podatke možeš videti ako imaš instaliran MS SQL server i ako odradiš restore baze. Praktično, importuješ bazu.`

Probao. Ne vredi, trazi password, znaci mozda bi i uspelo ali treba mi password.
misa Re: ... 14.02.2008. 00:52 #43908

:: `podatke možeš videti ako imaš instaliran MS SQL server i ako odradiš restore baze. Praktično, importuješ bazu.
::
:: Probao. Ne vredi, trazi password, znaci mozda bi i uspelo ali treba mi password

Davno sam radio sa MS SQL ali kao što rekoh mislim da ms sql nema password na kompletnu bazu, tako da nisam siguran za password koji traži u tvom slučaju.

Pokušaj da napraviš praznu bazu sa identičnim nazivom pa, onda samo prekopiraj fajl koji si skinuo preko prazne baze i probaj da otvoriš.
goranvu ... 14.02.2008. 03:18 #43920

Na kraju sam ipak uspeo! Ali ne vredi Restore, nego Attach.
Hvala svima na trudu!

R2-D2 Database Monty Python 14.02.2008. 09:03 #43922

broj poruka: 100
1. za restore baze moras imati bazu gde cesh da je vratis (restorujes)
2. restore pamti putanju odakle potice baza pa treba da restorujes bazu sa restore as
3. T-SQL ima zastitu kompletne baze passwordom
4. T-SQL ima mogucnost enkripcije definicija tabela, procedura, funkcija i samih podataka tako da posedovanje fizicke baze ti ne znaci nista ako je neko zeli zastititi (i zna kako)

za ovakva pitanja idi na ozbiljnije forume npr elitesecu**ty
a odgovori koje si ovde dobio mogu se svrstati u npr neku database verziju rublika Monty Pythona

MACHINE ... 14.02.2008. 11:26 #43929

:: a odgovori koje si ovde dobio mogu se svrstati u npr neku database verziju rublika Monty Python

Scenario me neodoljivo podseca na puke profesionalce: covek vec resio problem (sam) a potom sledi objasnjenje ErTuDiTu-a kako da resi problem. Klasicni `Deja Vu`. Recenica ti nije na mestu, nimalo, sto se mene tice ja sam se ispravio nevidevsi kljucnu rec (DB), a tvoji lucidni komentari su sasvim uobicajeni za ES, BM...

- R a v e n L o r d -

:: 1. za restore baze moras imati bazu gde cesh da je vratis (restorujes
:: 2. restore pamti putanju odakle potice baza pa treba da restorujes bazu sa restore as
:: 3. T-SQL ima zastitu kompletne baze passwordo
:: 4. T-SQL ima mogucnost enkripcije definicija tabela, procedura, funkcija i samih podataka tako da posedovanje fizicke baze ti ne znaci nista ako je neko zeli zastititi (i zna kako
:: za ovakva pitanja idi na ozbiljnije forume npr elitesecu**t
:: a odgovori koje si ovde dobio mogu se svrstati u npr neku database verziju rublika Monty Python
misa da attach... 14.02.2008. 11:31 #43930

::@goranv
::Na kraju sam ipak uspeo! Ali ne vredi Restore, nego Attach
::Hvala svima na trudu

Kao što rekoh koristio sam pre par godina tako da sam zaboravio da se ta opcija zove attach a, ne import. U svakom slučaju rešio si svoj problem i to je najvažnije.

::@R2-D
::1. za restore baze moras imati bazu gde cesh da je vratis (restorujes
::2. restore pamti putanju odakle potice baza pa treba da restorujes bazu sa restore as
Može da se odradi preko prazne baze ali i da se promeni putanja.
::3. T-SQL ima zastitu kompletne baze passwordo
Ako imam bazu i na svom računaru sam `sa` ne postoji način da ne otvorim bazu. Možda grešim ali u moje vreme to nije moglo da se uradi a, recimo da sam preko 20 baza raznoraznih programa (dosta i naših knjigovodstvenih programa) bez problema učitao.
Druga stvar je što ti treba dosta, dosta vremena da provališ sistem programirajne odnosno zapisa podataka pa da te podatke i upotrebiš.
::4. T-SQL ima mogucnost enkripcije definicija tabela, procedura, funkcija i samih podataka tako da posedovanje fizicke baze ti ne znaci nista ako je neko zeli zastititi (i zna kako
To je tačno, ali nisi napomenuo da se performanse same baze, upita neverovatno menjaju, pa se po mom mišljenju, ne isplati mnogo koristiti enkripovanje. Možda par podataka.

::za ovakva pitanja idi na ozbiljnije forume npr elitesecu**t
::a odgovori koje si ovde dobio mogu se svrstati u npr neku database verziju rublika Monty Python

Nema potrebe za omaložavanjem foruma a, samim ti i njegovih članova.
Forum elitesecu**ty je zaista dobar i koristan forum ali garantujem da je forum PC Berze srdačniji a, to znači da ovde svako dobije odgovor i veoma veoma mali broj je onih koji ne reše problem a, to nije slučaj sa pomenutim forumom. Da ne pominjem da pitanje može biti i banalno ali i takvo pitanje dobije svoj odgovor od strane većeg broja korisnika.

Postavio sam svojevremeno 2 pitanja na pomenutom forumu i nisam dobio odgovor ili u jednom slučaju sam odgovor dobio za 2 meseca.

Svi forumi imaju svojih dobrih i loših strana pa je najbolje da se koriste svi kako bi se došlo do odgovora a, to je barem po meni najvažnije.

p.s.
Inače, nije mi bilo teško da na brzinu prelistam pomenuti forum i evo odgovora za pitanje `MS SQL - Security`
http://www.elitesecurity.org/t266883-0-MS-SQL-Security

Pozdrav...
MACHINE Re: ... 14.02.2008. 12:38 #43932

Da se ispravim, umesto: ErTuDiTu treba da stoji: ArTuDiTu...

- R a v e n L o r d -

:: :: a odgovori koje si ovde dobio mogu se svrstati u npr neku database verziju rublika Monty Python
:: Scenario me neodoljivo podseca na puke profesionalce: covek vec resio problem (sam) a potom sledi objasnjenje ErTuDiTu-a kako da resi problem. Klasicni `Deja Vu`. Recenica ti nije na mestu, nimalo, sto se mene tice ja sam se ispravio nevidevsi kljucnu rec (DB), a tvoji lucidni komentari su sasvim uobicajeni za ES, BM..
:: - R a v e n L o r d -
:: :: 1. za restore baze moras imati bazu gde cesh da je vratis (restorujes
:: :: 2. restore pamti putanju odakle potice baza pa treba da restorujes bazu sa restore as
:: :: 3. T-SQL ima zastitu kompletne baze passwordo
:: :: 4. T-SQL ima mogucnost enkripcije definicija tabela, procedura, funkcija i samih podataka tako da posedovanje fizicke baze ti ne znaci nista ako je neko zeli zastititi (i zna kako
:: ::
:: :: za ovakva pitanja idi na ozbiljnije forume npr elitesecu**t
:: :: a odgovori koje si ovde dobio mogu se svrstati u npr neku database verziju rublika Monty Python
helpdisk re 14.02.2008. 13:15 #43937

broj poruka: 142

samo si zaboravio da kaze da ti je u istom folderu bio i LDF fajl, tako da MDF i LDF ne mogu da pouku na alkohol.....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs