Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Programiranje
Problem u java jeziku
STRANA 1 OD 1
Modena Problem u java jeziku 09.01.2008. 21:59 T7427

status: user
broj poruka: 497
Ovih dana sam poceo malo da programiram u javi i imam problem sa ConsoleReader objektom tj. kada treba da kompajliram program-Jcreator(java brovser) mi izbaci gresku tipa -cannot find symbol class ConsoleReader-
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
llo 09.01.2008. 23:07 #38708

broj poruka: 146

Kako da ti pomognemo `na nevidjeno`?Morao bi da editujes kod,kriticni dio,mada PCB,zbog prirode `radne povrsine` nije pravo mjesto za to.Preporucujem ti da odes na MyCity ili ES,odnosno Jcreator maticni forum.Sto se tice greske,vjerovatno si nesto ispustio - da importujes klasu,pogresno uneseni parametri,metod pozivas pogresnom klasom ili objektom,suvisan simbol koji ne naglasava varijabilu...Dobro pregledaj kod,mozda uocis gresku - npr. pocetna linija programa Import ConsoleReader,da li nalazis Symbol: class consolereader,Consolereader console = new consolereader ()...
Ja nijesam programer,vec sam iz radoznalosti,amaterski trosio vrijeme na VB i Javu.Mozda dobijes odgovor od nekog strucnjaka kojih ovaj forum,vjerujem,ima.

MACHINE Re: 10.01.2008. 00:38 #38713

broj poruka: 5704
Slazem se sa Illo-om. Ako ti treba java header mogu ti proslediti gotovu klasu sa opisom koja sadrzi sve metode koje se ticu citanja podataka svih prostih/nativnih i slozenih/strukturnih tipova: int, double, long, string, char a ticu se input console, vrlo je flexibilna i laka za upotrebu. To je u C++ bolje reseno i preko override/overload-a. Jedino da probas preko Eclipse-a...u svakom slucaju precinziji odgovor bi dobio od vampirbg-a jer je covek bas u tim vodama, ali ako ti treba ova klasa koju ces imprtovati posalji email.
Vise o slicnostima i razlikama na:

http://www.dcs.qmw.ac.uk/~mmh/ItP/Horstmann/ConsoleReader/ConsoleReader.html

- R a v e n L o r d -

::
:: Kako da ti pomognemo `na nevidjeno`?Morao bi da editujes kod,kriticni dio,mada PCB,zbog prirode `radne povrsine` nije pravo mjesto za to.Preporucujem ti da odes na MyCity ili ES,odnosno Jcreator maticni forum.Sto se tice greske,vjerovatno si nesto ispustio - da importujes klasu,pogresno uneseni parametri,metod pozivas pogresnom klasom ili objektom,suvisan simbol koji ne naglasava varijabilu...Dobro pregledaj kod,mozda uocis gresku - npr. pocetna linija programa Import ConsoleReader,da li nalazis Symbol: class consolereader,Consolereader console = new consolereader ()..
:: Ja nijesam programer,vec sam iz radoznalosti,amaterski trosio vrijeme na VB i Javu.Mozda dobijes odgovor od nekog strucnjaka kojih ovaj forum,vjerujem,ima
Modena ... 10.01.2008. 08:44 #38729

broj poruka: 497

Hvala na odgovorima,instaliracu eclipce ili netbeans pa cemo da vidimo da li se javlja isti problem.
Moj mail je mlsmiljanic@yahoo.com
Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs