Imam jedno pitanje, možda je glupo ali ajde da probam ? Jel zna neko od vas koji bios chip se nalazi u HP NX 7400 laptopu ili ako može da mi kaže gde se nalazi na matičnoj ploči ?
Ne znam o HP laptopovima ništa, treba mi tačna lokacija da bih znao koji chip treba da se programira.Sjebao sam bios (ugasio se laptop prilikom flešovanja biosa, nisam video da je baterija pri kraju, zaboravio da prikačim na punjač).
Hvala svima rešeno. Kupio drugi laptop za 50 evra. Ovaj će ostati za delove.
Inače VMARC ne može da se flešuje BIOS sa USB recovey drive jer ne podržava ništa sem Windows Viste i starijih operativnih sistema, nema BIOSA fajlova kompatibilnih za Win7, 10, 11. Probao sam na moj PC da instaliran Vistu ali ne može. Možda neko i može ja ne znam kako.
Nema BIOS koji podržava specifičan OS, OS treba da podržava BIOS, Najbolješto može je da se flešuje poslednji BIOS pa šta mu bog da.
Ryzen R7 5800x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: :: :: Hvala svima rešeno :: Kupio drugi laptop za 50 evra :: Ovaj će ostati za delove :: :: Inače VMARC ne može da se flešuje BIOS sa USB recovey drive jer ne podržava ništa sem Windows Viste i starijih operativnih sistema, nema BIOSA fajlova kompatibilnih za Win7, 10, 11 :: Probao sam na moj PC da instaliran Vistu ali ne može :: Možda neko i može ja ne znam kako.
Ovo je fash IC. https://ibb.co/W5GGZCX Nebitan proizvodjac, radice gotovo svi 25qxxx cipovi, samo da je istog ili veceg kapaciteta. Ovde je verovatno 512Kb-1MB... Ako se ne snadjes sa flesovanjem, javi na zxspectrumm@gmail.com
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.