Nalazio sam ovde teme ali su malo zastarele gledano iz 2015. Ima li neko iskustva sa sertifikatima tipa MiCrosoft Server Admin, Cisco sertifikatima, ili neki database SQL, Oracle, Java i slicno. Bilo kakva smernica i savet bi mi dobro dosli. Hvala
Cisco definitivno, i kod nas ti se trazi i uvek ce ti biti plus u svakom IT poslu... P.S. inace sam ga i ja zavrsio kolega, tako da preporuka za Cisco.
I7 4790k @ CM Hyper 212 EVO ASROCK Z97 Extreme4 KINGSTON 4x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis Gray PowerColor TurboDuo R9 270 2GB GDDR5 OC THERMALTAKE Toughpower Grand TPG-1050 WD BLACK SERIES WD3003FZEX 3TB + SSD SATA3 500GB Samsung 840
Re: U koje vode da uplivam u IT svetu(sertifikati)?
11.08.2015. 22:12
status: user broj poruka: 926
Sve ti je dzaba ako nisi ing. tj 7. stepen MCSA ti sam ne vredi ako pored ne znas Linux,SQL,MS Exchange... Za Cisco treba obnova svake 2 god... Java je dobra ali bogami i teska i po meni ima naj bolju prodju ... Inace ja imam MCSA Windows Server 2012 bez 7. stepena i iskustva od bar 2 god. nema nista od posla osim preko veze :)
:: Nalazio sam ovde teme ali su malo zastarele gledano iz 2015. Ima li neko iskustva sa sertifikatima tipa MiCrosoft Server Admin, Cisco sertifikatima, ili neki database SQL, Oracle, Java i slicno. Bilo kakva smernica i savet bi mi dobro dosli. Hval :: :: i7 875k, P7P55D-E, 8gb Mushkin Radioactive, Sapphire 280X Vapor-X, 3x 500gb WD blue, DELL E2314 ::
Re: Re: U koje vode da uplivam u IT svetu(sertifikati)?
12.08.2015. 00:01
status: user broj poruka: 5704
Tako nekako :D
Sad vecina firmi kojima trebaju inzenjeri, ne preko veze, traze da imas drzvnu skolu (visu ili fax) + sertifikati + iskustvo, zavisno od pozicije.
Sve se polako ali sigurno vraca na svoje mesto
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: :: Sve ti je dzaba ako nisi ing. tj 7. stepen MCSA ti sam ne vredi ako pored ne znas Linux,SQL,MS Exchange... Za Cisco treba obnova svake 2 god... Java je dobra ali bogami i teska i po meni ima naj bolju prodju .. :: Inace ja imam MCSA Windows Server 2012 bez 7. stepena i iskustva od bar 2 god. nema nista od posla osim preko veze : :: :: :: Nalazio sam ovde teme ali su malo zastarele gledano iz 2015. Ima li neko iskustva sa sertifikatima tipa MiCrosoft Server Admin, Cisco sertifikatima, ili neki database SQL, Oracle, Java i slicno. Bilo kakva smernica i savet bi mi dobro dosli. Hval :: :: :: :: i7 875k, P7P55D-E, 8gb Mushkin Radioactive, Sapphire 280X Vapor-X, 3x 500gb WD blue, DELL E2314 :: ::
Kad pročitah ovo, setih se onog vica `Potreban radnik za početničku poziciju. Uslovi: 2 fakulteta, ne stariji od 30 godina, sertifikat, 3 olimpijske medalje, 10 godina iskustva i supermoći. Kriptonsko poreklo poželjno.`
Nikad naši neće ukapirati pojam uske specijalizacije i podele posla i dužnosti, pa to ti je.
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 Kingston Hyperx Genesis 2x4gb 1600 Asus 970 Strix Samsung f3 Spinpoint 1tb WD black 1tb Super Flower SF-800P14HE Fractal Design Define R2 black pearl Altec Lansing MX-5021 Dell UltraSharp u2412
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.