Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Programiranje
C.C+.C++
STRANA 1 OD 1
vuk125 C.C+.C++ 22.05.2007. 08:46 T4460

status: user
broj poruka: 2929
Hteo bih malo ovo da pocnem da ucim, pa ako biste bili dobri da mi odgovotite koju knjigu da odaberem posto ih ima gomila.

Inace imam iskustva u programiranju u MATLAB-u, i ovde sam do sada imao sve sto mi treba ali postalo je malo tesno, ovde se programi pokrecu kao skript, i sada je doslo vreme da mi je potrebno nesto malo ozbiljnije...

pozz Vuk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luka5 C programming 22.05.2007. 09:07 #19910

broj poruka: 1
Programski jezik C, Laslo Kraus - odlicna knjiga za pocetak, ali ne samo za pocetak, ima dosta toga... Ima je na ETF-u, mislim da kosta oko 500 - 700 dinara... (batali matlab, nikome ne treba : ))

MACHINE Re: C programming 22.05.2007. 11:30 #19915

broj poruka: 5704
Luka Crnogorac, jesi li to ti?

Ma kakav Kraus, one je konfuzan, ne kazem i los. Uzmi lepo Learninig C Language in 21 Day, skripta. Inace C++ pokriva sve sto i C ali je logika postavljanja problema `objektna/klasna` te je stoga nacin rada potpuno drugacije koncipiran. Imas dosta dobrih izdanja od CET biblioteke koju dobri prevodi originalnih manuala (C++ kao incrementrani C, Stroustrup)

M i G

:: Programski jezik C, Laslo Kraus - odlicna knjiga za pocetak, ali ne samo za pocetak, ima dosta toga... Ima je na ETF-u, mislim da kosta oko 500 - 700 dinara... (batali matlab, nikome ne treba : )
::
milos24 ja nisam 22.05.2007. 11:32 #19916

broj poruka: 282
preterani fan knjiga profesora Krausa (procitao dve i prosao 3 zbirke), tako da bi moja preporuka bila `Naucite C++ za 21 dan` od Jesse Liberty a izdavac je `Kompjuter biblioteka`. Naravno da to ne moze da se prodje za 21 dan, ali se meni knjiga jako svidela, narocito prva polovina. Inace iz mog nekog licnog iskustva, mislim da ces morati da kombinujes, da nema ni jedne knjige u kojoj su svi segmenti bas sjajno objasnjeni. Takodje imas dosta knjiga u pdf-u.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

todicn Mnogo ljudi, mnogo misljenja 22.05.2007. 14:46 #19927

broj poruka: 18
Evo da i ja dodam svoj skromni sud....

Meni se licno krausove knjige dopadaju, ali pre svega, savet je: uzmi knjigu koja ima dosta primera i da su primeri lepo objasnjeni... Ima toga dosta unaokolo, od domacih autora imas i Milana Cabarkapu, programiranje u C mislim da se zove, to je literatura za matematicku gimnaziju....

Takodje, preporucio bih da prvo savladas C pre nego sto predjes na C++, jer ko sto neko pre rece, C++ je objektno orjentisani jezik, ali je sintaksa i dosta toga u sustini C, pa je bolje ici korak po korak, nauciti osnovno rukovanje alatom, pa preci na napredne tehnologije.

Eto toliko
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs