To pitanje je isto kao da si pitao koji je fudbalski klub bolji hehe........... Zavisi sta hoces da radis ali pretpostavljam neke osnove i sam pocetak mozes prvo preci neku knjigu c++ ali imas za apsolutne pocetnike, i ja sam skoro iz radoznalosti poceo da citam i tako nisam ni shvatio da sam procitao pola od 300 strana za oko 5 dana hehehe , a koristim dev c++ iskreno nije mnogo tesko bar te osnove :) , mozes praviti razne programcice za pocetak od kalkulatora do nekih naprimer programa za racunanje kvota za fudbal, razne zezalice tako se uci e na kraju bi trebalo opredeliti se za neki majkrosoft sa visual okruzenjem ima visual c++, ali to kasnije.
Iskreno ja sam uzeo ovo da u slobodno vreme treniram mozak nemam neke namere posto mi je i ovo sto radim dosta ali ima sada mnogo novih mladih perspetivnih jezika za windows posto je to nekako ono nazanimljivije ili pak javu koja radi i na linux-u i ma mibilnem :)
Sad ce neko ko zna vise od mene da te posavetuje.Pozz
Preporucio bih Javu za desktop aplikacije jer je najmodernija. Ako zelis perspektivan jezik onda izaberi ObjectC za iOS platformu. Najtrazeniji programeri su bas na ovoj platformi, a mozes i kao freelance da pravis aplikacije za nekoga ili za sebe pa ih prodajes preko marketa. Skoro sam bas bio na radionici za iOS na Metropolitan Univerzitetu i mogu reci da je jezik logican i verovatno se lako moze napraviti bar nesto za pocetak.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.