Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Programiranje
Katalog proizvoda
STRANA 1 OD 1
psihoyu Katalog proizvoda 15.12.2005. 02:07 T1170

status: user
broj poruka: 1191
Treba caletu da uradim neki katalog limarskih proizvoda (slika prozvoda ili profila i poreed opis).
Sada me zanima u kom programu to da radim?
Znam sa Photoshopom da radim ali nisam siguran da je on bas za to?
Da li ima na netu neki primeri nekih kataloga,fazon kako treba da se radi?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tomma priprema za stampu 15.12.2005. 02:11 #3371

broj poruka: 172
To što treba da izvedeš je priprema. Ako treba da ih crtaš u osnovama posluži se AutoCAD-om ako je 3D model ili slika elementa koristi 3D Studio. Kada to odradiš pripremi slike u Photoshop-u a pripremu možeš raditi u CorelDRAW-u ili Illustrator-u ako su pojedinačne strane u pitanju ili u kombinaciji Corel, Illustrator za pripremu elemenata na strani a onda to sve da spojiš u InDesign-u. SRETNO

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pa,--- 15.12.2005. 19:09 #3385

broj poruka: 6669

Ako sam te dobro razumeo, a prethodni odgovor sam sasvim dobro razumeo, ti imaš ili ćeš nekako zbaviti potrebne gotove slike koje treba reckati, obraditi i sl. a nikako praviti 3d modele kao što je varijanta iz prethodnog odgovora.
To govorim zato što (kao očiglednom laiku) tebi neće biti nimalo lako da samo za jedan projekat, savladaš cad i modeling programe.
Da bi napravio katalog, možeš se koristiti office programima: word, power point pa čak i excel, sasvim su dovoljni i dozvoljavaju uvoz fotki... corel draw je za njih po pitanju uvoza fotki, naravno car, ali je zato gluplji kod rada sa tekstom... ono što je istina, dovoljno je da si vešt korisnik bilo kojeg od gore navedenih programa pa da uspeš u nameri...
Kada napokon napraviš katalog, npr. u wordu, da bi izbegao neugodnu naviku da ti programi prsnu zbog složenosti i obima samih datoteka (ako uvezeš dovoljno slika i stranica, biće velik dokumenat), instaliraj neki PDF konvertor program (virtuelni štampač u PDF dokumenat, npr. CutePDF) pa od materijala koji si napravio u bilo kojem od programa, napravi pdf dokumenat koji onda možeš deliti i na cd-u zajedno sa adobe reader-om, siguran da će na svakom kompu izgledati isto... good luck!

tomma naravno da može 16.12.2005. 03:28 #3393

samo ti onda ne garantujem konačni izgleg koji može da ne liči ni našta zbog ograničenja Office-a. Ako će taj katalog ići na ofset ili digitalnu štampu pa makar i na običnom kućnom štampaču potrebno je sve raditi u CMYK kolornim profilima koje Office programi ne podržavaju pošto rade u RGB-u. 3D modele sam ti spomenuo iz razloga što neznam da li imaš slike ili treba da ih napraviš. Programi koje sam ti naveo za pripremu Photoshop Illustrator i Corel su oni koji se koriste upravo za izradu onoga što je tebi potrebno a konačni izbor je samo tvoj. Pošto je u prethodnom odgovoru navedeno da se Corel ne snalazi sa tekstom pretpostavljam da korisnik koji je to izjavio samo ne poznaje ovaj program dovoljno.

tomma obrati pažnju 16.12.2005. 03:30 #3394

na izvoz u PDF format pošto pravljenje PS tj. postscript fajlova koji se koriste u štampi, izvoženjem iz Office programa može da zada velike glavobolje

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647595.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs