Kakva su vaša iskustva sa ovim OS-om ??? Skinuo sam trial verziju sa Microsoft sajta od 60 dana, naravno x86. Postoje i neke druge verzije servera 2008, kao što su standard i data centar. Kakve su suštinske razlike između ovih varijanti servera 2008 ?? Da li je istina da je stabilniji i brži od bilo koje verzije XP-a ili Viste ?? Koji programi su provereni za korišćenje na ovom OS-u, koji antivirus, firewall...?? Koji programi rade pod ovim OS-om a odnose se na obradu i kompresiju video zapisa ?? Da li na ovaj OS mogu da se instaliraju igre bez problema ??
Kao što ime kaže, to Serverski Windows, koji je skoro prvi put video svetlost dana, i pitaj boga koji programi rade sa njim kako treba a koji ne. LJudi kojima treba OS tog tipa još se drže i dugo će se džati Windows-a 2003 Server. Šta imaš od tog Windows-a ? Da ispituješ sad meces dana koji programi rade a koji ne, i onda da ti rikne trial, ne vidim poentu uopšte. Svrha tog Windows-a neće biti Video editovanje niti nešto slično, već organizacija mreže i mrežnih resursa, i uopšte ne može da se poredi sa Vistom i XP-om koji su klasični desktop user OS-ovi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Radi se o nečemu drugom, ima nekih tvrdnji da taj OS ima ultra stabilan kernel, da koristi manje resursa samog računara i do 30% od viste, da je brži i to dosta od XP i Viste, da se može prilagoditi da radi kao radna stanica i da to onda funkcioniše besprekorno.
Zato sam pitao da li se neko već sreo sa njim, kojom verzijom istog i kakva su iskustva sa tim OS-om. Upravo zato što mi nije ideja da se ludiram i experimentišem sa samim OS-om i programima koji (ne) rade pod njim.
Naravno da ima modifikovan kernel i naravno da je brzi od XPa i Viste, ali samo u onim stvarima za koje je namenjen. Za ostale nije potpuno neupotrebljiv, ali je daleko neupotrebljiviji od XPa ili Viste.
Ne treba ti to u zivotu, osim ako neces da organizujes neku mrezu na bazi servera, gde ces imati samo masinu sa tim OSom, koja ce samo to i raditi... biti server i obsluzivati radne stanice... A i ako ti treba takvo nesto, uzmi Linux.
:: Radi se o nečemu drugom, ima nekih tvrdnji da taj OS ima ultra stabilan kernel, da koristi manje resursa samog računara i do 30% od viste, da je brži i to dosta od XP i Viste, da se može prilagoditi da radi kao radna stanica i da to onda funkcioniše besprekorno :: :: Zato sam pitao da li se neko već sreo sa njim, kojom verzijom istog i kakva su iskustva sa tim OS-om :: Upravo zato što mi nije ideja da se ludiram i experimentišem sa samim OS-om i programima koji (ne) rade pod njim :: :: U svakom slučaju hvala na odgovoru :: Pozz.
Apsolutno tačna - brži je i stabilniji od XP-a i Vista u onim oblastima za koje je namenjen - Serveri. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.