Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
vista SP1...vredi li...
STRANA 1 OD 1
io62s vista SP1...vredi li... 21.05.2008. 18:13 T9952

status: user
broj poruka: 371
Dakle, vredi li nesto, tj. ima li neke (konkretne) koristi ako instaliram sp1, posto mi ga stalno nudi medju update-ovima i smara me, sve ostale koje vista oznaci kao important updates sam instalirao...
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp vredi 21.05.2008. 18:20 #55284

broj poruka: 359
ako mene pitas uradi to.
nakon update-a pri startovanju mi uzima 700-800 MB (umesto 1GB), rekao bih da radi brze i stabilnije otprilike 5-10%. To je naravno samo moje iskustvo.
Usput to vazi za lap Toshiba i Vista Ulitmate

OCz re 21.05.2008. 18:20 #55285

broj poruka: 2900
Brze je kopiranje sa diska na disk ( HDD )
Mozda je subjektivno, ali meni se cini da Vista radi bolje sa SP1

gang1978 Ehhhhh...Vista 21.05.2008. 18:25 #55287

broj poruka: 1661

Ja imam i 32 i 64-bitnu sa SP1 i rade lepo i stabilno ali ima 50 % programa koji su potrebni a jos nisu u` dobrim odnosima sa Vistom`...itd
Equinoxe Re: 21.05.2008. 18:28 #55288

broj poruka: 12057

Tačno je da je transfer brži i vie se ne baguje sa računanjem remaining time-a za kopiranje. Bez obzira na to meni se recimo sa PVR3000 tv tunerom komp upucava kada radim hardverski capture i hardverski preview. Lepo mi kaže u plavom ekranu kao too many requests. U XP-u to radi savršeno. Ona sama sa sobom ne može da radi. Lepo radi OS kao OS, dok ne počneš ozbiljnije da koristiš resurse svog hardvera. Kao da NTFS fajl sistem ne može da podnese zahteve OS-a. Vista jednostavno nije prošla pored tima za optimizaciju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

nvidia8800 Re: Re: 21.05.2008. 18:39 #55291

broj poruka: 168
A ja bas planirao da uzmem PVR3000 TV tjuner zbog podrske za Vistu x64 sa drajverima. Inace, SP1 po meni nije nista novo doneo po pitanju optimizacije.

::
:: Tačno je da je transfer brži i vie se ne baguje sa računanjem remaining time-a za kopiranje. Bez obzira na to meni se recimo sa PVR3000 tv tunerom komp upucava kada radim hardverski capture i hardverski preview. Lepo mi kaže u plavom ekranu kao too many requests. U XP-u to radi savršeno. Ona sama sa sobom ne može da radi. Lepo radi OS kao OS, dok ne počneš ozbiljnije da koristiš resurse svog hardvera. Kao da NTFS fajl sistem ne može da podnese zahteve OS-a. Vista jednostavno nije prošla pored tima za optimizaciju
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp onda sam ja srecnik! 21.05.2008. 18:46 #55296

broj poruka: 359
znam za probleme sa kompatibilnoscu ali moram da pomenem da mi nijedan od sledecih programa nije pravio probleme sa Vistom (tj. isto ih je bilo koliko i sa XPom): Autocad, Archicad, Corel X3, CS3, Premiere CS3, Acrobat 3D. Izuzetak je 3ds ali samo kad je ukljucena ziljava aero shema. Pri tome je integrisana grafika GMA950, dual core i 2GB rama. Sve sto sam radio na XPu, i na Visti mi sljaka. Verovatno samo imam srece :)

Equinoxe Re: 21.05.2008. 18:48 #55300

Postoji čitava serija burgija koje treba da se urade da bi kartica radila kako treba. Prvo zvuk se izgubi kad se isključi hardwave preview. Onda mora da se unmutuje AUX preview u mixeru zvučne. Preview mora da bude overlay i hardware MPEG-2 recording. U samom PVR-2 kontrola zvuka treba da bude `What you hear` da ne bi program mutovao AUX na startu. Tek onda radi snimanje i preview na oba monitora ako imate dual-view !
Erestun re: 21.05.2008. 18:49 #55302

broj poruka: 1797
Vredi naravno. Naravno, nista nije savrseno ni taj XP, svi su ga pljuvali kad je izasao. Sminka, ovo ono...98 MAJKA, a iskreno XP je 10 ziliona puta bolji. Posebno kad je SP2 izasao. Tako isto sad rade i za Vistu a cinjenica je da je ona lepsa i bolja u nekim stvarima, a u nekim nije. Jednostavno za zemlje u razvoju Vista nije. Sta je Amerima problem da promene hardware?!? To je kod njih potrosna roba. Osim nekog, HP-a, Dell-a XPS/Alienware-a koji kosta do 10 000 dolara. Meni je vista odlicna,izgled prirodniji od XP-a sa toplim bojama i optimizovaniji za vece rezolucije. Ima dosta sitnih detalja kojih u xp-u nema, primer. Ako rinejmujete neki fajl, a prikazivanje extenzije tog fajla je vidljivo, kada kliknete na rername selektovano ce sve biti do .exe (npr) itd itd. Kao sto rekoh, ni jedan OS nije savrsen, svaki ima svoje mane i prednosti. Ali mislim da je MS promasio sa Vistom totalno. Ako oni planiraju da 2009/2010 izdaju vec Windows 7 i taj famozni novi fajl sistem onda stvarno ne vidim svrhu Vista-e jer XP zavrsava sav posao.

Erestun bax 21.05.2008. 18:57 #55306

broj poruka: 1797
takva sranja meni Winfast 2000 Pro radi na xp-u, ako se ne setuje kako treba. I gomilu jos sukoba sa tv kartom. npr. MSN i koriscenje kamerice...pffff MSN mi po difultu vidi tv kartu kao kamericu i onda moram da je disablejuem skroz da bi radilo. Ide mi lepo tv preko msn-a.

Hteo sam dodati da koristim jedan recnik koji je pisan 97 godine (norvesko-engleski) i on radi na visti x32. jedini problem je sto ne moze sliku ikonice da prikaze, al to nije ni bitno izaberes bilo koju drugu iz sistema. Tako da 32bitna vista...do sada je sve radilo meni, ne racunam hardware u to, to je do proizvodjaca. Kao npr. sugavi Creative koji nije hteo da napise drajvere za Live! 5.1.
io62s ... 21.05.2008. 19:33 #55310

broj poruka: 371
Vidim da je stvar diskutabilna, ali cu instalirati, pa sta bude
Hvala jos jednom..
Equinoxe Re: 21.05.2008. 19:52 #55319

Sa zadnjom verzijom PVR-a 2 i novim drajverima svaki put u XP setujem na isti način i radi savršeno.

Kovle .... 21.05.2008. 22:02 #55354

broj poruka: 976
Ja imam tv2000expert i ima bug koji me uzasno nervira.Kada hocu da snimam nesto ispise mi cannot capture video stream nista nisam dirao sve je u defaultu u podesavanjima jedino ono sto sam promenio za daljinski sto mi je bagovao.Instalirao sam jedno 20 puta drajvere ali corak.Od kako sam uzeo ovu karticu samo bagovi.Zna li neko je li ovo resivo ili da je vracam da uzmem drugu i pritom da ih zadavim.

Spike nista spec 21.05.2008. 22:43 #55356

broj poruka: 223
nije lose instalirati, ali dobitak na SP1 je jedva primetan. Samo to sto je poboljsan rad na brzini veznom za HDD, prednost je sto se sistem sada krace `podize` vremenski, ali mu duze treba da se ugasi. I podrska za exFat i EFI su dodati, ali ne znam koliko ti znace. Alo ljudi, meni pod vistom tv2000expert radi perfektno, nikakvih bagova, normalno snimam program, a imam 1 GB rama, Intel e4400 i GeForce 7300. Ja stvarno ne kapiram sto se zalite, mozda je to do vaseg hardvera, a ne do Viste!!! Ja ne branim Vistu, ali probajte malo da experimentisete sa vasim racunarom, mozda i uspete nesto! Za pocetak promenite hardver!!!
Equinoxe Re: 21.05.2008. 23:11 #55360

@ Spike

Da promenim....
4x1GB RAM-a GEIL Ultra
GA-P35-DS3P 1.1
Intel Quad Q6600 @ 3,6 GHz
ASUS 8800GTS
Leadtek PVR3000 Deluxe
Creative X-Fi Music
WD740 ADFD
WD2500KS
WD5000AAKS
WD800JD
WD1600JS
WD Passport 160 GB
NEC 4571A
Pioneer 215D
Da ne pominjem monitore
....zbog Viste
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.....evo sad ću.

Druga stvar to nisu iste kartice, tvoja kartica nema Hardware MPEG-2 Encoder i nemoj da porediš upšte. Kad isključim hardverski preview sve radi kako treba. Jesi ti upšte čitao šta sam ja napisao ?

@Kovle
Nemoj da vraćaš karticu, nije do nje. Postoje 2 Bug-a sa Leadtek-om. Jedan je naka glupost `error nešto`, ne sećam se kad uopšte kartice neće da proradi, tj. nema slike u PVR-u. Tada samo ugazi drajvere i proradiće 100%
Druga greška je ta tvoja i to se rešava Instaliranjem K-Lite Codec Pack-a. Posle toga samo udri reinstall PVR-a 2.

NastyB Re: ... 22.05.2008. 07:13 #55384

broj poruka: 729
:: Vidim da je stvar diskutabilna, ali cu instalirati, pa sta bude
:: Hvala jos jednom.

Naravno da treba probati. Imam neku postariju verziju Viste 32 koja mi je dupe pomerala, pa sam bio zakleti protivnik Viste sve dok nisam nabasao na neku 64-bitnu verziju koja radi stabilno i brzo, čak možda brže i od XP-a.
Uostalom, radoznalost i želja za nadograđivanjem je ono što razdvaja pametne od zadovoljnih. Poznajem par inženjera elektrotehnike koji su završili faks radeći u COBOL-u i ništa dalje nisu hteli da se usavršavaju, a još uvek se nazivaju inženjerima i dele lekcije mlađima. Mislim da su za C++ negde pročitali i to je sve. Strašno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs