Od svih juce ponudjenih opcija izabrao sam UBUNTU LIVE CD 5.10.Ali imam problem-ne znam sta treba da uradim da bi podizao sistem sa flash-a! Taj UBUNTU sto sam skinuo je u ISO formatu. Sta da radim da dize sistem sa flash-a? Jel treba podesiti nesto u BIOS-u?
Jao pa ono ne bi ni najgoreg neprijatelja terao da uci...pa ono je ispiranje mozga. E vec sam prso od raznih pokusaja...al` takav mi posao da po 12 sati ne radim nista,a vreme tako sporo prolazi,a ona dva lika sto su zastitila komp siframa se samo smeskaju!Sefovi su pa ke*jaju! Nego jel zna neko ako bi hteo da dize sistem sa CD-a,a da filmove gledam sa flash-a,jel to jednostavnije?Mislim bolje i 2 filma sa flash-a za noc nego nijedan! Ajde please help!
ako u BIOS-u nema opcija da se sa F2, F8, F9 ili nesto u tom fazonu pozove Boot selection Manu za vreme podizanja sistema, pre Windowsa. Onda bi morao u BIOS-u svaki put da podesavas da ti butuje sa USB Flasha ili CD-a. Posto su stavili password za Windows, sigurno su stavili password i za pristup BIOS-u.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ne,BIOS-u pristupam normalno,samo za Windows su stavili sifre. Ma shabani bre. A taman sam ova dva dana bio slobodan pa nisam mogao da proverim da li nesto od ovog radi. Meni nije problem ni da svaki put u BIOS-u podesavam odakle da butuje,samo neka radi.
:: ako u BIOS-u nema opcija da se sa F2, F8, F9 ili nesto u tom fazonu pozove Boot selection Manu za vreme podizanja sistema, pre Windowsa. Onda bi morao u BIOS-u svaki put da podesavas da ti butuje sa USB Flasha ili CD-a. Posto su stavili password za Windows, sigurno su stavili password i za pristup BIOS-u :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Skinuo sam neki BARTPE Win za USB i gle cuda, RADIIIIIIII! Ali jos samo ako neko zna kako da pustim film sa njega!!! Koji player mi treba za to?
:: da skines neki Live USB Windows, kao sto kaze bax2003 (u proslom postu sam ti dao linkove) i baci na taj USB i neki potrable DVD Player :: :: Pozz :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Dole je citat iz prve teme, koju zaista nisam procitao do sad, ali to izgleda nista ne menja... Da ne bude kao onaj vic iz vremena 5.25in disketa: Pise mi da ubacim 3. disk a jedva sam i prva dva nagurao :) Ako butuje sa CD-a i pri tome mu komp nema vece kolicine memorije postoji velika verovatnoca da ce mu nesto zatrebati sa diska sto vec nije ucitano, a postoji i sansa da sama verzija Linuxa ne dozvoli eject (nisam probao verziju u pitanju, tako da ne mogu nista da tvrdim. Uvek su mi bile bolje klasicne varijante instalacije)
U svakom slucaju, sve ovo nije preterano bitno posto je covek resio problem :)
Ideja je bila 17.05.2008. 13:18 #54682
status: user broj poruka: 187
da se dize sistem sa flash-a a u dvdrw ubacim cd sa filmom i gledam. Na kraju smene vratim da dize sistem sa harda i ona dva usera nemaju pojma da sam koristio komp. kako napraviti da flash bude butabilan? Taj Linux bi koristio ako to sigurno radi ali nemam linux i nemam pojma kako se koristi jer ga i zivotu nisam video!
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.