Ljudi kako da pdignem XP na MSI laptopu.Zvuci malo blesavo,ali kada ubacim XP da butuje,sve lepo iskenira ali kada treba da pokrene XP,isise da nevidi hard.Formatirao sam hard preko Hirens Boota ali i dalje isti problem.Da li nedostaju SATA drajveri i kao da to odradim.Ajd pomagajte
Pa tako se gura u prodaju novi operativni sustem. Ne praviš drajvere za stari i vidimo se. Baš zato što je nov, ima više razloga da ti XP ne radi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: ma podrzava sigurno, nego je mozda problem sa sata driver-ima, skini sa msi sajta drajver i instaliraj ga sa floppy-ja kada te pita za F isti problem sam imao sa toshibom l40-170. znaci probali smo instalirati drajvere preko externog harda, pa preko usb sticka...ali dzaba, hoce samo sa flopija(trazi sa A da ih povuce) crnjak je bio kad smo na netu videli da ima i nekih externih flopija koji sa kojih nece da instalira. u e...linku su ljubazni, hoce da zamene flopi ako ti ne bude radio posao. cena oko 1500 dinara
Udji u BIOS i u podesavanjima za hard prebaci sa AHCI na Native IDE ili nesto tako bese slicno... Djubrad namerno stavljaju AHCI mod kao default da bi instalirao Vistu koja podrzava te drajvere... Kada Nije u AHCI modu, tada normalno XP vidi hard
Izvinjenje za bax2003,ipak si bio u pravu.Uspeo sam da podignem Vistu i sve radi O.K.Milosu NBG svaka cast za ovu caku.Za sada neka drlja Vista,ali cu sledeci put da probam XP.Hvala svima jos jednom.Momci sila ste!
Sada sam pretrazio PCberzu naisao na dve teme vezane za ovaj problem a trazio sam jer sam imao isti problem sa gore navedenim Lap topom i drago mi je da mogu da podelim sa vama da je resenje isto verovatno za sve modele a to je da bi se instalirao XP definitivno treba iskljuciti u biosu da vidi HDD kao SATA AHCI i prebaciti na ata...dalje instalacije ide normalno!!!!!
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.