Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
cudan problemcic...
STRANA 1 OD 1
budrak cudan problemcic... 13.05.2008. 22:11 T9803

status: user
broj poruka: 250

pozdrav forumashima!
ljudi,poceo je danas iz cistog mira `nicim izazvano` komp da mi pri podizanju windowsa kad vec treba da izbaci desktop on pokaze `blue screen of death` i restartuje se...i tako par puta i onda digne sistem kako treba i SVE radi kako treba...komp radi besprekorno vec mesecima...nije overclockovan...windows xp sp 2...inace,osim ovoga sve radi besprekorno...o chemu se radi,da li neko zna,chudan problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 13.05.2008. 22:14 #54339

broj poruka: 2900
Koje su ti specifikacije ? napajanje, ploca ?
Jel ti se samo jednom desilo posto kazes danas ?
I da, jel se secas sta pise gore, kao naslov za error ?
budrak re 13.05.2008. 22:23 #54342

LC-POWER 450W, Biostar NF-520...
desilo se danas jednom pa sam poceo da proveravam da li ce ponovo i stalno se pri podizanju windowsa par puta restartuje pa ga podigne i radi sve kako treba...a neposredno pre restarta samo na trenutak pokaze BSOD i neshto ispishe po ekranu ali samo u trenutku i odmah se restartuje...

Vaskev re 13.05.2008. 22:23 #54343

broj poruka: 1673
Da nisi mozda instalirao neki novi drajver pa da je doslo (dolazi) do konflikta koji se ispoljava prilikom podizanja dok Win rasporedjuje resurse?

budrak re 13.05.2008. 22:27 #54344

jesam,najnovije za nvidiu 175.16...ali pre 2-3 dana i sve je radilo super...tek danas je poceo da zeza a ne od trenutka kad sam instalirao nove drajvere za grafu pre 2-3 dana...?

OCz re 13.05.2008. 22:29 #54345

broj poruka: 2900
Uzmi obrisi te drivere i stavi starije tj. odma pre tih.
Mozda se nesto zeznulo tu pa zato ti da BSOD.

budrak re 13.05.2008. 22:44 #54347

O.K....ali neshto ne verujem da je to,ali sad cu to da uradim pa javljam shta je bilo...u svakom slucaju HVALA...

Vaskev re 13.05.2008. 22:47 #54348

broj poruka: 1673
Ako ti posle bezuspesnog podizanja sistema (nekoliko puta) naprasno sve proradi i radi kako treba garant u pitanju ili los drajver ili konflikt prilikom raspodele resursa IRQ,DMA, IO. Posle instalacije Autopatchera na pojedinim plocama sa Realtekovim Audio resenjima desavalo se restartovanje i blokiranje a resenje je bilo instalacija Realtekovih najnovijih drajvera. Nesto tu pravi problem a kako nemam pretstavu sta sve imas u vidu PCI kartica onda ti nisam od neke velike pomoci, generalno se u ovim slucajevima povade sve dodatne kartice (naravno prethodno deinstaliras drajvere) i testiras tako golu masinu, ako sve radi onda krenes da ih vracas jednu po jednu. Ako se sa nekom karticom pojavi problem onda je probas u drugom (naravno deinstalaciju drajvera ponovis pre vadjenja kartice) slotu ako problem ostane onda probas sa drugim drajverima pa ako i onda nece onda je probas na drugom racunaru. Nekompatibilnost neke kartice ne bi trebalo razmatrati ako je ranije sve to isto radilo kako treba. Ranije je bilo slucajeva nekompatibilnosti hardwera (SkyStar2 i NForce pojedini cipsetovi) i slicno.

budrak re 14.05.2008. 00:41 #54362

nije pomoglo,a sve radi super samo restartuje i dalje 2-3 puta...??? nemam nishta od pci-kartica...

rasha44 Probaj ovo 14.05.2008. 01:10 #54364

broj poruka: 1492
Ako nisi redovno instalirao updates za XP SP2, probaj ovo. To je BSOD fix, koji mozes skinuti sa Microsoft Downloads sajta.
Fajl je `WindowsXP-KB929338-x86-ENU.exe`. Evo ti i direktan link sa objasnjenjem:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3af7dcc4-e3a1-411a-9c9b-dc23923d09e7&DisplayLang=en

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Pisko bsod 14.05.2008. 01:28 #54365

broj poruka: 6649
Ovo sam ponavljao više puta, ali znam da ljude mrzi da kopaju po forumu a i ja sam to negde pročitao.... davno.
Da bi imao poruku BSOD-a i onda tražio uspešno pomoć, idi u device manager - system i isključi automatsko restartovanje u slučaju grešaka, tako će ti BSOD ostati sve dok ručno ne restartuješ mašinu i znaće(mo-š) šta je uzrok. Piše.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

budrak resenje! 14.05.2008. 01:31 #54366

verovali ili ne,problem je do diska!?
naime,imam 1 hard disk WD 80Gb ATA i 1 dvd RW optiarc koji su zajedno na jednom IDE konektoru jer ploca ima samo jedan,naravno u medjusobnom odnosu MASTER-SLAVE...disk mi je bio u dvd-rezacu kada se sistem podizao i dolazilo je do restarta 2-3 puta pa onda bude sve O.K. kada sam izvadio disk iz rezaca(zezacha!) vishe nijednom nije restartovao pri dizanju win-a...LUDILO! HVALA svima na odgovorima! pozz...

MaliAbner Re: Probaj ovo 14.05.2008. 09:44 #54378

broj poruka: 7769
Dakle ovako,
Kad instaliram XP i sp2 (sledeci put sp3) obavezno iskljucim Win update, to me jako smara i zaista ne vidim svrhu toga. Do sada nisam imao nikakve probleme sa racunarom vala bas kao sto ih nemam ni na ovom racunaru na poslu koji stalno radi nekakav update...

A da ne zaboravim odmah nakon instalacije sistema ugasim i Restore, prijavljivanje gresaka i slicne budalastine koje je MS zamislio a pri tome ne rade tj ruse sistem ko od sale.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Ako nisi redovno instalirao updates za XP SP2, probaj ovo. To je BSOD fix, koji mozes skinuti sa Microsoft Downloads sajta
:: Fajl je `WindowsXP-KB929338-x86-ENU.exe`. Evo ti i direktan link sa objasnjenjem
::
:: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3af7dcc4-e3a1-411a-9c9b-dc23923d09e7&DisplayLang=e
:: Pozz
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

zandarm Re: Re: Probaj ovo 14.05.2008. 13:13 #54390

broj poruka: 1454
Takodje, slazem se sa tobom u potpunosti.

:: Dakle ovako
:: Kad instaliram XP i sp2 (sledeci put sp3) obavezno iskljucim Win update, to me jako smara i zaista ne vidim svrhu toga. Do sada nisam imao nikakve probleme sa racunarom vala bas kao sto ih nemam ni na ovom racunaru na poslu koji stalno radi nekakav update...
rasha44 Sve isto... 14.05.2008. 15:06 #54396

broj poruka: 1492
samo malo drukčije.
I ja sve to poiskljucujem odmah posle instalacije. Onda, posto dobijam Microsoftov bilten, svakog `patch utorka`, jednom mesecno, odem na sajt i skinem one `security updates` za koje mislim da su OK. U poslednje dve godine mislim da nisam instalirao vise od 40% tih patcheva.
Isto to sam radio i dok sam imao Win 98SE. Nikakav `automatic update` ni u ludilu.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs