Verovatno si pogresno informisan ,ne postoji Linux za knigovodstvo .Postoji OpenOffice slican Microsoft Office ,na kome bi mogao da se radi jedan vid knjigovodstva. Poznate edicije Linuxa su Fedora ,Knoppix ,OpenSuse linux koje su besplatne i sve sadrze Open Office.Ako ti treba neki specifican program za knjigovodstvo ,a koji bi radio na Linuxu ,morao bi da platis programera da ti to odradi .
Sve je besplatno i vrlo funkcionalno pa ti najtoplije preporucujem kombinaciju Linux + OpenOffice. Kostace te samo instalacija Linuxa i ostalih sitnica, a i mala obuka nije na odmet. Sve to zajedno izadje mnooogo jeftinije nego Win+Microsoft Office... Mislim da bi 50ak eura zavrsilo posao ali opet - zavisi od onoga ko ce da ti naplati.
Mislim da bi pravi covek za to bio vampirbg koga mozes da kontaktiras na mail, a evo ti i topic gde je on postovao pa probajte da se dogovorite. Coveka ne poznajem ali mislim da zna materiju... Cak sam siguran da je zna. http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=8198&forid=23&katid=6
Ako nista drugo ima ih po halo oglasima ili tako nesto. Jeftinije nego da zoves neku firmu da ti to zavrsi u svakom slucaju. Bitno je samo da lik zna sta radi =)
:: Sve je besplatno i vrlo funkcionalno pa ti najtoplije preporucujem kombinaciju Linux + OpenOffice :: Kostace te samo instalacija Linuxa i ostalih sitnica, a i mala obuka nije na odmet. Sve to zajedno izadje mnooogo jeftinije nego Win+Microsoft Office... Mislim da bi 50ak eura zavrsilo posao ali opet - zavisi od onoga ko ce da ti naplati :: :: Pozdrav
a ako slucajno vec imaju windows zasto ne windows+open office?
Za sta bre 50e, hocete da oderete coveka ni za sta?! Ja sam to radio iz hobija za dzabe, firmama i fizickim licima, samo iz ljubavi prema Linux Operativnom sistemu. To ti druze kosta oko 1000 din i to kod nekih skupljih koji hoce da ti to odrade. Svaki Linux u sebi ima Open Office program, Spreadsheet u funkciji Exclell-a, Writer umesto Worda i Presentation umesto Power Point-a sem onih distro-a koji su namenjeni mreznom okruzenju, shell-u kako ga zovemo mi programeri. Sam po sebi je potpuno besplatan i legalan a oni koji zele da se obogate sto ce ti doci i za pola sata podesiti sve to, naplatiti 50e, takve ne zovi. Ako ti zatreba kontakt osoba, ostavi PM i preporucicu ti coveka koji ce ti to odraditi bolje od svih tih `postenjacina` koji ce te odrati prosipajuci ti pricu da su otkrili zlato na Juznom polu time sto su ti podesili kodeke, office na srpski jezik i slicno. Cuvaj se takvih.
Koliko vidim, niko te nije razumeo kako treba, jednostavno si samo pitao koji linux, bez namere za sta ti treba, spomenuo si sta bi radio u njemu, nista vise.
P.S. Sam Linux koristim vec vise od 10 godina, uglavnom Debian bazirane distroe i preporucujem ih u svakom pogledu.
Svaki posao ima svoju cenu, a likove kao sto si ti svrstavam u grupu lowballera... Lepo kazu stariji `koliko para toliko muzike`. Ako coveku odgovara da mu radis za DZ i da ga obucis ja ne vidim razlog zasto da ne. Samo, cisto sumnjam da ce neko ozbiljan da radi posao od 4-5 sati za 1000 din ali ajde... Ima nas raznih. Zato sam svojevremeno digao ruke od petljanja sa hardverom i instalacijom sistema.
Ljubav? XD
Ja ipak mislim da si ti obican komedijas... Iskreno. Svasta na ovom svetu...
Svako ima svoje misljenje. Znanje koje imaju oni koji su poceli da se bave Open Source Softverom jos kad je njegov razvoj bio u samom pocetku do danas ne treba da rade taj posao 4-5 sati vec sat vremena maximum. Ipak, imas i vodoinstalatera koji ti menjaju gumicu na slavini 3 i po sata i uzmu ti 3000 prosipajuci ti pamet da su ko zna sta uradili. Ipak, sto se tice Open Source-a, verujem da nisi nikad ni imao ozbiljnijih dodira sa njim, bar u programerskom smislu kao ja. Ipak, ne vidim cemu napadanje i vredjanje sa tvoje strane. Svoje misljenje zadrzi sa sebe ako vec ne znas sta da kazes, ipak imam dosta vise i znanja i iskustva od tebe u tom segmentu garant tako da mogu biti i komedijas i sta god, cinjenica je da ono sto radim radim zato sto to hocu i zelim i verovatno bih tom coveku i sredio taj sistem za DZ jer imam posao koji dobro naplacujem tako da ipak, sto se tice ljubavi prema Linux, BSD, Solaris sistemima, verujem da ga sigurno vise volim od tebe. I jos nesto, ne shvatam cemu ljubomora i prepucavanje, zar samo zbog toga sto sam izneo svoje misljenje?! Zaista je tesko predvideti klasican mentalitet srpskog mozga bez obzira koga ti gde svrstavas jer to nikome i nije bitno, zar ne?!
POZDRAV
P.S. Ovim putem molim admina da upozori pojedine clanove foruma na recnik koji koriste, veoma losu reputaciju grade za ozbiljan sajt kao sto je ovaj. S` postovanjem.
:: Svaki posao ima svoju cenu, a likove kao sto si ti svrstavam u grupu lowballera... Lepo kazu stariji `koliko para toliko muzike`. Ako coveku odgovara da mu radis za DZ i da ga obucis ja ne vidim razlog zasto da ne. Samo, cisto sumnjam da ce neko ozbiljan da radi posao od 4-5 sati za 1000 din ali ajde... Ima nas raznih. Zato sam svojevremeno digao ruke od petljanja sa hardverom i instalacijom sistema :: :: Ljubav? X :: :: Ja ipak mislim da si ti obican komedijas... Iskreno. Svasta na ovom svetu...
Izvinite sto se mesam, Baz zato linux O sistemi i jesu besplatni,dobro ne svi,i to bi trebao da bude ako ne osnovni,ono barem prvi razlog da se ljudi opredele za njega.Isto i pravna lica.I to se desilo u ovom slucaju.Ok,znamo gde zivimo,uvek se nadje neko ko sebi daje za pravo da o necemu sudi.Kao i ja u ovom slucaju-samokritika,jel! Ako windows kosta 100,110 eura,sto bi covek prosao za dzabe,daj da mu uzmemo 50,dobro njemu,dobro meni.Nije to ideja linux-a!!! Ja sam takodje veliki postovalac i zaljubljenik u Ubuntu,to je jedan distro linuksa sa fantasticnom podrskom u Srbiji,i sama rec UBUNTU znaci humanost prema drugima. Treba postovati sebe,svoje vreme,razumem ja sve,ali ako je neki operativni sistem zasnovan na free temeljima,dajmo svoj doprinos da tako i ostane. Uostalom,ubuntu svako moze da instalira sam,za sve ostalo fntasticna podrska http://www.ubuntu-rs.org/
Pogledaj na https://www.neoframe.co.yu rade povoljno instaliranje i imaju knjigovodstveni program pod Linuxom, mislim da ga je moja firma platila oko 400 eura... a sa druge strane smo dali samo 25 eura po PC-u. mislim da smo usparali najmanje 2000 eura u odnosu na window$ inace kod nas su instalirali Mandriva 2007, i mogu reci da sem nekih problema na kompovima gde je prikacen HP 1020 stampac sve radi strava i veoma brzo, a o virusima vise i ne mislimo :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.