Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Menjanje lokacije my documentsa u VISTI
STRANA 1 OD 1
amarilli Menjanje lokacije my documentsa u VISTI 08.03.2008. 00:01 T8616

status: user
broj poruka: 108
Iinstalirala sam Vistu i promenila bih lokaciju my documents-a tj. njegove zamene. To se dalo na ranijim sistemima bez problema no sada nedozvoljava costumise foldera. No, da li neko zna kako to da uradim.

I pobogu zasto mi je instalirao firefox i everest ultimate u slovenackom iz cista mira-zivim u Slo, kako da te stvari vratim na engleski i da ga sprecim da mi automatski stvari baca ui slovenacki?

I kada smo vec kod toga, kako da se oslobodim lokalizacije koju pravi GOOGLE u pretrazivanju, da mi se stalno otvara com verzija?

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 08.03.2008. 00:22 #47020

broj poruka: 4521
Iskreno nemam pojma jer ne koristim vistu ali da iskoristim priliku :) srecan osmi mart i tebi i svim ostalim zenskim clanovima pc berze a posebno tebi milojka ( skyfire) :) ...

Ajd uzdravlje :)

Zmajko ... 08.03.2008. 00:27 #47022

broj poruka: 1228
Start, desni klik na folder Documents, Properties. Klik na karticu Location, klik na Find Target ako zelis da zadas novu lokaciju ili na Move ukoliko zelis da ga premestis. U drugom slucaju kreiraj nov dir na particiji/lokaciji gde zelis da ga premestis.

U Firefox kliknes na Tools, Options, u kartici Main imas polje Home page i tamo upises http://www.google.com
Klik na karticu Advanced pa na opciju General u gornjem levom uglu i onda klikni na taster Choose i dalje je lako. Ukloni ili dodaj jezike i to je to.

Pozdrav!

P.S. Srecan 8. Mart!
Equinoxe Re: glupa organizacija, ne postojanje My Documents foldera 08.03.2008. 00:35 #47024

broj poruka: 12057

Pročitaj uputstvo sa ovog link-a. Ovde je pričano u tome kako da se ceo Documents and Settings pomeri gde hoćeš, odnosno podfolder tvog usera (npr. amarilli) na neko drugo mesto.
E sad ovo je prilična igrarija a i bilo bi poželjno, pošto neki fajlovi ne mogu čak ni da se kopiraju jer ih registry koristi (npr. NTUSER.DAT) da imaš neki Windows Live CD ili tako nešto.

Ako si pitala za foldere koji se nalaze u tvom amarilli folderu na desktop-u (taj folder se fiše ne može zvati My Documents jer to i nije): Music, Pictures itd, onda je rešenje da klikneš desno na Pictures i i properties, i tu imaš tab Location. Tu mu unesi putanju tvoje muzike (npr. D:AmarilliMoja muzika). Ista procedura je i za Videos i za Music itd.

Jesi mislila na ovo prvo ili drugo ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

amarilli Mrzim lokalizaciju 08.03.2008. 08:56 #47044

hvala svima ali očito se nisma najbolje izrazila.

1.Ognjen, hvala

2. Zmajko, da upravo tako se ceo folder My documents prenosio u Windows-u XP. I on ga je na novoj lokaciji prepoznavao da tako kažem kao sistemski dakle sve što bi normalno ubacio u C. My documents je davao u D. My documents. Meni se sviđja ta varijanta da je sve na jednom mestu ali na drugoj particiji, jer mi je C sistem D. recimo dokumenti. Ukratko sada bi ja isto tako ceo taj recimo AMarilli folder koji ti pod tvojim imenom napravi Vista umesto MY documentsa kod XP da preselim na drugu particiju. Nazalost on to nedozvoljava ili ja bar ne znam kako, jer ne možeš ni da dođeš do njegove Lokacije. E sada verovatno postoji fora, ili mozda ne.... Bax2003, da upravo sam na to PRVO mislila, ceo Amarilli folder preseliti na drugu lokaciju.

3. Firefox i ne samo on. Iskreno, mrzim lokalizovane stvari, lokalizovane programe, lokalizovani google itd. No imala sam Windows XP engleski već 5-6 godina i on je lepo instalirao sve programe u engleskom ili te je pitao kod programa koji su to omogućavali. Instaliram na novom kompjuteru Vistu isto englesku, bez bilo kakvih lokalnih patcheva i eto ti
on počne sve što može da instalirala u Lokalu -tj. u slovenačkom jer sam mu dala da sam u Sloveniji. Bez toga da me je bilo šta pitao, on mi je lepo uvalio interface Firefox-a i Everesta- za sada samo to- na slovenačkom. Predpostavljam da se radi o nekom sistemskom podešavanju i ne o programima, jer bi to onda radio i na do jučerašnjem XP-u. Ljudi šta da radim. Kako da FF interface vratim u engleski i da mi se to više ne događa.

4.Google.... ja neprestano google vraćam na englesku verziju pretraživača i on mi non stop sili slovenačku i prvo traži stranice u slovenačkom. bas zato radje koristim Yahoo ali je slabiji. Slovenija ima odličan pretraživač i kad idem na google neću slo ili istočnoevropske stranice nego engleske,američke, francuske itd....recimo tražiš seagate i on ti izbaci gomilu istočnoevropski prodavnica, gluposti, komentara itd...... i tek na nekoj trećoj strani zvaničan sajt na engleskom. i to mi ide na zivce. Ima li ko savet kako da ga disciplinujem da uvek ide na google.com i ne google.si odnosno da se ne lokalizira. Homepage mi je potpuno drugi ..... to znam.

5. gde su documents and settings, temporary in temporary internet folders? I kako otkriješ sistemske skrivene fajle?

HVALA
Pisko fista 08.03.2008. 10:03 #47053

broj poruka: 6648
Zašto si onda odabrala da se programi lokalizuju za slovenačko govorno područje (u windowsu) kad te to nervira? Mislim, žališ se na svoje odluke (ili onoga ko ti je to instalirao, podešavao), jer upravo lokalizacija (u winxp-u u prethodnim) je određivala - ako su dotični programi to bili u stanju da prepoznaju - koja ti je moneta, kako da ispisuju datum ili koji jezik da koriste pri instalaciji - deinstalaciji, odnosno, ako imaju preveden interfejs, onda i da njega automatski prilagode domicilnom jeziku... to je sasvim normalno i, TAKO TREBA DA RADI. Idi lepo u kontrolnu tablu (control panel) i podesi regionalne i jezičke karakteristike, odaberi da si englez a ne slovenac, srbin, bosanac (po jeziku....) pa će i svi programi to da uvaže. Možeš da podesiš da, iako si englez, na drugi način budu prikazani datumi.... nego što to englez razume... a ako sve to baš ne šljaka u fisti kako treba (npr. lokacija poništava jezičko podešavanje), onda lepo podesi da se nalaziš u engleskoj, i ćao. Ovo sve pišem ne propajući fistu, ali, skoro sigurno ta su podešavanja moguća manje ili više (ili bolje) slično kao u winxp-u.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

voodoons google 08.03.2008. 10:15 #47057

broj poruka: 152

google ces resiti ako odes u Control Panel/Internet Options pa pod Language Settings izbaci slovenacki, srpski, hrvatski ili sta vec imas i ubaci English [EN], izbrisi coockies IE i ponovo idi na Google..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
amarilli skriveni fajlovi i folderi/sistemski 08.03.2008. 20:10 #47134

Hvala. Sada jos jedno pitanje, namestila sam da su mi vidljivi skriveni fajlovi (Application Data, Local Settings i ostali skriveni fajlov), ali mi ne dozvoljava da uđem unutra u foldere, kako da ga otključam, odnosno kako mogu da uđem unutra. Hvala
rasha44 Total Commander 08.03.2008. 22:19 #47151

broj poruka: 1492
Instaliraj Total Commander 7.02a. U njemu bi trebalo sve da vidis. Za podesavanja Viste idi na ovaj sajt. Tu imas gomilu saveta.

http://www.petri.co.il/vista_tips.htm

Ja se i dalje drzim XP-ja, a na ovom sajtu ima svega i svacega za razne verzije Windowsa.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs