Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Da li da rizikujem sa Vistom
STRANA 1 OD 1
AaAa Da li da rizikujem sa Vistom 06.03.2008. 20:55 T8585

status: user
broj poruka: 661
Interesuje me da li moze vista na ovaj komp?
napajanje 300w
memorija 1.50GB DDR400
graficka 2600PRO_512Mb_ddr2
procesor 2.60GHz ?
HDD 160Gb
...
Hladjenje mi je vise od zadovoljavajuceg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.03.2008. 20:59 #46787

broj poruka: 12057

Može, samo posle pokretanja 2-3 programa shvatićeš da ti treba bar 2GB RAM-a....tako da za tvoju mašinu XP je savršen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

limunche zasto? 06.03.2008. 20:59 #46788

broj poruka: 426
zasto bi stavljao vistu ako 90 % ljudi na forumu kaze da je Vista jos uvek njesra. Koristi XP SP2 a za koju god kad usavrse Vistu onda ju instaliraj, verovatno ces tada imati i neku bolju konfu...

Kiseo sam pa sta...

ukimafija Slobodno 06.03.2008. 21:35 #46795

broj poruka: 263
Mom komsiji ona radi ok i na slabijem kompu, mozes slobodno da je instaliras.
Ali imam dobar predlog,drzi bar neko vreme dva sistema za slucaj da pozelis da se vratis brzo ili da imas nekih problema. Ja tako drzim dva sistema(dual boot). Moras hard da podelis barem na dve primarne particije i skini i instaliraj Vista boot pro(3.3mb) besplatan program...
Ako ti se ne svidi, samo uninstaliras taj programcic i obrisaces i boot Viste...Posle radi sta hoces...
A Vista nije toliko bezveze ima svojih prednosti i mana,ali nije sve tako crno,ali pojede 700-800mb rama odmah...

AaAa OK hvala vam 06.03.2008. 21:56 #46799

broj poruka: 661

Hvala vam na savetima!Kupicu jos jedan hard od 80GB i instaliracu Vistu na 160Gb a na 80Gb ce biti moj stari XP SP2.Ovaj komp cu ostaviti burazeru a ja cu da kupim nov za nekih mesec dana.E sada da li bi morao da mu ubacim jace napajanje,cisto zbog onog harda od 80Gb?Videcu kako se ponasa vista kod njega (mene) na kompu.

arsaD re 06.03.2008. 23:25 #46816

broj poruka: 412

@admine007
Kao prvo nemoj vredjati ljude koje ne poznajes i koji ne razmisljaju kao ti, nije lepo,nije ni kulturno, a pokazuje manjak kucnog vaspitanja i visak frustracija (kompleksa). Kao drugo, linux je za kucnu upotrebu, a to sto ti ne umes da radis sa njim ili si poceo pa nisi znao kako dalje, to je tvoj problem. Za tvoju informaciju postoje virusi i za linux ali su oni u malom broju.
A inace, stavljati vistu na masinu sa manje od 1GB memorije nije preporucljivo, a 2 GB i vise je pozeljno, pogotovo sada kada memorija i nije toliko skupa.

arsaD kad pre 06.03.2008. 23:26 #46817

broj poruka: 412
nestade post? A taman sam napisao repliku :))

psihoyu re 06.03.2008. 23:53 #46834

broj poruka: 1191
Vista je super ko god ima odgovrajuci komp i ne igra samo igrice. Savrseno stabilan sistem!
Jedino postoje problemi sa nekim starim programima.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs